reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

greean_apples_water.jpg

Czesc Dziewczynki!
Od dzis jestem na zwolnieniu!!!
I wiecie co....dobrze mi z tym:)))))
Bede miala czas zając sie wiecej synkiem bo przez pracę troszke go zaniedbalam...przychodzilam zmeczona i juz nawet nie mialam sily sie z nim bawic.....
Dzisiaj mam ginka wiec zajrzymy do naszego "okruszka"....pewnie podrósł od ostatniej wizyty....ciekawa tez jestem jak glukoza mi wypadla!!!!

Pati - na wymioty z domowych sposobów mi pomagała herbata imbirowa!!!!
Natomiast ginek przepisal mi specjalne czopki jak wymiotowalam na maxa, tak ze nawet do pracy nie moglam pojść....faktem jest ze nie wzięlam ich duzo bo nie chcialam ale pomagaly!!!!!!
Nazywaly sie TORECAN
Zycze Ci zdrówka Kochana.....ehh niestety te poczatki ciązy nie są zbyt przyjemne.....jedynie sie ciesze ze w drugiej ciązy czuje sie bez porownania lepiej!!!

Paula- ciesze sie Kochana ze wynik ok.....teraz pozostaje trzymac kciuki za szczesliwe zafasolkowanie!!!!!

Kiki- córeczka sliczna i wloski takie czarniutkie...piekna brunecia z niej bedzie. A synek prawdziwy fotograf

Bershka- trzymam kciuki zeby Kubulek za 2 tyg był juz z Wami w domku!!!!!

Gie- oska- trzymaj sie Kochana !!!!! wiesz ze my ci tu mocno kibicujemy!!!!

Dzastina- testy w aptece są dosc kosztowne!!! ale warto je w ogole kupic i uzywac....

Buziaki i pozdrowienia dla reszty dziewczynek!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie KOCHANE u mnie tylko wymioty,bylam wczoraj u lekarza i okazalo sie ze jestem czesciowo odwodniona:-(dostalam leki zeby mnie nie mdlilo i na uzupelnienie mineralow.Niestety te leki mi nie pomagaja,moze ktoras ma sprawdzony sposob domowy?!Poza tym pelno wypryskow i awroty glowy,normalnie nie moge wytrzymac!

na poranne mdłości to po pierwsze nie wstawac bez zjedzenia czegos ...ponoc pomaga banan ...odczekac popic woda i dopiero wstac
a poza tym herbata imbirowa ....pita w ciagu dnia
ale ja to wiem tylko z teorii bo nie miałam mdłosci i wymiotów

buziak kochana

super że dzidziuś daje o sobie znac:-)no masz małe kongo ale uda się z tym uporać;-)

Ja już wstawiłam rosołek co później tylko ugotować makaron i obiadek będzie gotowy:-)​
A ja dziś zrobię łazanki:tak::-) Dziewczyny na marcówkach tak mi wczoraj smaka narobiły, że dziś o niczym innym nie myślę:-D

Witajcie KOCHANE u mnie tylko wymioty,bylam wczoraj u lekarza i okazalo sie ze jestem czesciowo odwodniona:-(dostalam leki zeby mnie nie mdlilo i na uzupelnienie mineralow.Niestety te leki mi nie pomagaja,moze ktoras ma sprawdzony sposob domowy?!Poza tym pelno wypryskow i awroty glowy,normalnie nie moge wytrzymac!
Ja słyszałam, że na odwodnienie dobry jest ogazowany 7up bo to glukoza z czyms tam.. tak słyszałam, ale glowy za to nie dam:sorry:

Dziewczyny ...potrzebuje waszej pomocy...

mam dzisiaj kuzyna na kolacji , potrzebuje przepis na cos dobrego szybkiego do przygotowania ....

napiszcie jakie macie propozycje:):) bardzo ładnie prosze

images

Witajcie :)

Paula wspaniałe wieści!!! :-):-):-) a ile od razu radości w Twoich postach można znaleźć między wierszami! :-D Za chwilę staranka! :tak: Powodzenia ;-):-)

Anufifi wszystko widac jest na dobrej drodze w tym cyklu, czyli teraz czekamy.....:tak: bierz luteinę i bądź dobrej mysli! :-)
A ja jak patrzę na swój suwaczek to też nie wierzę! :)

Sylwuś czyli u Ciebie tak jak i u Pauli listopadowe staranka? Dziewczyny uda się, będę trzymała kciukasy :tak: Ściskam mocno!

Beti hehe no tak jeszcze trochę przed nami, ale mam nadzieję że już mnie nie będzie dopadac taka jesienna chandra ;-)

Dzastina ja używałam testów przez kilka cykli, więc jesli nie idziesz na monitoring to testy na pewno będą pomocne :tak:

Kiki pociesza mnie fakt że nie tylko ja mam takie ciążowe humory :sorry: a zdjęcia śliczne wstawiłaś :-)

Royanna coś ja czuję że chyba Gosia się pierwsza ustawia w kolejce do rozpakowania :sorry::-) bo u mnie cisza jak na razie... :)
Ja zauważyłam u siebie że gdy za długo siedze przy kompie to później dzień mam taki rozbity, nie wiem co ze sobą zrobić i lenia dostaję, więc staram się ograniczać. Ale ostatnio byliśmy z M u znajomych i oni mają roczną córeczkę i radzili nam - odpoczywajcie teraz jak najwięcej, nudźcie się, bo potem nie będzie takiej opcji! :-D Ale weź tu odpoczywaj codziennie, zwariować można..:-D

Gosia kurcze mówisz że czujesz że to już blisko :szok::szok::szok: Dlaczego znowu źle się czujesz? Brzuch boli czy jakieś inne dolegliwości? Napisz coś więcej, martwię się! :eek:

Patrysiu ja tez ospała jestem :tak: teraz np. już mnie łamie na spanie, ale czekam na koleżankę, ma przyjść na kawkę i pogaduchy, więc później kimnę :)

Pati ja mam wymioty i mdłości do dzisiaj :eek: całą ciążę normalnie... mi najbardziej pomaga zjedzenie czegoś dosłownie chwilę po wstaniu z łóżka, tak żeby nigdy nie czuć głodu, ale podobno ta herbatka imbirowa tez pomaga. brałam tez lokomotiv w sytuacjach podbramkowych gdy byłam poza domem i czasem udało się zahamowac wymioty :tak:

Czarodziejka, Agniesiak Pozdrawiam!

I zmykam bo koleżanka już do mnie jedzie..:-)

Dziewczyny ...potrzebuje waszej pomocy...

mam dzisiaj kuzyna na kolacji , potrzebuje przepis na cos dobrego szybkiego do przygotowania ....

napiszcie jakie macie propozycje:):) bardzo ładnie prosze

Aniu ale chodzi Ci o coś na ciepło czy na zimno?

na zimno mogę polecić pyszną sałatkę gyros z kurczakiem :tak:

Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
słoik ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
ketchup pikantny i łagodny mały
0.5 l majonezu
0.5 kapusty pekińskiej (drobno posiekanej)
1 przyprawa gyros

Pierś pokrojoną w kostkę usmażyć na oleju z jedną przyprawą gyros. Usmażoną pierś przełożyć do naczynia i kolejno układając warstwami: ogórek pokrojony w kostkę, cebulę, ketchupy oba na raz, kukurydzę, majonez i posiekaną drobno kapustę pekińską.

Jest naprawde pyszna :tak::-p

Pyszczek dziękuje Ci kochana :-) i życzę miłych pogaduszek z koleżanką :-) dobrze że dobrze się czujesz, Sebuś da znać o sobie w swoim czasie :tak:

Agniesiak pozdrawiam :-) fajnie że dzidzia kopie:tak: ale ciekawe kto tam siedzi w brzuszku? widzę że macie imię dla chłopca :-) a jak bedzie dziewczynka? macie jakiś pomysł na imię dla dziewczynki? ;-) życzę pozytwnego rozwiązania z bankiem i ze studiami! :tak:

Patrysia dobrze że dobrze sie czujesz a synek nie dokucza narazie za bardzo mamusi :tak: oby tak dalej! :tak:

Pati współczuje samopoczucia :-( myślę że najwazniejsze abyś właśnie przed wstaniem coś zjadła no i spróbuj tej herbatki imbirowej...życzę Ci aby mdłości i wymioty minęły jak najszybciej :tak:

Czarodziejko fajnie że już w domku sobie odpoczywasz :-) należy Ci się :tak: powodzenia u ginka :tak: niech Maksio pokaże się mamusi ładnie ;-) a glukoza napewno jest wzorowa :tak:
p.s. dziękuję Ci za kciuki :-)

Jarzębionko witaj :-) jaki śliczny mały okruszek!!! :tak::-):-) napisz jak tam sobie radzisz? jak się czujecie? Buziaczki dla Was!

reklama
No synek już je rosołek a ja za chwilke poczekam na M;-)

witam serdecznie i pozdrawiam Was wszystkie, bez wyjątku i chciałam się troszkę pochwalić, oto moja 2 tygodniowa pociecha:

Zobacz załącznik 171993 Zobacz załącznik 171994

uroczy synuś:-)a powiedz jak się sprawuje:-)

PAULA jak ja się ciesze że wyniki sa dobre że juz niedługo staranka:-)
PATI uuu nieciekawie:sorry:
PYSZCZKU a ty bidulko jeszcze też z wymiotami się męczysz:baffled:
GIEOSKA daj znać jak będziesz już w domciu:tak:

Do góry