reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za szybkie odpowiedzi. Bardzo mi pomagacie :tak:
nata77 no właśnie niby z testów wygląda jakbym miała owulacje tak jak piszesz, tylko dziwiło mnie to że nie miałam żadnych objawów, nawet śluz mi sie nie pokazał, a zawsze go miałam, więc już sama nie wiem

losiczka72 faktycznie fajnie by było i raźniej tak razem, tylko że jak napisała ewelin00 to jeśli przytulałam się z męzem tylko dzien lub dwa przed owulacją to szanse na dziewczynkę są 50% :sorry2: A jeżeli chodzi o wiek to mam 26 latek. Nie będe ukrywać synuś to "wpadka" tuż po studniówce:-D. Teraz już wielki chłopak, bo za 2 miesiące będzie miał 6 lat. Ja skończyłam studia, mam pracę i tak mi się wydaję, że to dobry moment na dzidzie, choć stwierdzam że w dzisiejszych czasach cięzko świadomie podjąć tą decyzje. Ciągle ma się coś innego na głowie. Mąż też jest za i nawet synuś strasznie nas prosi o rodzeństwo, choć róznica wieku już będzie na tyle duża że kiepski będą mieli kontakt jakby co. Więc jak pomyśle to trochę mi smutno, że mój synuś taki sam (prawie jak jedynak), ale jakoś wcześniej się bałam, że nie dam rady, bo studia i w ogóle. Jak czytam wątek o tych młodych dziewczynach, które mają dzieci po roku to baaaaardzo je podziwiam. I wychodzi z tego, że ja panikara byłam, no ale czasu sie nie cofnie. Więc losiczka72 czekamy co będzie dalej, no nie???

reklama
ANAGRZYMIS OBY SIE UDALO DRUGIEGO SYNA POCZELAM W TYM SAMYM DNIU CO KOLEZANKA Z PRACY PONIEWAZ PRACOWALYSMY DO SAMEGO KONCA CIAZY SZEFOWA Z NAMI MIALA :-D OBIE MIALYSMY TERMIN NA 3 STYCZNIA TYLE ZE JEJ SYNUS SIE POSPIESZYL I URODZIL SIE 14 GRUDNIA TO NIBY ROK ROZNICA HA HA HA A TAK WOGOLE TO MOJ SYNEK TYLE ZE NUMER 3 MA TEZ 6 LAT NA IMIE KUBA A ROJBER NIE STEJ ZIEMI A MAJAC 3 TYGODNIE ZACHOROWAL NA SEPSE :szok: ALE SILNY BYL I ZWYCIEZYLISMY CHOROBE:-)

LOSICZKA72 no to faktycznie nieźle, szefowa na pewno była zadowolona;-), ale fajnie miałyście. U mnie w pracy koleżanka od września właśnie wraca z macierzyńskiego i całą jej ciąże szef mi powtarzał, że ja mam zaczekać, aż wróci, no to posłuchałam, choć pewnie szcześliwy nie będzie jakby co. A w jakim wieku masz pozostalych chłopaków, to Ty taką księżniczką jesteś z tyloma facetami :-). No mój też niezły już rojber, nic mu nie zostało z tego słodkiego bobaska, teraz to już mały facet, który ma swoje zdanie i coraz częściej je pokazuje. Och, ale co to by było bez tych naszych pociech. Jak to w ogóle jest z taką gromadką, na pewno nie zawsze lekko, ale za to wesoło. Mój mąż ma piątke rodzeństwa i tak zawsze fajnie się słucha jego opowieści z dzieciństwa i teraz wszyscy mają świetny kontakt. Oj, a jeżeli chodzi o Twojego Kubę to nieźle przeszliście i to na samym początku, takie maleństwo :szok:. Ale najważniejsze, że co złe to za wami, teraz czekamy na dobre wieści :tak:
A tak na marginesie chciałam jeszcze zapytać jak jest z przytulaniem po owulacji. Też są jakieś dni na chłopca lub dziewczynkę? Bo chyba nie jest wskazana abscynencja do następnego cyklu :szok:, mój biedny mąż przeżywałby katusze. Ja w sumie też mam teraz większą ochotę na przytulanie, sama nie wiem czemu ;-)

Ja testuję 26 ale pewnie nic z tego:no: bo dziś/jutro powinnam mieć owulację a tu ani widu ani słychu a od poniedziałku od 22.00 to plemniczki pewnie nie dotrawją:-(

losiczka jesli ty poczelas synkow na 3 dni przed O
to teraz przytulajcie sie codziennie od @ do 4 dni przed O
przynajmniej przez 3 miesiace bo twoj moze miec bardzo mocne i wytrzymale plemniczki
a powiedz mi na jakiej podstawie wiedzialas ze masz O jak zaszlas z chlopcami ?
mialas monitoring?
jesli nie to warto miec bo czesto sie wydaje ze masz O a sie okazuje ze byla wczesniej

WITAJCIE DZIEWCZYNKI ANAGRZYMIS TAK SIE ZAPARLAM NA TE CORE ZE OD DNIA OKRESU NIC Z PRZYTULANKA AZ DO 8 DNIA ZEBY PLEMNICZKI BYLY SILNE I WYTRZYMALY TE Z KOKARDKAMI NA WITCE HA HA:-):-):-) MAM NADZIEJE ZE JEDEN SILNY STRZAL A BEDZIE W DZIESIATKE!!!!MAZ PRZESTAL PALIC ROK TEMU MOZE WKONCU SIE UDA. :-D A JEZELI CHODZI O MOJ ORGANIZM TO MAM TO SZCZESCIE ZE OD ZAWSZE MAM REGULARNE @ MIESIACZKA PRZYCHODZI PRAWIE CO DO DNIA PRZED@ NIE MAM ZADNYCH DOLEGLIWOSCI TYPU BOL BRZUCHA PIERSI ZA TO W JAJECZKOWANIU TAK A TZRECH SYNOW POCZELAM NA 11 DZIEN CYKLU BO BYLAM PRZEKONANA POMIMO DUZEJ WIEDZY ZE JAJECZKOWANIE JEST NA 100% W 14 DNIU WIEC MOWIE SOBIE ZE NA 11 PACH A TU CHLOPAKI POWYCHODZILY:tak: KOCHALAM SIE Z MEZEM W SUMIE NA 8,5 DNIA TO BYL PIATEK A W NIEDZIELE POJAWIL SIE BOL JAJNIKA SLUZ I NIEWIELKIE PLAMIENIE A NA 12 DZIEN JUZ WSZYSTKO OK WIEC MYLE ZE WLASNIE TAK PRZEBIEGA MOJ CYKL.ANAGRZYMIS JA MAM TYLKO JEDNA SIOSTRE A MOJ MAZ MA 13 :tak: RODZENSTWA BIEDNA TA MOJA TESCIWA MEDAL JEJ SIE NALEZY

Witajcie!

Jagienko, jak samopoczucie? Juz pewnie dni odliczasz?

Ech...średnio...duszno mi,ciężko wziąść głęboki oddech,brzuszek ciąży,wszystko robię wolno co mnie strasznie irytuje....wejście po schodach do sypialni to już nie lada wyczyn :baffled:
Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej niech niunia siedzi w brzuszku jak najdłużej,przynajmniej do tego 40tc a potem..cóż...stwierdziliśmy z mężem że będziem swawolić ;-)

Byłam wczoraj oglądać wózki i nie ma nigdzie Bebecara VECTOR AT,chciałabym go na żywo obejrzeć,pomacać ale wszędzie sprowadzają na zamówienie :eek:
Może orientujesz się czy są jeszcze jakieś większe sklepy z wózkami poza Oleńką,Tato,Bobolandem i jeszcze jedną hurtownią na Słonecznym?

czesc ciotki
a mi cos pyka, strzyka w podbrzuszy i dzis zmierzylam temp i 37:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

az mi goraco...nawet mi nie piszczie nic..plisssssssss
teoretycznie nic nie powinno sie zdarzyc ale wiecie jak to jest....z du~~pa nie ma zartow......

reklama
witam się

AGATA............. :rofl: kiedy przypada ci termin @???

-------------------------
ok ja już wszycho wiem!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry