kiki750321
Fanka BB :)
witam dziewczyny..zycze wam milego dzionka ja mykam z dziecmi na basen bo upal taki ze szkoda byc w domku..poplywam i moze derya zechce przyjsc na swiat,,hi hi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Taka moja propozycja...
może każda napisze jeszcze raz kiedy celowała i w co trafiła?
Podsumowując, działania na dziewczynkę to (zaznaczam, to wyłącznie moje wnioski, proszę o korektę jeśli gdzieś się mylę):
1. test owulacyjny - z doświadczeń Niani i Eni - serduszkowanie przed pojawieniem się drugiej wyraźnej kreski
2. dzień cyklu - ze wskazówek Ani - najpóżniej do 3 dób przed owulacją, choć wydaje mi się że to jest sprawa dość płynna, zależna również od mocy plemników.
W każdym razie, tak jak pisała Ania, zacząć 4, 5 dni przed owulacją, a jesli nie wyjdzie to zmiejszać co 0,5 dnia
3. osłabić plemniki - ktoś napisał, żeby właśnie często serduszkować, bo to osłabi męskie, a żeńskie i tak silne
4. pozycja klasyczna bez orgazmu u kobiety :-)
5. dieta wapniowo-magnezowa: nabiał, mączne potrawy, marchew, warzywa strączkowe, czekolada, mód. Unikać soli. Można przyjmować wapń i magnez w tabletkach. Hmmmmm i tutaj mam wątpliwości co do efektów, ale cóż można spróbować wystkiego :-)
6. środowisko kwasowe zabija plemniki męskie - zastanawiałam się nad tym, czy w takim razie nie zakwasić sobie tego i owego przed stosunkiem :-) np. lactovaginalem
7. co do położenia macicy to z tego jestem ciemna masa :-)
8. temperaturka tak, ale przed starankami, żeby poznać swój cykl i zobaczyć kiedy owulacja. W trakcie staranek to nam nic nie powie, bo trzeba serduszkować przed skokiem, bo ostatnia najniższa tempka przed skokiem to owulacja (tak? :-)) czyli generalnie mierząc przed owulacją nie wiemy kiedy będzie skok więć dodatkowo trzeba prowadzić inne obserwacje
9. śluz - i tu myślę jest sedno sprawy - choć dziewczyny niektóre piszą że nie mogą czasem go zaobserwować. Ale też do końca nie wiem kiedy już jest płodny: jak białko jajka? czy to już ten szczytowy? Kurczę z tego to muszę się jeszcze zdoktoryzować heheheheh
10. inne objawy typu ból jajnika, podbrzusza itp. ale to tak podobnie jak z temperaturą, że pokazują kiedy owulacja wieć na dziewuszkę to już może być za późno, jedynie że wtedy nie serduszkować.
11. podobno u starszych kobiet częściej rodzą się dziewczynki :-)
12. i tu jest kwestia, która mnie bardzo nurtuje - serduszkowanie po owulacji. Ania też napisała, że po owulacji zmienia się śluz, który nieprzepuszcza plemników męskich i wtedy można prawdopodobnie trafić w laseczkę. Niestety narazie nie znalazłam potwierdzenia tej teorii choć...
Pewnie, ze takRoyanna- czy mi sie wydaje czy uzależniłaś sie od BB?![]()
Potwierdzam:-)(...)Bershka- Wow jaka z ciebie sexowna mamusia)))
Dobrze, ze synek jak dab rosnie!!!(...)Sprawa wygląda w ten sposób: mam niecałe 35 tyg ale lekarka podobno specjalistka od usg i pediatra po zbadaniu dzisiaj maluszka powiedziała, ze chłopa jak dąbi jak się urodzi na dniach to bedzie wpisane ze wcześniak ale tylko z nazewnictwa. Dostałam sterydy na wytworzenie płucek i czekamy.(...)
myślcie czasami o nas :-)
Anufifi, dobrze, ze urlop sie Wam udal a jeczcze lepiej, ze wrocilas do nasWitam Was dziewczynki ,
Ja juz po urlopie , ale wrócilismy dzisiaj o 5 rano a ja musiałam dzisiaj do pracy więc jestem nieprzytomna....
Niestety miniony cykl znów okazal sie porazka , tym większą że niestety pokładałam duże nadzieje .....
chyba najgorzej przezyłam to pojawienie sie @ , co sprawiło ze zmieniłam swoja kategorie na odkładam , i odpuściłam juz wszystko....mysle ze za radą lekarza powinnam sie pogodzic z takim stanem rodzinki i cieszyc sie tym co mam....
(...)
Mam nadzieje, ze synus mogl Cie odwiedzic bo na pewno rowniez bardzo teskni!Witam ;-)
(...)
Bardzo się stęskniłam za moim synkiem :-( nie widziałam go od niedzieli. Dzisiaja ma przyjechać do mnie ale nie wiem czy go tu do mnie wpuszczą a ja z kroplówką nie mogę wychodzić na korytarz. TRUDNO bede musiała się prosić i błagać
(...)
Koleżanka która leżała obok mnie dzisiaj miała cesarkę i jest bardzo zadowolona. porodów dzisiaj mnóstwo !! Krzycza na maxa ale później płacz dziecka wszystko wynagradza a ja za każdym razem jak to słyszę to łzy stają w oczach :-)
a propos tej koleżanki...to kolezanka z Baby booma z sierpniówek 2009urodziła zdrową córeczkę :-)
(...)
dziewczyny jak to jest możliwe ze czuje skurcze a KTG tego nie wykazuje ?
jedna położna mówiła, ze ktg nie pokazuje bóli krzyżowych ale rozumiem, ze te od pleców a mnie plecy nie bolą...no nic :-) do napisania znowu :-)
czasami czuję się jak oszutska, zwijam się z bólu a na spzrecie nic nie ma
To kawal baby urodzisz;-):-) a najwazniejsze, ze zdrowej baby(...)
dzisiaj bylam u ginekologa.skonczyl mi sie 37 tyd powiedzial lekarz ze juz moge rodtzic i niczego sie nie bac bo to juz ciaza donoszona..bola mnie plecy i podbrzusze badal mnie ale mowi ze wszystko jest dobrze nie ma rozwarcie szyjka sie skrocila i wyglada na to ze donosze ciaze do terminu..derya wazy na dzien dzisiejszy 3570 i jeszcze do porodu przez 3tyg troche przytyje to lekarz powiedzial ze bedzie miec kolo 4kg i od tego 10procent mniej lub wiecej..to nie bedzie taka kruszynka jK SOBIE MYSLALAM::JESTEM SZCZESLIWA ZE Z DERYA WSZYSTKO JEST DOBRZE::
O rany, ja bym tak dlugo nie czekalaA ja właśnie spakowałam torbę do szpitala![]()
Plywaj, wypoczywaj, Tobie to potrzebnewitam dziewczyny..zycze wam milego dzionka ja mykam z dziecmi na basen bo upal taki ze szkoda byc w domku..poplywam i moze derya zechce przyjsc na swiat,,hi hi.