reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czesc dzieczynki:-DJa ostatnio nie mam kiedy byc na bierząco i pisać z wami ,ale nie zapominajcie proszę o mnie:no:Trzymama za was kciuki bardzo mocno.Kingus na pewno jeszcze za wczesnie z testem o tej czulosci i na pewno będą dwie tłuste krechy.Mama kochanie tobie to myśle ,ze urojona ciąza zmienia sie w rzeczywistą &&&&&&&&&&&&
Co do reszty kobietek ,bardzo wam kibicuję ,ale juz mi sie wszystkie pomieszałyscie:-D

Ja co prawda nie robiłam w tym cyklu wykresu temp.,ale ostatnio rano w łozku mierzę dla siebie zeby wiedziec jak sie zmienia i co zauważyłam ......mam jakąs obniżoną tem ciała normalnie mam ok 35,84 lub 35,89 tak bylo wczoraj a dzisiaj i przedwczoraj 36.75.Mam elektroniczny termometr.Musze od następnego cyklu zacząc pisac wykres:confused2:

Hej!
Na poczatku sle fluidiki dla potrzebujacych
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i mocne kciuki za wizyty i II kreseczki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Czytam was na biezaco(przynajmniej staram sie:zawstydzona/y:)
Ale ostatnio mam takiego lenia....ze nic mi sie nie chce.

Wlasnie wrocilam z wizyty.
Z corcia wszystko dobrze
biggrin.gif

Ja 1,5kg na plusie przez 2 tyg.
Tylko niestety dopadla mnie anemia
unhappy.gif

Dostalam zelazo.
Tak poza tym wszystko ok.

pozdrawiam was goroco;-)

podobno w 12 dc obie płcie mają taki sam wyrostek płciowy (tzw. nub po ang.) tylko jest on inaczej nachylony - u chłopców delikatnie sterczy ku górze a u dziewczynek jest równoległy do linii pleców Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see, mi lekarka powiedziała o synku jakoś w 14 tc :-)
ja jak byłam w ciąży, to na to usg w 12-13tygodniu ciąży wybraliśmy się do lekarza poleconego przez moją gin (bo u nas w przychodni kiepski sprzęt do usg był) i okazało się że ten lekarz robi badania nt. wczesnego wykrywania płci, właśnie o tym nachyleniu nam opowiadał i powiedział że prawdopodobnie u nas będzie synek :) sprawdziło się :)

Ogólnie bardzo fajny lekarz to był, rzeczowy, konkretny, dokładny, cierpliwy. W drugiej ciąży też chętnie się do niego wybiorę :happy:

Matik cisze sie ,ze z dzidziulkiem O.K. Niech sie zdrowo rozwija :tak:
Tusia ja stosowalam tylko diete ale tez nie jakos bardzo restrykcyjna, no i globulki latovaginal przez 2-3 dni po @. Potem nie sprawdzalam ph. Nie bylo jeszcze Piranhy na bb;-) Dodatkowo (mysle ,ze to mialo wplyw) maz byl po kilkugodzinnym maratonie rowerowym dzien wczesniej a w dniu staranek (porannych) mial goraczke;-) Dobrze ,ze mu wtedy nie odpuscilam:-D
Daria bedziemy trzymac &&& za usg. To teraz pierwsza Piranha tak? a potem Daria? Kogos pominelam? Ciekawe co tam na wizycie u Missbelli bedzie.
Mi kumpela odebrala wlasnie wynik wymazu z szyjki:-) Same paleczki kwasu mlekowego wiec GIT. Jutro wizyta u gina po 19tej.

nadrobiłam :cool2:
dzień dobry:happy:

Jagienka
buziak z okazji piątego miesiąca dla Laury :biggrin2: niech sobie rośnie zdrowo i wesoło
Kate tak na przyszłość..życzę takich snów o porodzie jak u Piranhy hehe szybko, przyjemnie i niunia u boku:-D
Gal Piranha jak byłam w ciąży z Matikiem, to mi straaaszniee zimno było na początku. Moja mama to wyczaiła i jak już zrobiłam test i wyszło że w ciąży jestem, poleciałam się jej pochwalić a ta moja kochana czarownica oznajmiła że wie że jestem w ciąży, bo ciągle tuliłam się do kaloryfera:-D
Kosmo decyzja o pokoiku dla chłopców bardzo trafiona:tak:
Kinga wiem, że pewnie się podłamałaś nieco z tą I kreską, ale myśle dokładnie jak dziewczyny..z naszą cierpliwością "na bakier" hehe
może b-hcg jak Piranha podpowiada? czy czekasz pare dni?
buziak i kciuki zaciśnięte:tak:
Aneczka zdrówka, niech choróbska idą PRECZ
Daria ehh te mdłości paskudne, mnie pomagały suchary. Jak tylko otwierałam rano oczy, wcinałam sucharka kawałek(miałam przy łóżku) i mi było lepiej;-)
Czarodziejka tulę, niech energia wraca a dołki idą precz!
Piranha ja się właśnie też zastanawiam jak to jest z tym moim ph, bo generalnie dość niskie mi się utrzymuje-w różnych porach mierzyłam. Jedyny skok nastąpił po Panu O:sorry:
Patrysia świetne podjeście:-D będzie tzrech muszkieterów, albo dwóch muszkieterów i muszkieterka:-D
Matik super wieści, niech niunia sobie zdrowo rośnie:happy:
Juliana pamiętamy pamiętamy:tak:
Dido niech córcia dalej pięknie rośnie:tak:
Mama05 jeszcze cztery dni do II kreseczek:cool2:

a czy któraś z was jest z Poznania?
i wie coś na temat dobrego lekarza we wczesnym wykrywaniu płci i badań połówkowych

chciała bym wiedzieć
ja chodzę do dr Beaty Banaszewskiej

hej:)

piszecie tak interesujące rzeczy że przy was czuję takie braki że cofnęłam się do stycznia i czytam to co piszecie tak jak powieść :) - jestem już przy 23 stycznia :)
od razu nasuwają sie spostrzeżenie i pytania

Pirnha - napisałaś że "W cyklu w którym zaszłam brałam całą masę wspomagaczy śluzu (wiesiołek, olej lniany, Guajazyl) gdyż prawdopodobnie przez duże dawki Ca i Mg zaczęła się u mnie robić z cyklu na cykl coraz większa posucha,"
ja - zanim do was dołączyłam przez przypadek zaczęłam łykać wiesiołek i piłam ojej lniany codziennie po 6 łyżek dziennie i bez guzjazylu i powiem że u mnie w środku normalnie zmiana śluzu wszystko mi chlipie ... zastanawiałąm się po czym a teraz już wiem :)
może i mi ten śluz pomoże ??

mam pytanie - dlaczego tak dużo zaleca się łykania kw foliowego ?? ja robiłam badania z krwi na kwas foliowy i przekroczyłam górną granicę normy milimalnie - czy powinnam nadal go łykać ??

zabieram się do dalszego czytania - wchodzę na stronę 3922:-)

reklama
jestem...
dostałam telefon ze szkoły po 13.00 ,że Zuza źle się czuje i ma gorączkę ..zwolniłam się z pracy i odebrałam bidulkę moją..Dominika też i jesteśmy w domu..Zuza trochę sie przespała..syrop zadziałał i powoli gorączka puszcza..

ogarnęłam domek i biore się zaraz za obiad..

Kinga ;((( ale jeszcze nic straconego-@ nie ma ,tempka ładna ;)

Juliana mam nadzieję ,że moja urojona ciąża się okaże prawdziwą ..choć watpię ..wczoraj Kinga napisała że jak śluz robi się świecący i trochę ciągliwy to nici z ciąży a ja wczoraj przez chwilę taki miałam....
nic mi sie nie dzieje,jedynie brzuch troche pobolewa...

dziękuję wszystkim za &&&&&&&&&& i wsparcie -to dla mnie ważne!
pozdro!

Do góry