reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

pirania dziękuję Ci baaaaaaaardzo zaczynam się niepokoić, co to będzie, jak urodzisz Maleńką i nie będziesz już miała tyle czasu na forum /czyli dla nas/ ;-)

reklama
Miss Kochana z całego serca Ci GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D

z Tego musi byc córunia;**************

Piranha.
... jaki słodki synio mój wyglądał identycznie;)) ścielismy włoski po 2 ur teraz dalej sie kreca, ale tylko z tylu wiec boku przycinamy;)))
No a brzusio.....podziel się nim:-D Super figurka;))))

Ale tu dziś pusto...... Gall, Mama...Kobietki odezwijcie się smutno nam:-(

My jutro rano idziemy na krew z młodym dzis jak tylko wspomnialam zaczal sie ryk....ohhh ciezko bedzie:szok:

Ja ledwo dalam rade w pracy...po od razu sie polozylam i tak odpoczywam:))

MissBella - gratuluję z całego serducha!!! bardzo bardzo się cieszę!!!
też myślę, że za wcześnie na usg, odczekaj 3-4 dni, powtórz test i zbadaj betę, na becie wyjdzie na milion % ciąża!!! teraz dbaj o siebie, uważaj na wirusy, łykaj kwas foliowy i nie denerwuj się!!!

pirahna a to jest nub ? to co miedzy nozkami wystaje ?
n%C3%B3%C5%BCka+-P.jpg
to jest zdjecie z 12 tyg ale nie moje :)

Ewcik, dokup jeszcze cytrynian wapnia i tabletki żurawinowe (ekwiwalent owoców żurawiny około 10000 mg), witaminę C już masz na ponad 250 dni :-D (możesz łamać tabletki na pół i łykać jedną połówkę rano a drugą wieczorem, będą mniejsze straty). Dobrze by było by M też był na diecie i zażywał podobne dawki Ca, Mg, C i żurawiny. Moja dieta w ogóle nie była rygorystyczna ale im bardziej restrykcyjna tym większe szanse, to najistotniejszy czynnik wpływający na płeć dzidziusia. Ja jadłam sporo żółtego sera i mleka z płatkami, zamiast kawy piłam Inkę z magnezem, unikałam soli i produktów bogatych w potas typu pomidory, cytrusy, ziemniaki ...pewnie gdybym wtedy zdawała sobie sprawę z tego, że dieta daje 80 albo i więcej % szans to bardziej bym się przyłożyła :-) Mojego M w życiu nie namówiłabym na żadną specjalną dietę więc jadł tak jak zawsze. On uwielbia piwko i nawet nie wie jak mi pomógł w moich tajemnych planowaniach ;-) gdyż piwo obniża testosteron i podwyższa estrogen. Uwielbia też bardzo gorące prysznice co też było mi na rękę :-) Z dziewczynkowych suplementów łykał tylko Mg (mniejsze dawki) i witaminę C (przy okazji zapobiega ona sklejaniu się plemników i tym samym zwiększa płodność).

Noemi, możesz już teraz zacząć łykać B-Complex, nie musi być od 1 dc. Ewidentnie masz cykl bezowulacyjny :-(, pewnie zawiniła prolaktyna, jej poziom możesz sprawdzić w dowolnym dniu, w 2-3 dc warto sprawdzić LH, FSH, estadiol i testosteron, w 7 dpo progesteron.

natusia, jejku, jak tylko słyszę płacz dzieci przy pobieraniu krwi to mi samej się na płacz zbiera :-( ...a plasterek Emla by nie pomógł? Ja synkowi przyklejam go do szczepień :-) A brzuchem chętnie się podzielę bo już ledwo chodzę :-D ...co to będzie za kilka tygodni.

Daria, to jest nub :tak:ale ujęcie niezbyt dobre do oceny jego kąta nachylenia.

A teraz ciążowe fluidki dla wszystkich potrzebujących, sporo ich się zmieściło w tym mega-brzuchalu :-D:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Piranha, moje guru:-Dczy ta żurawina to jakaś konkretna ma być /w sensie nazwa?/.Bo w aptekach to Pani mi np. Żuravit pokazała, ale nie była w stanie powiedzieć, jaki to ekwiwalent owoców. Czy jeśli chodzi o dietę, to masz może jakieś konkretne i rozbudowane wytyczne, co wolno, a co nie? acha, i kw. foliowy oczywiście oprócz tego też łykać? wysłałam Ci też PW
no i część fluidków pobieram ;)

dzieki Piranha. sliczny ten twoj synus, a twoj brzuszek....tylko pozazdroscic :tak:
dziewczyny ja juz zmykam dzisiaj, padnieta jestem.
oby wiecej takich milych wiadomosci bylo do czytania :-)

reklama
kochane ja też się żegnam dzisiaj, idę spać... oby każdy kolejny zień przynosił nam już tylko dobre wiadomości dzieciaczkowe:-) śpijcie dobrze

Do góry