reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tasha, pH może być podwyższone pomimo braku śluzu płodnego, np. nullka miała na wizycie pH 6 a jest w fazie lutealnej i śluzu EWCM na pewno brak. Ty jednak nie masz się o co martwić, bardzo długo stosowałaś dietę a do tego te globulki na pewno zapewniły Ci bardzo niskie pH, nie mam cienia wątpliwości, że pod sercem nosisz małą królewnę :tak: Gratuluję super wyników, cieszę się bardzo, że córcia zdrowa jak ryba!

Gal
, zapomniałam Ci napisać o tym roztworze, też zwróciłam uwagę na to, że teraz dziewczyny pisały o pH 4 a wcześniej była mowa o pH 2,8. A masz jakieś paski o szerszej skali zakresu by móc mierzyć pH roztworu? ...szkoda, że miernik nie jest "na chodzie". Jeśli pH wynosi 2,8 to metodą prób i błędów trzeba by znaleźć proporcje przy których pH wynosi 4, spróbowałabym np. dać 18 ml destylówki i 2 ml soku z limonki.

Daria
, a Ty kiedy masz następne USG?

Mama
, trzymam kciuki!!! &&&&&&&&&&&&

reklama
Bella doooooopa zbita..poddaje sie ..
w lewym i w prawym jajniku torbiele po 2 cm...
dostałam 2 rodzaje czopków doodbytniczo...Butopirazol i distreptaza-jeden rano ,drugi wieczorem
+ dufaston od 15 do 25d.c. 2 razy dziennie.....

podobno po takim leczeniu powinno byc si...
powiedziała,że w tym cyklu nie ma na co liczyć..
ja się pytam czemu test owu był pozytywny w poniedziałek?????????????
czemu tempka skoczyła?????????????

a owu nie było i nie będzie !!!!!!

gdzie jest alkohol w tym domu............................

nie Bella -nie bedzie dobrze!!!
QRWA!!!!!!!!!
czemu ja nie mogę zajść w ciążę??????????

ciągle to samo....dostaję leki na owu .....
owu sie nie pojawia ,...ale są torbiele...

dostaje leki na torbiele........
potem znowu leki na owu i znó rosną torbiele i znów leki na nie.................................

mój optymizm poszedł się powiesić..
łzy same mi lecą..
ręce mi opadły
nadzieje odeszła..

przyszłam do Was na wątek bo myślałam ,że Wy poplanujecie a ja poprostu zajdę i urodzę czy syna czy córkę -bez różnicy...byle było dziecko.............ale nie..
torbiel-bardzo prosze!!!
nawet dwa....

ale dziecka się nie doczekam..

Gal, szukam dla Ciebie informacji i na bieżąco je przekazuję. Tutaj TTC girl, will ovulate tomorrow, have very low pH but high EWCM, is that a problem? - In-Gender.com dziewczyna radzi się co ma zrobić, pisze, że jutro ma owulkę, ma niskie pH 4,5 i jednocześnie duże ilości EWCM, wzięła maksymalną dawkę (4 tabletki dziennie) Sudafedu i nie pomogło. Odpisała jej Tamara (czyli autorytet) by robiła irygacje wymywające ten śluz, rób zatem takie irygacje by komórka jajowa naładowała się dodatnio. A zatem to nie jest tak, że kobiety z dużą ilością EWCM będą rodzić tylko synów (Tamara nie napisała by odpuścić sobie starania ale by wymyć EWCM przed), irygacje załatwią sprawę, przed staraniami zrób irygację i zapodaj sobie Sylk.

Mama, aż nie wiem co napisać tak mnie to zaskoczyło :-(, może jednak warto poprosić ginkę o podanie Pregnylu na pęknięcie? Pęcherzyki rosną Ci do ładnych rozmiarów (czyli CLO szkodzące endometrium jest niepotrzebne) tylko nie pękają skoro robią się torbiele, Pregnyl powinien rozwiązać ten problem, znajoma zaszła w pierwszym takim cyklu z Pregnylem a wcześniej starała się bardzo długo. Nie możesz jutro (albo jeszcze dziś jeśli wciąż czynne) zadzwonić do ginki i ją o to podpytać?

Tasha ...wiesz..j już przywykłam...;(

Pirania a mnie jak zamurowało...........patrzyłam w sufit ,Ona badała a mi łzy ciekły..takie cholernie gorące...

ona przyjmuje we wtorek i w środę -dziś byłam jej ostatnią pacjentką więc nie mam co dzwonić bo juz jej nie ma ..
poza tym te pęchole nie są wartościowe skoro to są z poprzednich cykli...
trzeba je rozbić i poczekac na nowe..

reklama
kochane mam jeszcze jedno pytanko:
NowFoods.Com.PL: Witaminy i diety - kulturystyka: Calcium Citrate - 100 Tabletek
tu w składzie oprócz wapnia jest 300mg magnezu-czy oprócz tego trzeba jeszcze osobno mg kupić czy to wystarczy????

jest u nas babka, która prowadzi sklep z suplemantami i dzwoniłam właśnie do niej i ona mówi, że samego wapnia przyjmować nie można, musi być łączony z innymi pierwiastkami, bo zaburza wtedy gospodarkę organizmu:confused: i może więcej szkód wyrządzić,niż pomóc.. no to ja już nie wiem.. a chciałam ten cytrynian zamówić..

pirania Słonko, powiedz mi, czy jeśli zakupię B kompleks 50mg, to jeszcze oprócz tego mam brać kw. foliowy?
Jeśli chodzi o suplementy na dzieczynkę, to mam brać /o ile dobrze pamiętam/:
-Vit.C 500mg
- Cytrynian Mg CYTRYNIAN MAGNEZU 120kaps MAGNEZ SERCE STRES (2175731613) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy to nie za mała dawka?
- B kompleks 50mg B-50, KOMPLEKS WITAMIN z grupy B, 100 tabletek (2190991285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-wapń-jaki???

i jeszcze pytanie jeśli chodzi o Duphaston-bo lekarka mówi, żeby go brać o 16 dc przez 10 dni.. no ale jeśli doszłoby do implantacji, to chyba trzeba by go brać dłużej? jak mam to ocenić?

pirania czy z moimi cyklami to ziółka nr 3 wystarczą? i pić je do owu? czy pić jeszcze ziółka na II fazE?

miłego dnia kochane:-)

ponawiam pytanko.. w ogóle dzwoniłam dziś do sklepu zielarskiego, bo chciałam zapytać, czy mają te suplementy, a babka mówi, że to są wszystko potężne dawki, że nigy takich nie mieli.. no i się wystraszyłam, bo czym może skutkować przedawkowanie tego wszystkiego????:baffled:

resztę popiszę wieczorem, bo teraz nie mam jak, a te pytania strasznie mnie nurtują

mama ja Cię kochana rozumiem doskonale, bo mi się co cykl takie cysty robią :( więc obie nasze wizyty, zarówno Twoja, jak i moja niepomyślne :/

Do góry