reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czesc babki
Wpadam tylko na seke bo ma góre prasowania a za 2 dni wylot..
A no własnie wybywam Kochane na 2 tygodnie...wiec mam nadzieje ze sie ciut stęsknicie za mną
6.png

Jeszcze bede zyrać do Was ale nieco poźniej
Buziaki w cycaki :))))

Hej babeczki :-)

Wyłaniam się zza biurka i góry papierzysków ;-):baffled: przepraszam że nie miałam dla Was czasu ostatnio :-( jestem zawalona robotą bo ludziska na urlopach są :baffled: ale dobrze że dziś już piątek :tak::-):-) a od 17-go ja ide na urlop :tak: także jeszcze tylko tydzień męczarni ;-)

aishabg witaj :-) miło Cię poznać :-) podziwiam Cię że przeczytałaś cały wątek :szok: miałaś zapał dziewczyno! :tak: trzymam kciuki żeby udało Wam się trafić córeczkę :tak:

Czarodziejko życzę Ci przemiłych wakacji :-) odpoczywaj ile się da! :tak:będziemy tęsknić...:tak:

Coś mi mówi że Bershka już od wczoraj tuli swojego synka w ramionach :-) i malutki pewnie miał zabieg czy operację...Boże proszę zeby wszystko było dobrze! :tak:

Kiki, Okruszynko niedługo Wasza kolej :tak:

Pati trzymam kciuki za księżniczkę :tak:

Gosia nie dziwię Ci się że masz juz dosc, takie zakupy są męczące wogóle a już w Twoim stanie i przy takiej pogodzie :baffled: ale za to jakie mieszkanko będziecie mieli piękne na przyjście synka na swiat :tak::-)

pere Ty też witaj u nas i trzymam kciuki za 2 kreseczki! :tak:

Pyszczek miłego pisania pracy choć to pewnie do najprzyjemniejszych czynności nie należy ;-)oby szybciutko udało Ci się skończyć! :tak:

Patrysia, Agniesiak, Tusia, Gracjaska, Beti, Anufifi, Kicia i pozostałe dziewczynki serdecznie pozdrawiam! :tak::tak::tak::-):-):-)

Życzę Wam miłego weekendu :-)

będę zaglądac co z Bershką choć czasu na pisanie pewnie będzie brak ;-)

Buziaki dla Was kochaniutkie
Zobacz załącznik 154997

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!
na wstepie pozdrawiam wszystkie serdecznie!
widac ze sezon urlopowy bo zfrekfencja krucho;-)

Kiki tule Cie mocna strasznie silna z Ciebie babka!!!!!!!
Berashka co tam u Was???
Paula kiedy staranka?

buziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!

Taka moja propozycja...
może każda napisze jeszcze raz kiedy celowała i w co trafiła?

Podsumowując, działania na dziewczynkę to (zaznaczam, to wyłącznie moje wnioski, proszę o korektę jeśli gdzieś się mylę):

1. test owulacyjny - z doświadczeń Niani i Eni - serduszkowanie przed pojawieniem się drugiej wyraźnej kreski

2. dzień cyklu - ze wskazówek Ani - najpóżniej do 3 dób przed owulacją, choć wydaje mi się że to jest sprawa dość płynna, zależna również od mocy plemników.
W każdym razie, tak jak pisała Ania, zacząć 4, 5 dni przed owulacją, a jesli nie wyjdzie to zmiejszać co 0,5 dnia

3. osłabić plemniki - ktoś napisał, żeby właśnie często serduszkować, bo to osłabi męskie, a żeńskie i tak silne :happy2:

4. pozycja klasyczna bez orgazmu u kobiety :-)

5. dieta wapniowo-magnezowa: nabiał, mączne potrawy, marchew, warzywa strączkowe, czekolada, mód. Unikać soli. Można przyjmować wapń i magnez w tabletkach. Hmmmmm i tutaj mam wątpliwości co do efektów, ale cóż można spróbować wystkiego :-)

6. środowisko kwasowe zabija plemniki męskie - zastanawiałam się nad tym, czy w takim razie nie zakwasić sobie tego i owego przed stosunkiem :-) np. lactovaginalem

7. co do położenia macicy to z tego jestem ciemna masa :-)

8. temperaturka tak, ale przed starankami, żeby poznać swój cykl i zobaczyć kiedy owulacja. W trakcie staranek to nam nic nie powie, bo trzeba serduszkować przed skokiem, bo ostatnia najniższa tempka przed skokiem to owulacja (tak? :-)) czyli generalnie mierząc przed owulacją nie wiemy kiedy będzie skok więć dodatkowo trzeba prowadzić inne obserwacje

9. śluz - i tu myślę jest sedno sprawy - choć dziewczyny niektóre piszą że nie mogą czasem go zaobserwować. Ale też do końca nie wiem kiedy już jest płodny: jak białko jajka? czy to już ten szczytowy? Kurczę z tego to muszę się jeszcze zdoktoryzować heheheheh

10. inne objawy typu ból jajnika, podbrzusza itp. ale to tak podobnie jak z temperaturą, że pokazują kiedy owulacja wieć na dziewuszkę to już może być za późno, jedynie że wtedy nie serduszkować.

11. podobno u starszych kobiet częściej rodzą się dziewczynki :-)

12. i tu jest kwestia, która mnie bardzo nurtuje - serduszkowanie po owulacji. Ania też napisała, że po owulacji zmienia się śluz, który nieprzepuszcza plemników męskich i wtedy można prawdopodobnie trafić w laseczkę. Niestety narazie nie znalazłam potwierdzenia tej teorii choć...

Witaj Aishabg!
po pierwsze gratuluje wytrwalosci! przebrnac przez caly watek to nielada wyzwanie! wow!
fajnie ze temat planowania powrocil ;-)
ja tez plnowalam corcie. swoje staranki zakonczylam 3 dni przed owu!

co moge doradzic...
po pierwsze polecam dwie lektury Shettlesa i Wojcika
po drugie stronke 28dni.pl gdzie mozna prowadzic obserwacje za pomoca wykresow itd, dziewczyny wiele sobie pomagaja, sporo dziewczyn planuje plec!

odnosnie Twoich przemyslen - zgadzam sie!
od siebie dodam ze planowanie ma sens jak kobieta ma regularne cykle, nie ma problemow ginekologicznych i obserwuje sie conajmniej 3 ce przed starankami!

serducho na dziewczynke oczywiscie fajnie zakonczyc by bylo 4 czy 5 dni przed owu ale z doswiadczenia patrzac po dziewczynach to 3 dni przed raczej maxymalnie sie udaje!

jesli chodzi o serducho po owulacji to ja nie znam potwierdzenia tej teorii ani w literaturze ani w praktyce i mysle ze to jest zbyt trudne do wykonania!!! juz prosciej wcelowac na kilka dni przed!

to tyle zycze powodzenia :-)

Patrysia :-):-):-):-):-):-D Dziękuję Pięknie :tak::-) Znowu jestem starsza o rok...:sorry2:
A wiesz dzisiaj się umówiłam na wizytę go gina tak ja chciałam 24.08, czyli tak jak Ty :) Tylko ja na 9.15 :) Buziaki!

Paula ja tez mam nadzieję że szybko uda się napisać, dzisiaj mi wyjątkowo idzie jak po grudzie :baffled: co raz się wybijam z rytmu a potem ciężko znowu zebrać myśli :sorry2: no ale dam radę jakoś :)

Czarodziejko w takim razie życzę super udanego i przyjemnego odpoczynku!

Kicia fajnie że się odezwałaś :-)

Witajcie!
Ja jestem nadal u tesciow i dopiero dzisiaj udalo mi sie dorwac do kompa.
Zaraz sprobuje nadrobic wszystkie zaleglosci:tak::-)
a teraz Was bardzo goraco pozdrawiam!!!

Pyszczku-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO.
mój M też ma dziś urodzinki.
a ja no cóż pomału sie nastawiam,że nici z MAJKI bo mam typowe objawy na @.:no::no::wściekła/y::wściekła/y:

Royanna- czy mi sie wydaje czy uzależniłaś sie od BB?:-D:-D
Pewnie, ze tak:tak:Juz w pierszej ciazy!!!:-D
(...)Bershka- Wow jaka z ciebie sexowna mamusia :))))
Potwierdzam:-)

(...)Sprawa wygląda w ten sposób: mam niecałe 35 tyg ale lekarka podobno specjalistka od usg i pediatra po zbadaniu dzisiaj maluszka powiedziała, ze chłopa jak dąb :-D i jak się urodzi na dniach to bedzie wpisane ze wcześniak ale tylko z nazewnictwa. Dostałam sterydy na wytworzenie płucek i czekamy.(...)

myślcie czasami o nas :-)
Dobrze, ze synek jak dab rosnie!!!
Myslimy o Was caly czas!!!
Witam Was dziewczynki ,

Ja juz po urlopie , ale wrócilismy dzisiaj o 5 rano a ja musiałam dzisiaj do pracy więc jestem nieprzytomna....

Niestety miniony cykl znów okazal sie porazka , tym większą że niestety pokładałam duże nadzieje .....
chyba najgorzej przezyłam to pojawienie sie @ , co sprawiło ze zmieniłam swoja kategorie na odkładam , i odpuściłam juz wszystko....mysle ze za radą lekarza powinnam sie pogodzic z takim stanem rodzinki i cieszyc sie tym co mam....

(...)
Anufifi, dobrze, ze urlop sie Wam udal a jeczcze lepiej, ze wrocilas do nas:-D

Witam ;-)

(...)
Bardzo się stęskniłam za moim synkiem :-( nie widziałam go od niedzieli. Dzisiaja ma przyjechać do mnie ale nie wiem czy go tu do mnie wpuszczą a ja z kroplówką nie mogę wychodzić na korytarz. TRUDNO bede musiała się prosić i błagać :baffled::baffled:

(...)
Mam nadzieje, ze synus mogl Cie odwiedzic bo na pewno rowniez bardzo teskni!

Koleżanka która leżała obok mnie dzisiaj miała cesarkę i jest bardzo zadowolona. porodów dzisiaj mnóstwo !! Krzycza na maxa ale później płacz dziecka wszystko wynagradza a ja za każdym razem jak to słyszę to łzy stają w oczach :-)

a propos tej koleżanki...to kolezanka z Baby booma z sierpniówek 2009 :-D urodziła zdrową córeczkę :-)

Mamusie BB zawsze sie odnajda:-)

(...)
dziewczyny jak to jest możliwe ze czuje skurcze a KTG tego nie wykazuje ?:baffled::confused::confused:

jedna położna mówiła, ze ktg nie pokazuje bóli krzyżowych ale rozumiem, ze te od pleców a mnie plecy nie bolą...no nic :-) do napisania znowu :-)

czasami czuję się jak oszutska, zwijam się z bólu a na spzrecie nic nie ma

Ja tak mialam z kurczami! Poszlam na porodowke spakowana bo mialam regularne skurcze ale nie za mocne(caly porod nie byly mocne) i poszlam zrobic ktg bo i tak mialam robic co 2 dni(i placic 20zl cegielki za to:baffled:. A polozna mowi, ze ktg nic nie pokazuje, ze sie zaczyna. Ja do niej na pewniaka, ze wiem co czuje. Wyslala mnie do lekarza na badanie, tam sie uprosilam aby mnie zostawili w szpitalu, a 7godzin pozniej urodzilam Maciusia. Ale ktg nie pokazywalo skurczy.

(...)
dzisiaj bylam u ginekologa.skonczyl mi sie 37 tyd powiedzial lekarz ze juz moge rodtzic i niczego sie nie bac bo to juz ciaza donoszona..bola mnie plecy i podbrzusze badal mnie ale mowi ze wszystko jest dobrze nie ma rozwarcie szyjka sie skrocila i wyglada na to ze donosze ciaze do terminu..derya wazy na dzien dzisiejszy 3570 i jeszcze do porodu przez 3tyg troche przytyje to lekarz powiedzial ze bedzie miec kolo 4kg i od tego 10procent mniej lub wiecej..to nie bedzie taka kruszynka jK SOBIE MYSLALAM::JESTEM SZCZESLIWA ZE Z DERYA WSZYSTKO JEST DOBRZE::
To kawal baby urodzisz;-):-) a najwazniejsze, ze zdrowej baby:-D

A ja właśnie spakowałam torbę do szpitala:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
O rany, ja bym tak dlugo nie czekala:szok:
Ja chce miesiac przed terminem wszystko miec dopiete na ostatni guzik:tak:

witam dziewczyny..zycze wam milego dzionka ja mykam z dziecmi na basen bo upal taki ze szkoda byc w domku..poplywam i moze derya zechce przyjsc na swiat,,hi hi.
Plywaj, wypoczywaj, Tobie to potrzebne:tak:

Ja tak jak pisalam wczesniej jestem jeszcze u tesciow. Odpoczywam, objadam sie i pekam w szwach. Ale jutro na wieczor juz bedziemy wracac do domku bo mojemu M konczy sie urlop. A w niedziele przyjedzie do nas moja mama i w poniedzialek po moich badaniech(morfologia, mocz, glukoza) wsiadamy z Maciem w pociag i jedziemy prawie na tydzien znowu nad morze:-). Trzeba korzystac jak moge sie jeszcze ruszac, no nie;-)
Pozdrawiam Was wszystkjie babeczki i rowniez witam nowe staraczki:tak::-). Powodzenia!!!

reklama
Do góry