reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mam chwilkę to jestem:-)

co do planowania, to w tym msc poszliśmy na żywioł, szczerze to byłam już zmęczona niepowodzeniami, gin u którego byłam ostatnim razem, powiedział, że za bardzo chcemy i mózg poprostu się blokuje, potrzebujemy urlopu, bo mimo , że ja już może naprawiona, to mój jest na tyle zmęczony praca, że potrzebuje odpoczynku, że tak jak u nas babeczek występuje podwyższona prolaktyna, która blokuje nam zajscie w ciaze, tak u facetów prolaktyna też jest częstym problemem, zalecił urlop:-) to pojechaliśmy:-) fakt taki, że dziecie poczęte już po urlopie, ale myśle, ze pomógł nam dużo na odstresowanie i niemyślenie, czy kiedy zaczynają się dni płodne kiedy nie
także moje drogie, nie mam zielonego pojecia, czy trafiliśmy w chłopca czy w dziewczynkę, ale teraz najważniejsze by zdrówko było:)

mężo szaleje, już na drugi dzień kazał mi do lekarza iść bo on chce oglądac:-), gdzie przedtem musiałam mu przez jakieś pół godz tłumaczyć, że to nasze kreseczki i , że są prawdziwe:-)

reklama
Czarodziejko witaj rosnący brzuszku ;-):-) a do kiedy planujesz pracować? :confused:

:-)
Jeszcze nie wiem ile....ale napewno nie do 9 miesiaca.....mysle ze jeszcze miesiąc, połtora pociągne......... i zwijam zagle.
Tez mi sie zachcialo wracac w ciązy do pracy!!!!:tak:

ciesze sie ze Tobie sie podoba moj przyszly wozio:-)a jakiego Ty masz tego bebecara??niestety moj graco jest w oplakanym stanie i drugiego dziecka by nie przezyl chodz mi sie nadal podoba:-)dzis nim jechalam to z tylnich kolek zostal sam plastik a z tego co sie dowiedzialam to nie mozna nigdzie dokupic takich kolek!
Oj kochana to żeś ładnie zaorała wózeczek:))))))
ale przynajmniej z czystym sumieniem kupujesz drugi :))))
To moj bebe car.///kolor ten sam ale dól wozka ma kolor nieco inny///do tego gondola oczywiscie i fotelik...:)
bebecar_vectorAT_spac_857.jpg

To moj bebe car.///kolor ten sam ale dól wozka ma kolor nieco inny///do tego gondola oczywiscie i fotelik...:)

hehe nie ja tylko moj tato zajechal bo dziennie po 10kg robil nim z Maja hehe:-)i fakt kupuje z czystym sumieniem bo nawet moj m stwierdzil ze graco sie nie nadaje na drugie dziecko..a jak on juz tak mowi to tak musi byc hehe:-)

Beti moze jednak bedzie chlopiec:-)wazne zeby zdrowe bylo:-)

co do planowania, to w tym msc poszliśmy na żywioł, szczerze to byłam już zmęczona niepowodzeniami, gin u którego byłam ostatnim razem, powiedział, że za bardzo chcemy i mózg poprostu się blokuje, potrzebujemy urlopu, bo mimo , że ja już może naprawiona, to mój jest na tyle zmęczony praca, że potrzebuje odpoczynku, że tak jak u nas babeczek występuje podwyższona prolaktyna, która blokuje nam zajscie w ciaze, tak u facetów prolaktyna też jest częstym problemem, zalecił urlop:-) to pojechaliśmy:-) fakt taki, że dziecie poczęte już po urlopie, ale myśle, ze pomógł nam dużo na odstresowanie i niemyślenie, czy kiedy zaczynają się dni płodne kiedy nie
także moje drogie, nie mam zielonego pojecia, czy trafiliśmy w chłopca czy w dziewczynkę, ale teraz najważniejsze by zdrówko było:)

mężo szaleje, już na drugi dzień kazał mi do lekarza iść bo on chce oglądac:-), gdzie przedtem musiałam mu przez jakieś pół godz tłumaczyć, że to nasze kreseczki i , że są prawdziwe:-)

nie ma to jak zrobić sobie odpoczynek we wielu przypadkach to pomaga tak jak i w waszym:-)no ciekawe czy synuś czy córcia ale najważniejsze żeby było zdrowe:tak:

mi się bardzo te wózia podobają no ale także swoją cene mają:sorry2:a tak wogóle to sie spytam właścicielki czy to prawda że te wózia mają to w sobie że gondolki mają funkcje kołyski bo to mnie właśnie także spodobało w nich bo wyczytałam że tak ale nie wiem może one mają różne modele i to od tego zależy:confused:tak czy siak super wózek:tak:

Witajcie!!!
Dzisiaj nieco później, bo po wczorajszym nieróbstwie trzeba było popracować :-)
Ale widzę, że tu puchy :baffled: Zatem nadrobię zaległości :tak:

Witam wszystkie dziewczyny porannie:))
Ja dziś wstałam z dobrym humorem bo obchodzimy z mężem świeto:-)
Miłego dnia kochane
słonecznego i pozytywnego dnia!:tak::-)

15września 2007 :)
Nasza 2 rocznica ślubu
:happy:

Wszystkiego naj naj z okazji BAWEŁNIANYCH GODÓW :-) !!!

aishabg ojej a nie możesz iść do innego lekarza? :confused: przemyślcie wszystko za i przeciw i na spokojnie zaplanujcie dzidzie :tak:

właśnie najgorsze, że zależało mi na tym lekarzu, chciałam zobaczyć jaka jest, bo wcześniej byłam już u innej i teraz chciałam dal porównania, żeby wybrać :baffled:
no cóż poczekam do października. Może to i dobrze, czas sam wszystko wyjaśni.
dzięki Paula

może warto odpocząc od watpliwości ten m-c i zacząć z optymizmem w przyszłym :confused::tak:

myślę, że to dobry pomysł :tak: zostawię wszystko swojemu biegowi, co ma być to będzie :-)
a przez ten czas może z budową się uspokoi i nerwy trochę odpuszczą, które nie są przecież dobre dla malucha
dzięki Bershka

muszę Wam napisać jak wczoraj z M było :-D

Sprzeczki mamy bardzo rzadko, tzw ciche dni u nas nie występują, ale po ostatnich jego dziwnych zachowaniach typu wyprasuj mi koszulę, zrób to tamto to już wysiadłam. Nie odzywałam się cały dzień na znak protestu :-D M przyjechał z pracy i cisza. Poszłam usypiać Małego to zapytał się czy zasnę czy wrócę do niego wiec ja twarda i nie wstałam :-D Przyszedł po mnie. Powiedział, ze chciał mnie tylko przytulić jak za starych młodzieńczych czasów :-D:-D:-D Traktował mnie wczoraj jak kiedyś jak nie było dzieci :-( czułam się sama jak mała dziewczynka...ech...te wspomnienia :-D:-D:-D no ale było miło.... Czasami warto pokazać pazurki :-D:-D:-D

Macie jakiś pomysł na dzisiejszy obiad ? :confused:

Jak sobie pomyślę jak Kubuś wczoraj spał mi ładnie na rączkach ..... wczoraj na OIOM-ie były takie super babki !! Z powołania do zawodu bo czasami jak widze niektóre zołzy to krew mnie zalewa :wściekła/y:

nooo godzenie się jest najlepsze !!! :-)
choć u mnie najczęściej ciche dni kończą się tym, że obojetnie po której stronie wina jest to ja robię pierwsza krok, bo mój M przyjął taktykę "nie drażnić lwa" i boi się podejść, żeby znowu po głowie nie dostać, co mnie totalnie rozwala.

mozecie tylko raz kliknąć na moją chrześniaczkę :zawstydzona/y: :-) dziękuje bardzo

BoboVita - Galeria konkursowa
zaliczone :-)

A mój syn siedzi i mówi do mnie MAMUŚ CHOĆ DO MNIE DO POKOIKU
ja mowie ZARAZ KOCHANIE...
Filip: MAMO HELOŁ NO! CHOĆ!

:rofl2::rofl2:dzizas padam ze śmiechu heh czasami jak dziecko coś powie to po prostu rewelacja jak nic :-D:-D

hahahah no hasła dzieciaków są czasem niezłe
Moja Zoska jak coś powie... :-D Teraz stwierdzam, że szkoda, że nie zapisywalismy tych jej powiedzonek, bo czasem to miała hasła, że zwalało z nóg ;-)

no to dobrze;-)fajny wozeczke a jaki kolorek masz??i super ze mate dostaliscie gratis przynajmniej jeden wydatek mniej:-)a na gwarancji jest jeszcze??

ja bede miec taki kolorek:-)jak na zdjeciu:-)

kolorek superowy! w ogóle podoba mi sie ten materiał z wózków Quinny

Tu daje link do naszego wózka na stronie sklepu co Anufifi i Sylwia polecały
http://www.bobowozki.com.pl/product...d=848&osCsid=459b5dbc1d094a3cebd70f523e65255c

super wózeczek i fajnie że wszystko w jednym już jest i nie musisz się martwić, że brakuje fotelika czy czegoś tam i że wszystko w jednym designie :tak:

no to będziemy czekac z niecierpliwością w kogo udało sie trafić :-)

Buźka for all!

A ja poczytałam sobie troche w necie i się załamałam :-:)-:)-(
dla czystego sumienia i własnego spokoju powinnam zrobić badania na cytomegalie tj. 50zł, powinnam też zbadać przeciwciała różyczki 50zł i przeciwciała przeciwko ospie 110zł bo nie chorowałam a jak Kacper chodzi do przedszkola to jest ryzyko że może przynieść i ja mogę zachorować :-( warto zbadać też poziom prolaktyny tj. 20zł i zrobić usg czy oby tam w środku wszystko oki tj. 60zł co razem daje prawie 300zł :szok::szok::szok::-:)-:)-( więc chyba nici ze staranek w najbliższym czasie :-:)-:)-(

dla czystego sumienia i własnego spokoju powinnam zrobić badania na cytomegalie tj. 50zł, powinnam też zbadać przeciwciała różyczki 50zł i przeciwciała przeciwko ospie 110zł bo nie chorowałam a jak Kacper chodzi do przedszkola to jest ryzyko że może przynieść i ja mogę zachorować :-( warto zbadać też poziom prolaktyny tj. 20zł i zrobić usg czy oby tam w środku wszystko oki tj. 60zł co razem daje prawie 300zł :szok::szok::szok::-:)-:)-( więc chyba nici ze staranek w najbliższym czasie :-:)-:)-(
Paula no coś ty.... to tylko tak strasznie brzmi!
Idz do zaufanego ginekologa prywatnie i porozmawiaj z nim o swoich obawach On na pewno Ci doradzi i powie szczerze co powinnaś zrobić. Nie rezygnuj absolutnie, będzie dobrze zobaczysz. Musi być.
Nie ma co wyolbrzymiać ;-) BUZKA

Ja znikam już
wieczorkiem mnie nie bedzie raczej bo chce z mezem spedzic wieczor sam na sam, wiadomo:-p
Do jutra koleżanki
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
:happy:

Mam wyniki:-)i sa super tokso mocz glukoza morfologia super:-)tylko erytrocyty w morfologii mam lekko zaniżone bo norma to 4.0-5.0 a ja mam 3.84:tak:no zobaczymy co na to gin ale tak ogólnie to sa ok:-)

wow troche tego wyszło:baffled:ale ja nie robiłam tego i niewymagano ode mnie może to nie jest potrzebne odrazu robić co tylko tak sobie je wiesz porozkładasz te badania a ze staranek nierezygnuj:tak:

Tu daje link do naszego wózka na stronie sklepu co Anufifi i Sylwia polecały
http://www.bobowozki.com.pl/product...d=848&osCsid=459b5dbc1d094a3cebd70f523e65255c
Ale on ma malutkie kółeczka..;-)

no to dobrze;-)fajny wozeczke a jaki kolorek masz??i super ze mate dostaliscie gratis przynajmniej jeden wydatek mniej:-)a na gwarancji jest jeszcze??

ja bede miec taki kolorek:-)jak na zdjeciu:-)
Łał:-) Bardzo mi się podoba:tak:

reklama
No i jestem.
Patrysiu-widzisz, niepotrzebnie sie martwilas, nie mozna wpadac w histerie, wyniczki masz dobre a to najwazniejsze.
Paula, a czy na pewno wszystkie te badania trzeba robic? Z tych wymienionych nic nie robilam, a chorowalam tylko na rozyczke...dr tez mi nie zalecala. Fakt, na toxo nie zalecala ale robilam bo w pierwszej ciazy lekarz inny mi o tym mowil, nic poza tym...
Beti, najlepiej isc na zywiol :) najwazniejsze aby kruszyna byla zdrowa :)
Pyszczku, Gosiu-piekne wozki. Az zaluje, ze ja nie bede miec nowego, ale podobnie jak Czarodziejka-mam po synku i jestem zadowolona. Mam Roan Kortina. W dobrym stanie. W sumie tylko stelaz troche odrapany ;)
Czarodziejko, nie zwlekaj z L4, musisz przed porodem odpoczac.
Kinga-milego sam na sam z mezusiem ;))))
Aishabg-czasami trzeba na spokojnie przemyslec pewne sprawy...masz racje, mozesz przeciez jeden cykl odpuscic sobie.

A ja po powrocie od gin dostalam zapobiegawczo globulki i mas do smarowania skory. Moja gin stwierdzila: biedulko, ale zes sie odparzyla... No i przez to grzybek wszedl:(((
Od poloznej dostalam przykaz natychmiastowego udania sie do dermatologa z powodu mojego nosa...Nie pisalam wczesniej, bo bagatelizowalam sprawe, ale na koniec czerwca pod nosem z jednej strony zrobila mi sie ala opryszczka-chyba cos takiego, myslalam, ze przejdzie, a teraz juz mam pod calym nosem czerwone jak od kataru, malutkie pecherzyki czyms wypelnione. I co mi sie to zasuszy to od nowa powstaje. I swedzi. Tak wiec poslusznie od razu poszlam sie zarejestrowac do pierwszego lepszego i zobaczymy co mi powie. Ide za tydzien w srode, 23go...
Teraz odpoczywam, pije mlecznego waniliowego shejka i zbieram sie bay zrobic obiadek.

Do góry