reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czesc dziewczynki

Daria ten test kupowala nasza Beatka i z tego co pamietam wynik wyszedl jej niewiadomy,a jak przeslala zdjecie z pytanie do producenta to chyba tez nie wiedzial czy to chlopic czy dziewczynka ,tak wiec ja bym nie wydala na ten test ani zlotowki :tak:

Ale naskrobalyscie,ide czytac :-p

Pirania no to super,że się wyspaliście ;))
a co do spadku to wiesz;)) trzeba czekać co jutro tempka pokaże..

Edi witaj mamusi ślicznych chłopców;)

Tom męczy drugą część szafy a ja zaraz będę zasłony skracać ..
antyramy z plakatami już wiszą w salonie..

mam nadzieję ,że dzis wszystko skończymy bo w tygodniu Tom wraca około 17.30 a tu w salonie rozgrzebane..musimy dzis to ogarnąć..jeszcze trzeba złozyć "stary" półtoraroczny zestaw w korytarzu..

Witaj w klubie Księżniczko, ja też jestem na forum od niedawna :-).

Daria gratulacje, to już pewne :-D.

Piranha, no własnie, mam mega stresa, kiedy ta owulacja,w końcu była.
Na kafe podejrzewałśmy, że w sobotę wieczorem, bądź w nocy z 13 na 14.
A było tak ze śluzem:
9dc- 36,50
10dc- 36,38
11dc- 36,35, czuć wyrażny sluz, jeszcze lepki, ale jakby chciał się już zmieniać,
12dc- 36,43- śluz bardzo wyrażny, jest go bardzo dużo, ciągnie się juz na kilka cm, kreska testowa jest II ale jeszcze troche słabsza,
13dc-36,47- II mocne kreski na teście o godz. 5 rano, czuję, że mogły być już kilka godzin wcześniej, przez cały dzień bardzo dużo ciągnącego się śluzu na kilka cm,
14dc- 36,48- po północy jeszcze się trochę ciągnał, a 1/30 w nocy już sie nie ciagnie, jest go mniej, jest lepki, ale nie biały, ja go nie widzę, tylko czuje na palcach, przytulanki o 7 rano, ph 5,
15dc- 36,46
16dc- 36,64
Bardzo się boję, że staranka były w owulację.

A te zielone paski, to zaznaczyłam granicę I fazy, nie wiem, tak mi się wydawało, chyba bez sensu.

Ostatnia edycja:
Daria dokladnie ten sam test ja mialam:tak:
u mnie ten test od razu po zrobieniu wyszedl niezaprzeczanie chlopczykowy a wieczorem byl juz dziewczynkowy:szok: a na drugi dzien rano juz wcale nie bylo koloru. ja wiem ze nie powinno sie interpretowac testu po paru godzinach ale skoro pisza ze zwracaja kase w przypadku blednego wyniku to niby jak bym miala im cos udownodnic? powinni pisac ze zdjecie nalezy zrobic po 1 minucie od zrobienia testu bo potem kolor sie zmienia. ja i tak nie dochodzilabym zwrotu kasy bo ja nie lubie zaprzatac glowy takimi sprawami, ale teraz juz wiem dlaczego oni pisza o tym zwrocie- przeciez nic nikt nikomu nie udownodni;-) a tym sposobem ludzi wierza w wiarygodnosc testu i go kupuja. zdziwilo mnie jednak to ze ten test jest taki tani w porownaniu do innych.

mama trzymam kciukasy za temperaturke:tak:

piranha dzieki za infor w spraiwe palm. zaraz obejrze sobie ta stronke:tak:

Gal, z opisu śluzu wynika, że owulka mogła być właśnie w nocy z 13 na 14dc. W każdym razie śluz był już gęsty i lepki a pH niskie kiedy się staraliście, plemniki w takich warunkach troszkę czasu pobyły (np. około 6 godzin musiały przed zapłodnieniem podlec procesowi kapacytacji w szyjce macicy) i na pewno większość ich męskiej populacji nie przetrwała :-), ja mocno wierzę, że właśnie to, czyli pH i gęsty, lepki śluz (plus dieta), jest decydują sprawą w zaplanowaniu płci. Według mnie, jeśli doszło do zapłodnienia (a nie łatwo zajść w ciążę przy tak niesprzyjających warunkach dla plemników), to szanse na córkę masz ogromne! Jestem niemal pewna, że u mnie na sukces miały wpływ: Sylk, dieta, witamina B6, witamina C, Mg (pogarsza m.in. jakość śluzu) i Ca oraz fakt, że w dniu owulacji od samego rana (a owulka była prawdopodobnie wieczorem) miałam już gęsty, lepki śluz. Z tego co pamiętam to Ty z rana masz niskie pH a na wieczór rośnie do około 7, wybraliście zatem najlepszy moment na przytulanka!

mama05, no to będzie się u Ciebie działo! Uwielbiam tego rodzaju zmiany w domu :-) Nad imieniem jeszcze nie myślałam gdyż jeszcze do wczoraj szukanie imienia dla dziewczynki było dla mnie czymś nierealnym i abstrakcyjnym :-) Mam jednak kilka faworytów od lat ale jak znam życie to M nie będą się podobać :-D

kosmo, ta palma nazywa się Bismarckia nobilis, jest nieziemska, wygląda jak z jakiejś magicznej, śnieżnej krainy.

Zobacz załącznik 423365

Na polskich stronach znalazłam na razie w sprzedaży tylko nasiona (są dość spore :-)), na eBay też nasiona i jednego sprzedawcę oferującego sadzonki z Hiszpanii ...ale cena to około 225 zł + 20 EUR przesyłka więc sporo.

Ostatnia edycja:
czesc Laseczki. ale sie juz rozpisalyscie:szok:

witaj Ksiezniczko. a ty co planujesz? masz juz dzieci?

Kosmo ja tez ostatnio lapie dola. pamietam jak wczesniej sie staralam to siedzialam jak na szpilkach kiedy zblizal sie okres. bylam w 100% pewna ze napewno sie udalo i zawsze bylam pewna ze to byly starania dziewczynkowe. a teraz jakos boje sie tych najblizszych dni bo mam przeczucie ze jezeli sie udalo to raczej na chlopczyka :-(

dziekuje Piranha za kciukasy. @ powinnam dostac sroda, czwartek, wiec raczej nie bede sie spieszyla.

Kinga faktycznie ladna laska z ciebie, a z syneczka przystojniaczek rosnie:tak:

piranha przepiekna wyjatkowa jest ta palma:tak: kurcze ale ja nasion nie chce poniewaz my juz teraz chcemy miec cos sporego wyrosnietego w salonie;-) mamy duzo miejsca i cos by sie przypadlo bardzo egzotycznego wyrazistego:tak:

Ksiezniczko witamy napisz cos wiecej o sobie :tak:

Piranha macie juz imie dla coreczki ?

Mama to pozniej poprosimy foteczki ;-)

Kosmo,Marzycielka,Gal hej

Ja wysprzatalam domek,maz pojechal z do sklepu fotograficznego z najmlodszym i najstarszym a Kuba zostal i sprzata swoj pokoj :-p

reklama
witaj Edyta. a jak u ciebie starania? dlugo juz probujesz? a czy przy synkach tez planowalas? jezezeli juz wczesniej pytalam to przepraszam, ale jeszcze nie moge was wszystkie zapamietac :sorry:

Do góry