reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pyszczek... nie ma za co .. po to tu jestesmy:tak: .. Ale tak mysle ze Aga dobrze napisala zebys szla na monitoring.. albo odpusc wsiooooo na cykl.. i pelen jak to mowia spontan:tak:;-)..Zero testow..zero tempki.. i przedewszystkim zero mysli ze MUSI sie udac;-)..Bo mam kumpele ktora nie mogla zajsc ..w koncu miala IUI i zaszla a teraz po niecalych 2 latach juz ma polowe 2 ciazy za soba..ciazy nie planowanej :tak: wiec i tu psychika plata figle..:-) ..A Ty sie nie martw.. tylko planuj jak pisalam ..bo szkoda czasu na myslenie co bylo bo juz nic nie zrobisz.. tylko trzba myslec co bedzie:tak:
Buzka:)
PS..ale sie wymadrzam hihihihh

reklama
Pyszczek co do monitoringu tak ja 11cykli chodziłam na niego tylko ze troche na wlasne zyczenie.... poniewaz zaczelam proby od 4 dni przed owulka ( na dziewuszke oczywiscie) i tak pare cykli , potem 3 dni przed owulka i tez przez pare cykli ale nic niebylo z tego wiec zaczelam sie przyblizac juz godzinowoo.... w cyklu w ktorym mi sie udało serduchownie było 64h przed owulka to jest 2,5dnia+ 4godziny....
na monitorin idzie sie z reguły 2,3 góra 4 razy w miesiacu mysle ze przy regularnych cyklach starczy 2 razy, jezeli owulke miałas 13dc to wystarczajaco jak pojdziesz 10dc na monitoring i lekarz zobaczy jakiej wielkoscijest pecherzyk a pozniej czy peknąl jezeli tak a ty w tych dniach serduchowałas to mozesz byc dobrej mysli z ejestes w ciazyy , monitring to usg dopochwoowe bezbolesne;-)
co do cen za tą usuge to są rozne : ja u jednej ginekolog płaciłam 70zł za wizyte w tym ze zawsze ta nastepna miałam za darmo, wiec suma sumarum wychodziło po 35zl za usg,
poniewaz chciałam ja zmienic poszlam do innego lekarza u ktorego juz za kazda wizyte płaciłam 50zł, więc musisz kochana sie popytać....

zycze powodzenia, bedzie dobrze musi byc;-)

Anufifi... doskonale Cie rozumiem ze sie martwisz..ale sama wiesz ze nerwy to nie dobry doradca:tak: A doradzi Ci lekarz;-) Wiec teraz grzecznie czekamy na te wredna;-) @ i potem trzymamy kciuki za wizyte:tak::sorry2:
Obie widze jestesmy madralinskie hihihihih:))

Anufifi nie ma za co przepraszać za gości :)

Od początku wiedziałam że dobrze trafiłam do Was, nie ma to jak porozmawiać z kims kto Cię zrozumie i wie o co chodzi :)

W takim razie kobitki zaciążone proszę o fluidki, a może najpierw w ogóle o pozytywne myśli że w końcu się uda :) Dzięki Wam będzie mi łatwiej. Buzki za to ;-)

[video=youtube;AcpGIh1zAe0]http://www.youtube.com/watch?v=AcpGIh1zAe0&feature=related[/video]

fajny filmik obejrzcie sobie....;-)

Aha, no i postaram się założyć tą kartę na 28 dni.
Anufifi to dobrze, na całe szczęście że poszłaś na ten monitoring, przynajmniej wiesz teraz jak wszystko u Ciebie w środku wygląda ;-)

Sylwia z tą psychiką to masz rację, ja jakiś czas temu, zaraz przed tym jak zaczynalismy starania miałam dużo nerwów i stresu, bo zmarł mój Tata.....:((((((, więc moja lekarz ogólna stwierdziła że stres może po takich przeyciach "siedzieć" w organiźmie kilka miesięcy i blokować wszystko...nie wiem

agnieszka12 dziękuję Ci za te informacje, teraz wiem co i jak. W sobotę mam umówioną wizytę u ginka, więc na pewno zapytam o monitoring. Aha i mam zamiar się z moim M wybrać bo ostatnio ginek powiedział że jak w tym cyklu z luteiną się nie uda to żeby z Mężem się pokazać. A swoją drogą, głupio tak z mężczyzną do ginekologa trochę...faceci chodzą chyba do innego specjalisty? Ale ginekolog jakby powie jakie badanie nasienia zrobić, tak myślę. Albo może samej dowiedziec się jakie badania powinien zrobić i tyle...:-D

Wiem Sylwia wiem co sie dzieje teraz w twojej głowie , ale pozostaje tylko czekać ....
kiedy masz termin @....
ja na dzisiaj ale nic nie czuje zeby miała przyjsć ...a martwie sie bo mam zrobic badania w 2-3 dc a chcemy jechac w czwartek na cały weekend w góry ....szlak ....nic jak trzeba ...:-(

PYSZCZEK jak ci na płci nie zalezy to moze faktycznie wrzuc na luz i staraj sei nic nie liczyc...no albo ten monitoring ..ale napewno sie nie martw ....popatrz tylko jakie masz tu doborowe towarzystwo....

Ostatnia edycja:
reklama
Anufifi.. 15.01 koniec cyklu wiec 16.01 bedzie @ jak w zegarku:-) A gdzie sie wybieracie?? moze w moje strony??:-D
Pyszczek...no widzisz.. moze i tu siedzi przyczyna..ale jak idziesz do ginka t osie dowiedz jeszcze raz wszystkiego:tak:

Do góry