reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria cześc ..no to niedługo powitamy Cię na naszych ziemiach ;))
a teraz chyba Truskaffka najbliżej testowania..ja mam pusty cykl.

Andziak-przeczytałaś ten link co Ci wstawiłam odnośnie wysokiej bety??
jak tam syn-wraca do zdrowia?

reklama
Witam Was poświątecznie!

Wchodzę do Was z pozytywnym nastawieniem, czytam co Piranha napisała o tych produktach i aż mnie zmroziło odnośnie tego, że maliny są silnie alkalizujące. Boszeeeeeeeeeee, a ja się opijam własnie sokiem malinowym i nie mogę sobie dać rady z ph, a staranka miałam dziś w nocy, po wielu trudach doprowadzenia ph do 5, a i dziś rano jeszcze sobie wypiłam, bo przecież podobno zakwasza, jak twierdzą na in-gender.
Już mam tego wszystkiego dosyc, tak się staram, tyle wyrzeczeń, trucia się tymi wszystkimi suplementami i wszystko do dooooooooooooooopy.
Sorki, że tak z rana z wisielczym humorem, ale jak się tu nie wkurzyć, jak wszystko zawsze coś nie tak:-(

hej dziewczynki

witam po swiętach, obżarta za wsze czasy. Pewnie znowu pod koniec ciąży będę wyglądać jak mały słonik:no: na szczęście dosyć szybko tracę później wagę, mam nadzieję, że teraz nie będzie inaczej.
Daria a wybierasz się w Polsce do lekarza żeby płeć popodglądać?
Z wizyt, jeżeli dobrze kojarzę- w przyszłym tygodniu chyba 18-go ma Patrysia a 17-go Axarai, ale nie wiem czy czegoś nie pomieszałam. Ja mam 19-go połówkowe i niestety po ostatnich przejściach denerwuje się czy czegoś znowu nie wymyślą.
Mama zazdroszczę spaceru, ja miałam takiego lenia, że nie chciało mi się nosa z domu wychylić. Ale na szczęście idzie wiosna, my mamy niedaleko taki domek letniskowy, dookoła same lasy, wszyscy kochamy to miejsce i spedzamy tam wiosenno-letnie weekendy. już nie mogę się doczekać aż tam pojedziemy, wtedy nadrobię spacery. A tak w ogóle Mama będę tu tak długo aż zajdziesz, bo ja wierzę, że zajdziesz. Kto ma mieć te dzieci jak nie takie Kobietki jak Ty?:-)
I wracać mi tu wszystkie, Święta się skonczyły, proszę się zameldować!

Mamo przeczytalam a gdzie pisza ze corki maja?
Kuba lepiej tylko w nocy pokaszluje.
Wiecie ja nie chce sie nakrecac tak jak z kuba bo potem trudne rozczarowanie

Andziak to fajnie,że przeczytałas ;)
z jedną z nich-Mononoke byłam na jednym wątku i wiem ,że ma córkę ..a poza tym widać to na ich suwaczkach:tak:

Gal- przyyytuuulam!!
nawet nie wiem w połowie jakie wyrzeczenia stosujesz bo ja tego nie robię ,więc bardzo mocno przytulam i nadal mega &&& zaciskam!

idę zmyć henne..

Cześć babeczki!

Mama
, jak mi się już marzy by moje szkrabiki tak się same ze sobą bawiły, fajne te Twoje pociechy :-), siostry synek i córka to z 2 różnych światów pochodzą (kompletnie inne charakterki) i najczęściej to się kłócą a nie bawią ...a Twoje dzieciaczki często się kłócą?

Czarodziejko, jak tam sytuacja na froncie?

Gal, może to był błąd z tymi malinami? Doszukam jeszcze. Ja myślałam, że Ci humorek tą Colą poprawię :-) (skoro ma pH 2,5 i trzeba ją neutralizować aż 32 szklankami wody o pH 10) i okaże się ona lekarstwem na Twoje wysokie pH a tu masz Ci los i znów Ci humorek popsułam.

Andziak ja wchodziłam na tego linka od Mamy o wysokiej becie, popatrz sobie na ich sygnaturki z wiekiem dziecka, tam widać, że urodziły córki:-) przypominam Ci, że ja też miałam wysoką betę. Mówię ci, ze będziesz miała małą Zosię, dlaczego jesteś taka uparta i nie chcesz mi uwierzyć?

Czołem:-)

My z synkiem też dziś wolne jeszcze, ale jutro juz do pracki.... Wolne raz dwa mineło, ja sie lepiej czuje z tymi polikami(na szczęscie).
Synek się bawi prezencikami od zajaczkow:) bo mial ich kilka od dziadkow i cioć:))

Andziak
, ja też w ciąży miałam duuużo sluzu, ale jak Cie coś niepokoi zawsze mozesz zadzw. do swojego gin. a porody może temu Ci się śnią bo tak przezywasz ta ciąże ciągle o tym myslisz co???

Piranha, złota jestes:**** Ja również Ci dziekuję za tyle pracy!!!:***** Super się przyda taka dawka info;***
Czy ja mogłabym Cie jeszcze prosić w wolnej chwili o linki suplementow co mam brac bo nie moge na allegro znalesc-chyba ze juz nie ma tych aukcji??? lipa bedzie...
I mam jeszcze jedno pyt, jak po tempce widzimy czy i kiedy byla owulka? Ja jestem pzreazona bo mam ten sluz ciągnący nawet 4 dni!!! i z testów wychodzi ze w tym zcasie mam owu...piknie co.... ;///

Daria, a na jak długo jedz do Polski? Super, co? Nie ma jak w domu;)))

Truskaffka, jak tam staranka?:)))

Mama, zazdoszcze wyjazdu.... My jak juz na kilka dni latem sie wybierzemy, w zeszlym roku w Łebie bylismy cała paczka super bylo...no i u znajomych ten wyjazd zaowocował córeczka;))) Tzn kolezanka rodzi w maju:)))

Miłego dzionka;)))

chce sie zapisać na usg po weselu bo przed nie bedzie czasu;/ ale czekam na dane do gina od kolezanki ale na razie cisza i zobaczę gdzie sie w ogole umowie i czy dojdzie do skutku :)chce sobie jeszcze zrobic test z crystal drano ;d ale zobacze jeszcze czy go zrobie bo on dziala jak ten inteligender czyli 50 na 50 :)

do polski jade na 3 tygodnie :)

reklama
Gal, na in-gender twardo piszą o malinach - świeżych bądź mrożonych, niesłodzonych. Na innych stronach również zalecają maliny (obok żurawiny i truskawek), zacytuję:

It is believed that the intake of certain dietary supplements, certain foods and some over-the-counter medications can help couples trying to conceive a girl. Having calcium and magnesium dietary supplements while trying to conceive a girl and having foods like Parmesan cheese, cucumbers, yogurt, cranberries, strawberries and raspberries, increase the chances of conceiving a girl. This, also known as the 'girl diet', creates an acidic environment in the vaginal area which makes it unfavorable for the 'Y' chromosomes to survive.

Tak więc wszystko w porządku i głowa do góry! :-) Ale może faktycznie Coca-Cola Light bezkofeinowa okaże się zbawienna dla Twojego pH?

Do góry