reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam serdecznie

Podczytalam troche, lecz watek zbyt dlugi, zeby polknac go w calosci... Marzy mi sie corunia, bo malego urwisa juz mam w domu:cool2: Nie staramy sie jeszcze, ale pewnie zaczniemy. Sprawdzilam chinski kalendarz, wzielam do serca porady mam i babc, ale przy plci dzieci - jak wiadomo - czlowiek strzela, Pan Bog kule nosi:-D Zastanawialam sie, czy macie jakies inne rady dla przyszlej staraczki? Slyszalam cos o diecie? Bogatej w nabial "na dziewczynke". Piszecie o jakims Ph? Bede wdzieczna za nakierowanie mnie na jakies zrodla wiedzy tajmnej o planowaniu plci.

Jesli mozna, chetnie z Wami zostane i bede kibicowac wszystkim staraczkom!

Pozdrawiam

reklama
kociatka, witaj, fajnie, że jest nas coraz więcej! :-) Przeczytaj sobie na początek pobieżne wytyczne na stronie 4182 (https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html), jest tam w skrócie opisane co jest ważne przy planowaniu córeczki.

samana, znalazłam fajne normy (liczone od dnia ostatniej @) tutaj hCG Level in Early Pregnancy | BabyMed.com, podane są nie dla tygodni a dla poszczególnych dni i nie trzeba się zastanawiać czy normy dotyczą skończonego czy rozpoczętego tygodnia :-) Norma dla 27 dnia (przy wariancie, że beta była sprawdzana w 7 dpo) to średnio 75 mIU/ml a przedział 50-100, norma dla 33 dnia (przy wariancie, że beta była sprawdzana w 13 dpo) to średnio 2320, przedział 1440-3760 ...a zatem pewnie robiłaś betę w 7 dniu bo na 13 dzień jest za mała, jeśli był to 7 dzień (a nie masz wydruku z badania by sprawdzić datę?) to beta jest wysoka, w górnej granicy normy :tak:

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Piranha znalazłam wszystkie dane. Miesiączka 9 stycznia, owulacja 29-30 stycznia, beta robiona 13 lutego 94betaHCG,miesiączka powinna być 14go. Wg tej tabelki w dniu planowanej @ norma wynosi 50-100. Ta tabelka wg dni od LPM zupełnie do mnie nie pasuje, może dlatego że mam te cykle długie??????JA JUŻ NIC NIE WIEM:rofl2:

Czesc dziewczynki :-)

Albo zbliza sie do mnie jakies przeziebienie, ale dupek oslabia moj organizm albo...nie, to chyba jest nie mozliwe...
Wczoraj rano wstalam, kawka, itp a o godz 12 poszlam spac. Wstalam o 14, pokrecilam sie moze jakies 10min i znowu poszlam spac, obudzilam sie na "prawo Agaty", ogladnelam film i co... prysznic i poszlam spac. Boszeee co za dzien, nic nie mialam z niedzieli.

U mnie 26dc wypada w piatek, czyli bylby to ostatni dzien z dupkiem, sama nie wiem czy w piatek testowac czy zaczekac te dwa dni na @.

Milego dzionka, buziaczki

witam po weekendzie!!!
Samana - z tą betą różnie bywa, myślę też, że zależy od długości cyklu dlatego chyba lepiej kierować się ilością dni od owu niż od @, ja miałam cykle 41 dniowe, betę miałam robioną chyba 19 dni po owu, choć wynik odbierałam 6 dni później z uwagi na Sylwestra i Nowy Rok i miałam betę 4600, myślę, że sprawdź normy podane przez Piranię kierując się ilością dni od owu a nie od @, przy takich dłuższych cyklach niż standardowe chyba ten sposób wydaje się być bardziej miarodajny niż tygodnie ciąży liczone od ostatniej @, gdzie przy długich cyklach wynik taki może być nieco fałszywy, nie wiem czy się zorientujesz co miałam na myśli, bo trochę zagmatwałam odpowiedź, ale myślę, że chyba dasz radę:-D
Kociatka - witaj!!!
Pirania - uważaj na siebie i nie forsuj się tak bardzo, żeby przez to sprzątanie Kaja? wcześniej nie przyszła na świat...
Marzycielko - przytruwaj ile chcesz, każda z nas ma lepsze i gorsze dni i musimy sobie czasem pojęczeć:tak:

w środę mam usg i zobaczę moją niunię, potem chcę jechać do prywatnej kliniki dowiedzieć się o poród i zajrzę do galerii handlowej, bo muszę chyba w końcu jakieś ubranie sobie kupić...
pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny, życzę udanego poniedziałku a najlepiej całego tygodnia;-)

Hejka Dziewczyny!
Witam Was po Weekendowo :-)
Po ciężkim weekendzie siedzę w pracy ledwo żywa ale cóż jak mus to mus :-)
Powiem wam szczerze, że jak pomyśle sobie że za kilka dni zacznę starania na poważnie o moją córeczkę do aż nie mogę przestać się uśmiechać :-D:-D:-D nie mogę się już doczekać .........

Dzieki wielkie!!!

84misia, tez sie tak czuje:-D

Chcialabym drugie takie slodziatko jak moj synek, byle zdrowe. A jakby bylo coreczka to juz 7 niebo
:-D

Przeczytalam wytyczne na dziewczynke, brzmi dosc skomplikowanie dla zapracowanej kobiety (ktora znow bede niedlugo), ale moze damy dade:tak: Mam jednak proste i pewnie glupie pytania.... Nigdy jednak nie planowalam dokladnie poczecia dziecka, przy pierwszym bylo nam wszystko jedno, a w ciaze zaszlam od razu.

- jak zmierzyc Ph?
- owu sprawdzam testem owulacyjnym??
- temp mierze jak? Ile musi wzrosnac, zeby miec pewnosc iz owu wystapila? Mam czeto klucie w jajniku przy owu. Cykle mam regularne, 29-dniowe

Marzycielka12, mowiono mi o czasie zblizenia w cyklu (przy owu to chlopiec, przed owu dziewczynka) a takze glebokosci przytulanka ze tak powiem. Chlopcy lubia miec krotsza droge do przebycia, dziewczynki radza sobie z dluzsza i bardziej nieprzyjazna (jak w zyciu, nieprawdaz?)

Dzieki serdeczne i milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
TASHA czyli, jeśli był to 13-14 dzień od owu to patrzę na 3 tydz ciąży?norma:
tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130

Więc wychodzi mi dość wysoko, jeśli miałam 94?Dobrze liczę?:-)
Udanego i owocnego tygodnia dziewczyny:-)

Do góry