reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga85 u nas staranka pełną parą, tzn. dzisiaj 13 dc, przytulanka były 8,9 i 11 dc. Dzisiaj nic z tego bo M w pracy. Testy owu narazie z bardzo słabiutką kreską testową, zaraz zrobię dzisiejszy test to zobaczymy co wyjdzie, dzisiaj mam biały, mętny śluz ale raczej nierozciągliwy, dziwnie boli mnie brzuch. Staramy się o dziewczynkę ale tak bardzo chcę już być w ciąży, że przybliżę się maksymalnie do owulacji, zobaczymy co z tego będzie.

rozumiem.
trzymam kciuki :)))

reklama
Chciałbym abyście pomogły mi zinterpretować mój dzisiejszy test owu, czy jest już pozytywny czy raczej jutro będzie. Dzisiaj mój 13 dc, cykle mam 28 dniowe, ostatni trwał 29 dni. Dziś pobolewa mnie podbrzusze, jajniki mnie nie bolą ale jakoś tak dziwnie czuje dół brzucha, śluzu troche wiecej, biały raczej nierozciągliwy. P1030787.jpg

Z góry dzięki za pomoc :-)

MissBella na moje oko ta kreska jest ciemna prawie taka jak testowa ,z tym ze sa dwa wyjscia albo jutro bedzie jeszcze bardziej ciemna albo jasniejsza ,trudno mi to okreslic .Musisz poobserwowac sie przez kilka cykli aby wiedziec jak interpretowac taki kolor na tescie ;-)

MissBella, wg mnie, jest już pozytywny. Te dwie kreski wydają się takie same. Tylko, że ja kiedy mam test pozytywny, to mam wtedy śluz mega rozciągliwy na kilka cm. Ja raczej nie miewam białego, a przynajmniej nie widzę go. Też nie wiem co o tym myśleć.
Ale skoro ty masz biały, to masz chyba wtedy szansę na dziewczynkę, bo ja miewam wtedy rozciągliwy i stąd pewno mam chłopaków. Ja bym wtedy działała.:-)

Hallo Kobitki!
Kinga Śliczna Staraczko, A Filipek przystojniaczek:-)
Mama tak sobie myślę, ze jak @ nie przylezie wcześniej to zatestuję w piątek, 31 dc, będą wtedy urodzinki mojego średniego synka, to może taki szczęśliwy dzień będzie, tak na marginesie, urodziłam mojego Emi 13 w piatek:-D
MissBella ja nie pomogę, bo nigdy nie robiłam, ale wygląda jak dwie mocne kreski.
Piranha tak:-D to moje imię dla córki Abstrakcja, nie papuguj:-D

skoro masz biały tz że owu przed tobą może być w nocy albo nad ranem... różnie, nie wyczujesz. A MOŻE JUZ PO! jak byś prowadziła wykres to może byłoby łatwiej określić:) ja sie tak nie znam ale kreska jest ciemna owszem ale może być ciemniejsza za pare godzin albo jaśniejsza już no nie wiem.. bardziej obstawiam że jesteś owu u ciebie bedzie lada chwila kwestia godzin.. :tak:

p.s. pomyśl o wykresie, ale zycze ci abyś już go nie musiała prowadzić! &&&&& ;))

MissBella -ciężko powiedzieć bo np. jakby to byl mój test to ja wiedziałabym że następnego dnia będę miala jeszcze mocniejsza kreskę...ja jak mam owulację to kreska jest wręcz ciemniejsza niż ta kontrolna, a sa dziewczyny które nigdy nie mają kreski nawet tak mocniej jak ta kontrolna a owulację mają więc to sprawa bardzo indywidualna. Najlepiej dolączyć do tego obserwację śluzu i jajnikow. Mnie w owu bardzo bolą jajniki i bez testu też byłabym na 100 % pewna kiedy jest owu. Śluz wtedy mam przezroczysty i bardzo rosciągliwy... wygląda jak ślady ślimaka hihi

reklama
Do góry