reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
cjie9xh4yb.gif
jest tam kto :-p

hej kochane:-)

jak Wam minęła niedziela?u nas fajnie, najpierw obiad u rodziców /mało związany z dietą, bo ogórkowa, a na drugie sosik z mięsem, ziemniakami i kapustą-ja zjadłam tylko zupę i kromkę chleba z kapustą/. Potem pojechaliśmy do lasu na 3 godzinny spacer.. Marcello wykończony, właśnie M go kąpie..

mama fajna ta stronka, tylko ciekawe, czy przy nieregularnych cyklach ma to odwzorowanie.. chyba nie:-(

pirania nie wiem, jak Ci dziekować kochana- zrewanżuję się:tak:kochana, to ja też poproszę o wytyczne na następny cykl, bo wtedy chcę zacząć działać;-)

czarodziejka wow, zazdroszczę, że mozesz sobie tak pospać:tak: ja to przed 6 pobudka, jak zwykle:dry:

andziak a czemu do lipca będziesz czekać z poznaniem płci?

tasha jak samopoczucie?:-)

daria fajny emotikon:-D

Andziak no faktycznie, do lipca to daleko jeszcze, a Ty się wykończysz tym myśleniem i zadręczaniem się:-(

FaKtycznie tu pusciuchno:)))))
Mama- ZaslonKi zawieszone ale...nie mam jeszcze lambreKinu....a lambrekin to caly efekt...No nic wstawiam fote...Ahhh i zdjecie nie oddaje faktycznego koloru zaslon...

IMG_0799.jpgIMG_0800.jpg

Andziak a nie chcesz zrobic sobie testu na plec? niektorym dziewczynom sie sprawdzil
test-okreslajacy-plec-dziecka-nowosc.jpg

Badanie można wykonać od 10tygodniu ciąży z pierwszego porannego moczu.
Wynik w ciągu 2 minut !
Od 14 tygodnia badanie testem daje prawie 100% pewność!

Ostatnia edycja:
czarodziejka wow:szok:przecudnie masz dom urządzony, z wielkim smakiem:tak:

andziak może sprobuj tego testu, o którym pisze Czarodziejka, zawsze będziesz wiedziała, na czym stoisz /jeśli faktycznie daje on taką pewność, to może warto?/

AndziaK- Wielu dziewczynom sie sprawdzil choc tez sie chyba zdarzylo ze komus sie nie sprawdzil ale z tego co wiem raczej sie sprawdza. Ja gdybym byla w ciazy napewno bym zrobila:)
Wiadomo to tylko test....On chyba bazuje na Ph jesli dobrze pamietam...wiem ze Kilka dziewczyn z tego forum robilo i sie spradzal..

reklama
Dziś niestety kolejny ciężki dzień, Krzysiu kaszle, od kaszlu wymiotuje a do tego jeszcze ma katar, był dziś nieziemsko marudny i płaczliwy i dał mi naprawdę w kość, mam nadzieję, że chociaż tej nocy pośpię dłużej jak 2 godziny w ratach.

Czarodziejko, dzięki kochana! Ja już 3 dziecka na 100% nie będę planować :-) Zależało mi na małej różnicy wieku by dzieciaczki miały ze sobą lepszy kontakt i by szybciej mieć za sobą te początkowe lata dziecka kiedy to człowiek nie ma na nic czasu i ciężko mu się gdziekolwiek "wyrwać" (siostra ma dzieci w wieku 4 i 6 lat i wszędzie już z nimi jeździ, ma też już czas wyłącznie dla siebie a początki były dla niej również dość trudne). Ale się uśmiałam z Twoich opowieści o sąsiadach :-D Boskie zasłony i w ogóle wystrój wnętrza, masz niesamowity gust!!! A w te testy na płeć to nie wierzę, one mierzą raczej po prostu pH moczu, dziewczyny robiły eksperymenty i np. po wyniku "chłopiec" na teście zakwaszały organizm witaminą C czy żurawiną i testy wskazywały nagle na dziewczynkę. pH moczu w ciąży nie ma według mnie żadnego związku z płcią dziecka, np. na ostatnim badaniu pH wyszło mi aż 8 (wcześniej co miesiąc wynosiło 6) więc test wskazałby na pewno chłopca ...a w moim brzuchu grasuje mała dziewczynka :-D

Gal, ja bym spróbowała staranek dzień po pozytywnym teście jak tylko zniknie EWCM, wydaje mi się, że u Ciebie znika on najpóźniej w dniu owulki ale jeszcze przed samą owulacją :tak:

Andziak, dieta i suplementy dziewczynowe mogą sprawić, że nawet w okolicy owulacji nie będzie rozciągliwego śluzu a pH będzie niskie, u mnie z cyklu na cykl śluz o cechach płodnego zanikał, w dniu owulacji (ale jeszcze przed owulacją) nie miałam już go wcale. Często śluz zmienia się w okolicy 12h po owulce - robi się gęsty, lepki a pH bardzo spada, stąd m.in. tak wysoka skuteczność metody "O+12". W fazie lutealnej śluz ma już raczej niskie pH, ja z ciekawości sprawdziłam pH śluzu w ciąży i było niskie (4-4,5). Co do jonów to podobno ujemne sprzyjają poczęciu dziewczynki a dodatnie - poczęciu chłopca. Płeć bez problemu powinien lekarz rozpoznać już w 16 tc, naoglądałam się dziesiątek zdjęć USG z tego tygodnia ciąży i raczej nie idzie już pomylić chłopca z dziewczynką. Na USG 3D można spokojnie iść w 16 tc.

Ewcik, bardzo chętnie pomogę i nie ma za co kochana!

Miłych snów dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Do góry