reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama05- ojojoj! Co za dzień! Co się dzieje, skarbie, teraz czytam co nasza Piranha Ci napisała. Wydaje mi się, że ten pregnyl może by teraz pomógł. Widzisz, ty dzisiaj ryczysz, ja ryczę, szkoda, że jesteśmy tak daleko od siebie to razem byśmy sobie popłakały....:-(

Piranha- Ty moja kochana, jak mam Ci dziękować, za to co robisz? Słonko, aż nie wiem co napisać, dziekuję, dziekuję, dziekuję:tak:
Próbuje ochłonąć i to jak przeczytałam co mi napisałaś to mnie na duchu podniosło:tak: Irygacje zrobiłam , bo co mi juz teraz pozostało...
A z tym roztworem to próbowałam własnie dodać do 20 ml wody, tylko 2 ml limonki i dalej jest ph 2,8.
dodam, że ten miernik mierzy wg mnie bardzo dobrze ph roztworów , wiec mogę mierzyć.
Ciekawe ile by trzeba dodac tej limonki, aby ph było 4.
Będę zagladać na BB , muszę dojść do siebie, po tym ciężkim dla mnie dniu....
Jeszcze raz kłaniam Ci się nisko.....

reklama
mama moim zdaniem te torbiele nic nie przekreslaja;/ bo znam osoy co mialy torbiele i zaszly w ciaze!!!!! wiec ja trzymam nadal kciuki :-)
ja mam wizyte 3 kwietnia :-)
wiecie co normalnie cud od maja czekaliśmy na nadii rodzinne i dostaliśmy dziś w koncu ponad 2 tys euro zaleglego:-) ale sie ciesze :)juz myslalm ze nie przyjda... jednak wiec trzeba wierzyc i mama i gal nie poddawac sie !!!!!!!!!!!!

Mama, ja wiem, że te stare nie są pełnowartościowe ale chodzi mi o to by przy następnej owulce wziąć Pregnyl na pęknięcie kiedy pęcherzyk będzie miał np. 20 mm. Ale w tym cyklu nie urósł żaden pęcherzyk czy ta torbiel 20 mm na lewym jajniku to z tego cyklu jest? Jestem pewna, że Pregnyl tu pomoże, pęchole pięknie Ci rosną do tych 20 mm i problemem jest to, że nie pękają. Mąż przywiózł paczuszkę, dziękuję kochana, niebo w gębie, zażeram się aż uszy mi się trzęsą! :-) Błagam, obiecajcie mi z Gal, że nie składacie broni i że spróbujesz powalczyć Pregnylem (tym bardziej, że jeszcze go nie stosowałaś), mam głębokie przeczucie, że to byłby strzał w dziesiątkę! ...przy pierwszej ciąży na pierwszej wizycie też się okazało, że mam torbiel z poprzedniego cyklu, wchłonęła się po luteinie, torbiel w niczym nie przeszkadza tylko teraz trzeba zadbać o to by Twoje ślicznie rosnące pęcherzyki pękały we właściwym momencie, może właśnie dzięki tej wizycie jesteś kochana bliżej u celu!

Ewcik, dzienne zapotrzebowanie człowieka na wapń wynosi 1200 mg więc nie sądzę, że 600 mg w tabletkach jakieś szkody narobi :-), resztę Ca trzeba przyjmować w diecie i wiadomo, że nie można się odżywiać samymi tabletkami więc inne minerały i składniki też przyjmujesz w diecie ...przy staraniach o dziewczynkę zalecane jest nawet do 1800 mg dziennie.

Gal, ufff, kamień z serca bo wystraszyłaś mnie tym składaniem broni, wiedz, że ja Ciebie nie pocieszam ale piszę to co naprawdę uważam, masz przeogromne szanse na córcię i będziesz ją mieć kochana! To może spróbuj 19 ml destylówki i 1 ml limonki? Miernik raczej nie wskazuje dobrego pH skoro jest przesuszony (moje elektrody pH zawsze wariowały bez namoczenia w tym roztworze), może upoluj takie zwykłe paski pH o szerokim zakresie pomiaru, np. takie Paski PH zakres 0-14 rolka 5 m (2151237441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

Dziewczyny, doszły dziś ubranka dla córeczki i jestem zachwycona, na żywo jeszcze ładniejsze jak na zdjęciach, czyściutkie i jeśli nie nowe to jak nowe! Do tego więcej gratisów jak na aukcji podano więc z całego serca polecam tego sprzedawcę!

Pirania 2 cykle temu miałam w lewym jajniku i pękł bo jak potem miałam w prawym to w lewym nic nie było ,wiec teraz jak mam w lewym to z tego cyklu....
nie rozumiem tylko tej wczorajszej tempki-o co tu chodzi???jaki sens jest mierzyć skoro to się nijak ma do rzeczywistości......

zapytam o ten pregnyl i znając babeczkę nie bedzie problemu..

cieszę się kochana,że dotarło i ,że Ci smakuje..
siedzę i ryczę z niemocy...Bono koło mnie patrzy tymi swoimi kochanymi oczkami...Tom położył już dzieci-poszły spać bez bajki...chce mieć już święty spokój....

witam się wieczornie.

mama tulę Cię mocno, u mnie na wykresie też niby był skok tempki, a w rzeczywistości lipa totalna...też już nie wiem, co o tym myśleć, co robić.. ale pocieszę Cię, że PCO mam o dawna, a pijąc w 2009 ziółka i biorąc Dupka zaszłam w ciążę. Ty też masz dwójkę dzieciaczków,więc czemu miałoby się nie udać?

pirania czyli nie można tego przedawkować? mi ta babka mówiła o B-50mg, że to potężna dawka, że oni mieli max.10 mg... kochana a co z tym Dupkiem? jak go brać? i ostatnie pytanie-nigzie nie umiem znaleźć cytrynianu wapnia, nigdzie:-(

gal ja trzymam mocno z Ciebie kciuki i wierzę, że się uda spłodzić córeczkę, a co za tym idzie sama niedługo będziesz mi rad udzielać, jak mam zrobić dziewuszkę:tak:

betssie gratulacje, super:-)

daria no to świetny prezencik od rządu niemieckiego:-D

Mama tak mi przykro, nie wiem co napisać
Będzie dobrze Kochana, zobaczysz...

Dziewczyny nie czekajcie jutro rano na wynik mojego testu ciążowego bo NIE MAM TESTU, właśnie wróciłam z apteki, zmienili godzinę zamknięcia na wcześniejszą i niestety nie zdążyłam... :baffled: Tak sobie myślę, że może to jakiś znak i tak miało być...

Ostatnia edycja:
jestem u rodzicow...nocuje u nich dzis z maksiem.
wiec ja na chwilke....
mama- sciskam...mam nadzieje ze sie pouklada tak jakbys chciala..mam nadzieje ze spelnia sie Twoje marzenia o trzecim dziecKu..

Pirania - a jaki nick ma ten sprzedawca, od którego kupiłaś te cudeńka???
wiesz, jak tak czytam te posty to chwilami żałuję, że tak poszłam na żywioł i nie przygotowałam się lepiej do planowania dziewczynki...no cóż, za późno na żal, teraz tylko pozostało mi czekać cierpliwie i okaże się kto tam jest...

reklama
Mama, ja już nic nie mówię tylko
Gal ty nie rezygnuj, tylko dzisiaj działaj jak mówi nasza skarbnica wiedzy, widzisz że nie jesteś odosobniona, masz tyle przykładów ze szczęśliwym finałem. Trudno nie ma wyjścia rób irygacje i walcz z tym śluzem. Kochana nie ma możliwości żeby z tego jakiś chłopak się uratował....
Takie straszne informacje doczytałam, łosiczka, lor przytulam w tym ciężkim momencie, to życie jednak nie sprawiedliwe.
Nullka ciesze się że drinuś smakował.
Miss Bella a apteka dyżurująca???????? niech mąż śmiga kupić.
Oczywiście gratuluje II kreseczek Betsi, spokojnej ciąży.:-) bo po ostatnich wiadomościach widać że to najważniejsze.
Piranha, super że ubranka doszły i śliczne, teraz czekamy na zdjęcia ubranek już na szczęśliwej posiadaczce, oczami wyobraźni już widzę to cudo.

Do góry