reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Asiuia super,że jesteś i &&&&&&&&&&&&&&&&&& za córcię.:tak:
Nulka :-) super.
z rańca gonię zobaczyc co u ciebie bo wczoraj padłam ,ostatnio pare dni na migreny cierpię :confused2: MIŁEJ NIEDZIELI.

reklama
Ufff...Nullka - to chyba dobre wiadomości, ale do 19 będę mocno ściskała kciuki!!! Wszystko będzie dobrze,bo musi być!!! Uważaj na siebie, łykaj co lekarz zalecił i nie trać wiary!!!:-)

Dziewczyny - asiunia i aneczka - powiedzcie, kiedy celowałyście na swoje dziewuszki, bo zwariuję i wszystkie paznokcie obgryzę! tzn. nie którego dnia cyklu, bo to różnie wypada, ale ile przed owulacją, czy w owulację, czy jak wam się udało! podzielcie się wiadomościami, please please!!!

Witam Kochane Dziewczęta!
Dawno mnie nie było, wybaczcie;( Miałam bardzo dużo roboty, teraz trochę ochłonęłam i miałam czas żeby Was poczytać. Myślę, że mnie jeszcze pamiętacie;(......

Teraz kończy mi się 16 tydzień ciąży:) W środę idę do gin, myślicie, że już może będzie coś widać? Mam na myśli płeć?:D Mój Synuś został odkryty właśnie ok 17/18 tc. Ciekawe czy będzie córusia, jejjjjjj ale jestem niecierpliwa......
Pozdrawiam Was bardzo cieplutko i cieszę się, że w końcu znalazłam czas, żeby Was poczytać i napisać:))))
Asiu Jasne ze Cie pamietamy:) JaKby moglo byc inaczej:)
Super wiesci od Ciebie. Gratuluje dzidziolKa i trzymam KciuKi za mala Lejdis:)
co do usg, ja dokladnie na tym samym etapie czyli 16/17 tydzien poznalam plec mojego mlodszego dziecKa. GinKa mi kiedys powiedziala ze wlasnie po skonczeniu 17 tyg c. mozna sie dopatrywac, wczesniej istnieje duze prawdopodobienstwo pomylek, co jednak tez nie oznacza ze w kazdym przypadKu. Lekarze z reguly "boja" sie okreslac plec wczesniej niz przed 17tc , jakby nie bylo to podwaza ich autorytet jesli zle okresla. Takze mysle ze u Ciebie juz dobry czas+ to czy dzidzia sie zechce pokazac:)
Trzymaj sie i miej duzo wiary w sercu:)

asiuniak-ale dawno cie nie bylo.
Jak sie czujesz???
Trzymam kciuki za corcie;-)

nullka-Mysl pozytywnie.
Wszystko bedzie dobrze.:tak:

A my od wczoraj rozpoczelismy remont w domu.
Z jednej strony sie ciesze,
a z drugiej mam takiego lenia,
ze nic mi sie nie chce.:hmm:

Nullka to jak gin kazal myslec pozytywnie to sluchaj go :tak:
Co tu dzisiaj taka cisza? Rozumiem ,ze w dzien spacerki itd ale wieczorem?
No nic poczekam na was do jutra ;-)

Cieszę się, że utkwiłam Wam choć trochę w głowach, myślałam, że jak tak długo mnie było to mam posprzątane, a tu przemiła niespodzianka;) Dzięki Kochane;)
AneczkaK, tusia26, Czarodziejka dzięki

Aneczka niżej (w odpowiedzi do tashy;) przypomnę jak to u mnie było z planowaniem.
A Ty ile miałaś odstępu między owulką a serduchami, przypomnij no Kochana;) Bo z tego co widzę, to będziesz mieć dziewuszkę;) tak?

Dido21
Dziękuję, czuję się dobrze, choć początki były ciężkie, nie mogłam nic jeść, od wszystkiego mi bylo nie dobrze a najgorzej wieczorkiem;( Ale to już minęło i teraz mogę się w pełni cieszyć dzieciątkiem;)
Widzę tu, że nasze dzidzie dzielą tylko 2 tyg;) Super!!!

Czarodziejka
Dziękuję za miłe słowa. Jeszcze dwa dni do środy i się okaże czy już coś widać;) Mam małego nerwa;) hehe

tasha31
Kochana nie denerwuj się tyle bo faktycznie pozbędziesz się paznokci;)
Ja przy pierwszym dziecku wycelowałam tzn mąż wycelował;) w samą owulkę i tak się urodził nasz Synuś. A teraz serducha były 11dc wieczorkiem a owulka była 14dc koło południa więc odstęp ok 2,5 dnia. Co najlepsze chciałam poprawić 12dc bo myślałam, że owulka będzie dopiero 15 jak w poprzednim cyklu, a tu proszę, nie udało się, i dobrze się stało, uffff, chyba jakieś zrządzenie losu. W przeciwnym razie byłoby zbyt blisko owulki i wtedy pewnie większe szanse na chłopca. Teraz nic tylko czekać, bo równie dobrze mogło być już za późno;( 2,5 dnia odstępu to takie lekko ryzykowne, ale co będzie to będzie ważne że mam pod serduszkiem małą istotkę. Powiem Ci szczerze, że ciężko ucelować, tak jak dziewczyny wcześniej pisały trzeba tu dużo cierpliwości i wytrwałości. Lepiej do celu podchodzić małymi kroczkami a skuteczniej i być bardzo uważnym szczególnie jak owulka się przesuwa. Bo nigdy nie możemy być pewne, że to akurat wtedy będzie, no chyba, że ktoś ma zawsze tak samo;)

Nulka
Ja również mocno trzymam kciuki do 19 i później też;) Z niecierpliwością czekamy na dalsze wieści.

Beatko
A co tam u Ciebie? jak się czujesz?
Z tego co pamiętam to chyba Ty też miałaś przerwę między serduchami a owulką 2,5 dnia? I Ci się udało;)
Dzięki Tobie myślę jeszcze pozytywnie, bo mam obawy, że w moim przypadku to może być za późno. Ale to się może okaże już w środę na wizycie USG;)

reklama
Tasha u nas bylo okolo 3,5-4 dni przed owu bo mi sie przesunela. Myslalam ,ze nic z tego bo za daleko a tu takie buty;-)
Nullka jak samopoczucie?
Asiunak trzymam kciuki za srodowa wizyte:tak:
My mielismy dzisiaj isc i nawet sie zapisalam ale Witus ma jakas zoladkowa sensancje i chyba nie damy rady.

Do góry