reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurcze mało pocieszające te wasze staranka dziewczynkowe hihi. Zobaczymy jak u nas to wyjdzie.
Sody dziś poszukam w domku to może zrobię ten test ale co jak się spieni?:eek::unsure:
Jak bardzo się sprawdza ten test?;-)

reklama
Aneczka wiesz jak z ta sprawdzalnoscia testow
jednym sie sprawdza innym nie
ja bede kroliczkiem waszym
bo mi soda i kapucha na girl wyszly
wiec sie przekonamy jaka sprawdzalnosc

a mnie kindzia troszeczke ucieszyla
tym ze nie dokonca planowaly dziewczynke
gorzej jak by napisala ze wszyscy chlopcy z przed O sa
wtedy to naprawde horror

a tak to mamy nasza Jagienke
ktora jest dowodem ze 3 dni do O
bedzie dziewczynka
Jagienka ty z tego co pamietam
we wtorek zakonczylas a w piatek byla O ?

asiunia ten test z sody i kapusty od 6tc mozna robic
ale wlasnie wyczytalam ze najlepiej ok 9-10tc bo dziecko jakies hormony wtedy zaczyna wytwarzac

Ostatnia edycja:
wiekszosc tych kobiet co pisza ze działały przed owu i maja synka albo tych co pisza ze w owu i maja core .. to tak naprawde nie prowadziała zadnych obserwacji swojego ciała, albo sporadyczne takie na czuja. Bo jak sie pytam ze skad wiesz kiedy była owu z monitoringu , testow owu to najczesciej pada odpowiedz ze bolał ja brzuch i wtedy była owu i tyle. Trzeba naprawde znac swoje ciało zeby wiedziec kiedy to było. Kiedys nawet Anka34
pisała ze na dziewczynke to nie tak ze przytulance np 13 a owu np 15 i wychodzi 2 dni bo moze byc przytulaniec 13 wieczorem a owu 15 rano i jest 1,5 dnia licza sie godziny.

I z tego co ona pisała to pamietam ze najlepiej przez kilka miesiecy (jak juz sie zna swoj cykl) działac na 3,5 dnia przed jak nie wychodzi to zbizac sie do owu na 3 dni przed (czyli jak było wieczorem przytulanko to teraz rano) i poprzestac na 2,5 dnia przed. I ze do dziewczynki trzeba cierpliwosci
moze sie to przyda tym planujacym:)
buzki i powodzenia

Ostatnia edycja:
ja przez rok mierzylam tempke, sprawdzalam sluz w tym byly testy O
i monitoring 3 x w miesiacu
i staranka zawsze 4 dni przed O
i przez rok nie zaskakiwalo
wkoncu zblizylismy sie 3 dni przed O
ale potwierdzona tylko tempka sluzem i testem O
bo wlasnie w tym cyklu co zaszlam nie bylo monitoringu
bo byly swieta wielkanocne i klinika byla zamknieta
i jak na zlosc lub szczescie zaszlam wlasnie w tym cyklu
troszke sobie zarzucalam ze moje roczne starania poszly na marne
no ale moze nie, zobaczymy juz niedlugo

Dokładnie tak by było najlepiej. Jeśli okaże się że teraz nic nie wyszło to w ten sposób co Kindzia przypominałaś zrobię. Ale na dwa dni przed O myślę, że coś z tego będzie a co to się okaże za jakiś czas. Zobaczymy jak ta technika się sprawdza. Mi tam aż tak nie zależy żeby była dziewczynka bo chłopczyk do parki to nawet i lepiej, chłopcy chyba częściej się lepiej ze sobą dogadują, tak przynajmniej myślę.
A Ty Beatko który już masz tydzień?;)

beatka
zrobiłas duzo.. nawet bardzo
tyle na ile mogłas "zaplanowac"
rok obserwacji to bardzo duzo, miałas "obraz "swoich cylki wiec ten ost bez monitoringu na pewno nic nie zmienił
3 dni przed to bardzo dobry wynik.

co jest juz nie zmienisz,
tylko Ty jeszcze nie wiesz kto tam zamieszkuje ...

reklama
Hej dziewczyny...

Kindzia zgadzam się z tobą w 100 %.
Ja bardzo chciałam a wręcz pragnęłam mieć córeczkę....ale gdy nie wychodziło z czasem było mi obojętna płeć..
Gdy zaszłam w ciąże modliłam się o zdrowe dziecko.... płeć zeszła na drugi plan.
Co prawda ja miałam monitoring i robiłam testy owulacyjne..brzuch też mnie bolał i wiedziałam że będzie to syn.
Dziś jak patrze na Oliwiera to mam wyżuty sumienia że chciałam dziewczynkę... na dzień dzisiejszy nie moge bez niego żyć..bardzo sie cieszę że Czarek ma baraciszka bo w przyszłosci stworzą zgrany duet i będą najlepszymi kumplami:) Wydaje mi się że ten na górze wie co robi i ma ku temu jakiś cel....

Dokładnie wam powiem że płeć dziecka nie zależy tylko od plemników ale także od komórki jajaowej...
Nie będe sie rozpisywać bo bym musiała mega posta napisać:)
W każdym bądz razie życzę wam upragnionych dziewczynek i chłopczyków:)
Ja mam dwóch łobouziaków i jestem dumna i szczęśliwa:)

Do góry