reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc dziewczynki!!
ja wkoncu chwilka wolnego w pracy :-)
trzymam kciuki za wszystkie starajace sie !!! ja wkoncu dolanczam do was w tym miesiacu :tak:
przydaloby sie troche nowych fasolek!!
pozdrawiam
buziaki

reklama
Witajcie kobietki...:)
Poczytałam sobie trochę co u was :tak:
Ja jestem Filipa który za moment skończy 3 latka...:-)
Myślimy żeby od czerwca postarać się o rodzeństwo dla młodego...
Ja już w sumie myślę od dawna i znowu "zwariowalam" na punkcie maleństwa tak jak przed moim Filipkiem...hihi
Nie ukrywam że chciałabym żeby trafiła nam się dziewczynka...i tak się pewnie będziemy starać ale najważniejsze żeby było zdrowe- tym bardziej ze nasz Fifi urodził się z wadą serca więc strach o zdrowie drugiej dzidzi jest jeszcze większy...:-(
Mam pytanie do was....czy testy owulacyjne pokazują ile dni zostało do owulacji czy pokazują ze już jest?
Piszecie że na dziewczynkę tak z 3 dni przed trzeba się starać tak?..
Pytam bo mam niby regularne cykle ale czasem o dzień lub dwa mi się przesuwa...
Z góry dzięki za odpowiedzi...
powodzenia wszystkim starającym się i spokojnej ciąży już zafasolkowanym :-)
pozdrawiam
Magda

Witaj!
Testy to raczej pokazują czy owolka juz jest czy nie. Cos dziewczyny tu mówiły, ja się za bardzo nie znam:zawstydzona/y:
WIem, że jak dwie kreski na owulacyjnym wychodza to znaczy, że owólka, heh.
A na dziewczynke to tak, wczesniej trzeba przed owólką. Tak dziewczyny pisały:tak::-D
Pozdrawiam serdecznie!!

Witaj MADZIA:-)Filipek ma wade serduszka ojejku a poważniejsza jest ta wada czy taka że dziecko normalnie sie rozwija?

Filip urodził się z przełożeniem wielkich naczyń- poważna wadą serca której nie zdiagnozowano mi w ciąży...:-( W drugiej dobie życia został zoperowany i aktualnie ma zwężone tętnice płucne. Narazie je obserwujemy. Rozwija sie zupełnie normalnie...biega, skacze, nie za bardzo się męczy, gada jak najęty i nie odstaje od zdrowych rówieśników...taki sam z niego łobuz jak z reszty chłopców w jego wieku :-D:-D:-D

A co to jest ten Monitoring? nie spotkałam się jeszcze z tym...hmm...
Chyba poprostu od tej miesiączki zrobie sobie suwaczek...i zobaczymy jak mi to moje planowanie wyjdzie hahha

Filip urodził się z przełożeniem wielkich naczyń- poważna wadą serca której nie zdiagnozowano mi w ciąży...:-( W drugiej dobie życia został zoperowany i aktualnie ma zwężone tętnice płucne. Narazie je obserwujemy. Rozwija sie zupełnie normalnie...biega, skacze, nie za bardzo się męczy, gada jak najęty i nie odstaje od zdrowych rówieśników...taki sam z niego łobuz jak z reszty chłopców w jego wieku :-D:-D:-D

A co to jest ten Monitoring? nie spotkałam się jeszcze z tym...hmm...
Chyba poprostu od tej miesiączki zrobie sobie suwaczek...i zobaczymy jak mi to moje planowanie wyjdzie hahha

ojejku troche wycierpiał:-(ale jak piszesz zuch chłopak z niego i oby tak dalej:-):-):-)a monitoring to jest dokładnie usg dopochwowe przez które ginekolog może zaobserwować twoje pęcherzyki jak są duże i ile juz do owulki itp.poduczyłam sie tu od dziewczyn bo też jeszcze nie miałam monitoringu;-)tu kobitki są super pomoga jak by co:tak:co też i ja się staram jak coś wiem:-D

reklama
AGNIESIAK to już owulka była u ciebie:tak:i serduszkowanie tez trafione;-)bo dni płodne od kiedy sie zaczeły u ciebie:eek:owulacja jest 14 dnia od pierwszego dnia miesiączki:tak:

Do góry