reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienka ty z tego co pamietam
we wtorek zakonczylas a w piatek byla O ?

Tak,z tym że seksik był we wtorek od południa do nocy właściwie (parokrotnie :-p) a owulacja wg moich obserwacji piątek popołudniu :tak:
Nie wiem czy to mogło mieć wpływ ale M był prawie dwa tygodnie "wyposzczony",no i ja poleciałam do niego,wiecie-zmiana klimatu i do tego bez dzieci więc luuuzik :rofl2:
Pamiętam że było mega romantico,było winko i inne afrodyzjaki ;-) aaaach,to był naprawdę jeden z tych wieczorów które się wspomina z wypiekami na twarzy :sorry:
no i nie nastawialiśmy się na dzidzię wcale,to był jeden z tych cykli w którym owulkę miałam 19 dc,albo mi się przesunęła przez lot...:eek:
Co dziwne,spowrotem do Polski wracałam już niemal przekonana że to był owocny wyjazd :laugh2:
Beatko,już nie testuj,mam coraz większe przekonanie że będziesz miała córeczkę-naprawdę :tak:

Właśnie się wykąpałam i próbowałam "tam" ogolić...no i się nie udało...nic nie widzę,tylko brzuszek :laugh2:...w poprzednich ciążach pomagał mi mąż,teraz muszę pokombinować z lusterkiem bo wizyta u gina 8.07 a małż będzie dopiero 22.07 :cool:

reklama
ja tez sobie zdaje sprawe ze wszystko zrobilam co moglam
nawet przez rok kupowalam ten kalendarz Selnas, za ktory placilam 32f miesiecznie
zeby tylko na meskie przyciaganie nie trafic
i w dniu kiedy mialam O i zaszlam byly dni neutralne czyli 50/50 zawsze to lepsze nie przyciaganie na chlopca

co do moich chlopakow
to jaki juz kiedys pisalam
pierwszy to wpadka
a drugi centralnie w O
poniewaz wtedy nie wiedzialam nic o planowaniu
a wiedzialam tylko ze zeby zajsc trzeba celowac w O
i jak tylko zaszlam weszlam na neta i odrazu wiedzialam ze to chlopak
nawet na usg powiedzialam ze znam plec i sie nie mylilam

ja sie bardzo ciesze ze mam dwoch synow
dla mnie to lepsze niz parka
ale te osoby co planuja tylko dwojke dzieci
to wiem ze parka jest czesto dla nich idealna
ja tam wole 2+1

Dzastinka Gratuluje synka, moze opiszesz w skrocie jak przebiegl porod
i jak sie malutki ma teraz

Ostatnia edycja:
3 dni przed owu to az 80% szans na dziewczynke
czyli na 10 dzieciaczkow
bedzie 2 chłopcow (moze tak własnie u Czarodziejki było ) i 8 dziewczynek
(na pewno na 3 dni było u Anki 34, pamietam jeszcze Agniesiak co tez tak sie "przykładała " do planowania cory, wykresy i monitoring) i pewnie wiele tych co stosowało metody antykoncepcji naturalnej czyli myslac ze sa jeszcze bezpiecze zaliczało wpadki
a w owu tez jakies 80 % na chłopca, czyli na 10 dzieciaczkow 2 beda to dziewczynki
wiec to planowanie zwieksza szanse na dana płec ale 100% nigdy nie bedzie.

Tez uwazam ze dwoje dzieciakow tej samej płci to super sprawa da nich.
Zwłaszca jak mała roznica wieku, to te same zainteresowania, zabawy, maja siebie i nawiazuje sie wieź.

Jagienko co do golenia w ciazy to ja cala ciaze golilam se na oko, nie patrzac, do dzis tak moge! znam tam wszystko na pamiec i wiec jak sie golic;) nigdy lusterka w ciazy nie uzywalam.
Beatko tez wierze w Twoja coreczke:)
Tez pragne coreczki najbardziej na swiece ale sadze ze po pierwszym cyklu nieudanym juz poszlabym na zywiol:(

ROYANNA ale przecież jeszcze jesteś młoda i masz jeszcze dużo czasu na... więc może akurat kiedyś... Ja Ci powiem, że mieszkamy z mężem w jednym małym pokoiku u teściów i właśnie planujemy drugie. Mam taką nadzieję, że właśnie dzięki kolejnemu maluszkowi będzie lepiej. A co najlepsze chciałabym więcej maluszków, hehe.
DZASTINA gratuluję Synusia, przeuroczy;) Powiem CI szczerze, że właśnie podobnie myślę do Ciebie, jak już tu wcześniej wspominałam. Braciszkowie zawsze są fajni, i jeśli nie dzieli ich duża różnica wieku to będą super kumplami;) Bo jak już jest ok 5 lat różnicy to każdy ma już swoje upodobania, inaczej myśli, wiem bo takich kuzynów, to nie bardzo chcą się razem bawić starszy po komunii a młodszy w przedszkolu. U Ciebie widzę 3 latka, super;) Życzę zdrowia;)

Powiedzcie no dziewczynki te które z Was robiły monitoringi, czy zawsze owulacja wypadała Wam w tym samym dniu cyklu, czy było czasem tak, że np. raz 14dnia raz 15?

Hej
Dzis mam 33dc.
A @ nadal nie ma.:szok:
Pierwszy raz w zyciu mam taki dlugi cykl.
I nie wiem,jaka tego przyczyna.
Czy stres mogl az tak na to wplynac.(?????)
Bo ciaza to raczej nie jest.Test negatywny.

Cześć dziewczynki :-)

Ja tylko na chwilkę,melduję że jestem po usg,moja pszczółka ma się dobrze,fika nieprzeciętnie ;-) waży już całe 1674g i co najważniejsze-jest zdrowa :tak:

A u nas jak nie urok to...:wściekła/y: wczoraj wieczorem zrobił mi się nie wiadomo z czego (dosłownie,zauważyłam go i poczułam jak wstałam na siku podczas oglądania filmu) taki niewielki siniak na piszczeli,nie pamiętam żebym się uderzyła, w każdym razie jest w tym miejscu zgrubienie,bolesne przy dotyku,czuję też to przy chodzeniu...:no:
Oczywiście znowu się boję czy to nie ma związku z żyłami....no cóż...poczekam do poniedziałku na rozwój wydarzeń,jeśli to faktycznie siniak to powinien zblednąć i przestać boleć do tego czasu....

Ostatnia edycja:
Jagienka malutka przesliczna
tylko pozazdroscic
dobrze ze ma sie dobrze i jest zdrowiutka
a do kogo wydaje ci sie jest podobna z tego zdjecia?

asiuniak ja prawie w kazdym cyklu mialam w innym dniu owulke
ogolnie mam nieregularne cykle
ale castagnusem sobie troche wyrownalam
i dlatego wlasnie milam monitoring
bo inaczej nici byly by z planowania

reklama
Jagienka malutka przesliczna
tylko pozazdroscic
dobrze ze ma sie dobrze i jest zdrowiutka
a do kogo wydaje ci sie jest podobna z tego zdjecia?

Nie zazdrościć,nie zadrościć,niedługo i Ty się pochwalisz zdjątkami Hanusi :tak:
Wiesz,mi się wydaje podobna do Olego jak był malutki a Oli to czysty tatuś,moja mama upiera się że do mnie ;-)
Teraz modlę się żeby szczęśliwie,bez problemów donosić ciążę i urodzić bez komplikacji, jak mała będzie już na świecie,cała i zdrowa-ja będę szczęśliwa i spokojna :happy2:

Do góry