reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczyny
U nas pogoda super, ciepło ale wije lekki wiatr, rewelacja
Kinga oczywiscie, ze sie uda, a wiesz, że wiara to juz połowe sukcesu
Matika faktycznie u Was jest inczej z tymi wizytami, w Pl trosze wczesniej idzie sie do gina, ale najwazniejsze, ze sie dobrze czujesz i wszystko jest ok.

reklama
natusia, jak najbardziej owulka może być, tym bardziej, że tempka pięknie zleciała w dół ...a niskie pH psuje jakość śluzu więc masz teraz idealne warunki do instalowania dziewczynki :-) Trzymam kciuki!!!

Kinga, no jasne, że się uda, ja innej opcji nie przewiduję :-)

Witam
natusia powiem Ci że sama nie wiem jaki plan przyjąć w przyszłym cyklu. Albo beda staranka przed owu do pozytywnego testu (tylko martwi mnie to pilnowanie Ph tyle czasu szczególnie że bede wtedy na wakacjach) , albo O+12 (ale stosujac ta metodę wolałabym mieć monit bo niby co miesiąc czuje potworny ból ale nie wiem czy to właśnie dokładnie wtedy jest owu czy np. wczesniej a może kilkanascie godzin później). Jeszcze sie nie zastanawiałam nad tym , ale bede musiała.

Piranha nasunęło mi sie jeszcze jedno pytanie do Ciebie - w jakim celu przed metoda O+12 powinien mężczyzna sie powstrzymać minimum 7 dni??? Co to daje plemnikom i czy to musi być regułą??? Bo jedno wyklucza drugie (stosujac O+12 nie da sie jednoczesnie zastosowac metody 24h przed owu).
Aaaaaa Twoja Kaja nieźle już główkę podnosi - no i oczywiście sie bede powtarzać - ona jest przeurocza :-)

Kinga fajnie macie - miłego "randkowania" z mężem :-) Tylko pozazdrościć takiej laby ;-)

Kate super huśtawka a maleństwo w niej urocze :-)

Truskaffko Twój pirat jest super. Naprawde fajne dzieło ktoś wykonał :-)

Ostatnia edycja:
nullka, dzięki w imieniu córci :-) Wstrzemięźliwość powyżej 7 dni powoduje gwałtowny spadek ilości plemników w spermie co sprzyja poczęciu dziewczynki. Jak ktoś chce połączyć w jednym cyklu metodę Shettlesa i O+12 (choć na in-gender tego nie zalecają) to wstrzemięźliwość odpada i zostaje tylko osłabianie codziennymi starankami.

484592_2996803739015_858374106_n.jpg

Hej dziewczynki
Ja w zasdzie na chwilke ..
Kochane wybaczcie nie poczytam Was...nie mam czasu. Przepraszam!
Jutro o 11:30 wylot w Niebo:)
Trzymajcie Kciuki o szczesliwy nasz przelot..
W zasadzie w wiekszosci spakowana jestem/jestesmy.
Jutro musimy psine wywiezc do moich rodzicow i spadamy na lotnosko.

Postaram skrobnac cos z Wloch...
Mega mocno wszystkie Was sciskam

DO NAPISANIA:))))))

natusia dzięki za słowa... ale ja jakoś nie wierzę żeby w tym cyklu zaskoczyło . Ale wiadomo nie zbadane są wyroki Boskie ;-) Na mnie replens podziałał szybko ale ph zaczeło jednak rosnac szybciej niz bym chciała. Natomiast przedwczoraj zaaplikowałam Lactovaginal zeby sprawdzic i ph piekne wczoraj 4,0-4,4. Wieczorem przytulanka były z panem O i myslałam ze dzis rano ph wzrosnie a tu.... dalej 4,4 ;-)
U mnie w tym cyklu M miał wstrzęmięźliwość tylko 5 dni przed tym strzałem .
I własnie wkurza mnie to ze juz na początku cyklu musze wybrac konkretna metode i kurka nadal nie wiem jaką :szok: a czasu coraz mniej. Żeby to człowiek miał pewnosc ze jak odczuwam mega ból (a u mnie jest taki ze boli non stop okropnie ze nawet usiasc mi ciezko) to byłoby łatwiej a tak pewnosci nie ma :-( Ale u mnie zawsze ten ból wypada ok 20-24h po piku LH wiec moge przypuszczac ze to jest to.

Wiesz pisałas ze wczoraj u Ciebie mega pozytyw był o 15 a dzis o 13 czujesz jajniki. Ale w sumie nie wiesz czy np ten pik nie wystapił u Ciebie juz wczesniej czyli np o 11 czy 12 godzinie. A nie masz mozliwosci dorwania M w nocy około 3 rano????
Aaaaa i kiedy mieliscie ostatnie przytulanka?

czarodziejko bezpiecznego startu, lotu i lądowania - wspaniałego urlopu i powrotu :-)

Hehehe wiecie co ostatnio czuje sie ze tyle wiem o planowaniu itp itd a pewnie i tak bede miała kolejnego synka ;-) chociaz cały czas moje mysli kraza wokół córeczki. No cóz czas pokaze
Wczoraj dowiedziałam sie z sasiadka która ma 3 synów urodziła czwarte..... czwartego synka

Ostatnia edycja:
natusia jak tam fajnie macie... spokój i widoczek przyjemny:) gdzies na uboczu miasta? kiedy przewidujecie koniec budowy?

reklama
natusia ho ho fajny domek Wam rośnie - a co z tego że powoli ???? Ja to bym chciała domek w takim cichym miejscu (wiadomo ma to plusy i minusy , ale ta cisza i spokój ehhhh... rozmażyłam się).

A wracajac co Twojego pytania - to ja mam Lady Compa (taki troche droższy termometr ;-)), ale jestem z niego bardzo zadowolona. On daje jak widzisz dużą rezerwę dni płodnych , dlatego z nim nie bałam sie gdy odkładałam ta trzecią ciążę. Gdy pokazywał zielone światełko to nigdy nie bałam sie bez zabezpieczenia. Kupiłam go dopiero pół roku po urodzeniu drugiego dziecka. używam go ponad 2 lata i naprawdę nie żałuję tej inwestycji.

Do góry