reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczynki, dopiero wróciłam znad jez. żywieckiego, było cudnie, ale strasznie się za Wami stęskniłam, a tam niestety internetu nie było. Zaraz będę czytać co u Was. A przy okazji wstawiam Wam zdjęcie moich chłopaków:-)

1.jpg2.jpg

reklama
no to znowu ja

Andziak współczuje choroby, mnie przez 3 dni w tych górach bolała głowa, brałam apap ale nie pomagał, nie za fajne uczucie. A co do reszty... już to pisałam, że doskonale Cię rozumiem i całym sercem jestem z Tobą. Gdybym ja miała mieć teraz synka to też czułabym się rozczarowana. A to, że inni nie mogą mieć dzieci lub ich dzieci są chore nie oznacza, że my możemy marzyć jedynie o posiadaniu zdrowych dzieci. Co w tym złego, że chcemy zdrowe dzieci określonej płci?! To, że marzę o córeczce nie znaczy, że nie kocham swoich synków. Bo kocham ich ponad życie. I Andziak swoich też, i tak pokocha kolejnego. Ale ma prawo czuć żal i rozgoryczenie, że nie będzie miała córeczki. I tyle. Moim oczywiście zdaniem.
Tasha zazdroszczę Ci, że już znasz termin rozwiązania. Ciekawe jak się u mnie skończy? Ale jak nawet miałabym mieć cesarkę to dopiero pod koniec sierpnia. Mnie się też podobają te huśtawki bright starts:-)

Daria wózek piękny. Mnie też strasznie męczy zgaga. Do tej pory ratowałam się mlekiem ale ostatnio wymiękłam i zakupiłam rennie. Trochę pomaga.

Ewcik witaj po urlopie:-)

Truskawko udanego wypoczynku!!!

Natusia, nooo domek się pnie, my właśnie skończyliśmy dach, straszna radocha tak chodzić po tym domu, chociaż do końca jeszcze baaaardzo daleko. My niestety musieliśmy działkę zakupić (i teraz dzielimy życie z kredycikiem:no:) i nie jest to pewnie nasze wymarzone miejsce ale wiecie jak to jest: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma:-)

Wiecie trudno mi czytac o waszych coreczkach a niedlugo pojawia sie coreczki axari tashy patrysiak.I obiecuje sobie ze nie bede zagladac zeby sie nie smucic.Ale jakos nie umiem.
Mi troche lepiej ale nie mam sil na nic.Do tego mamuska daje czadu co to za kobieta.
A z tym planowaniem przewronie.Z listopadowych mam tutaj niby u mnie i u merlin staranka bardziej dziewczynkowe niz u belli.A onaa corcie ja synka a merlin raczej synka ale nie wiadomo

tasha jeszcze nic dla Małej nie kupuje. Uważam, że to za wcześnie. Kupiłam kilka ciuszków jak dowiedziałam się o płci ale to wszytko. W tygodniu wybieram się do koleżanki, która ma mi dać po swojej córci jakieś ciepłe ciuszki bo jej Maja jest ze stycznia więc nie będę musiała kupować np kombinezonu itp.

daria super wózek i cena też extra-kupowałaś nowy czy używany? jak udało Ci się go znaleźć?

pirania Biogaja przyspiesza dojrzewanie przewodu pokarmowego, także jak najbardziej jest polecana przy kolkach. Do tego na przykład Delicol /szczególnie u dzieci z nietolerancją laktozy/ albo Bobotic /odpowiednik Sab Simplexu, tyle, że dziękiBogu daje się mniej kropli, bo ma więcej simetikonu/. Plus wieczorem masaże brzuszka z dodatkiem olejku koperkowego lub kminkowego, ciepłe okłady... dzieci kolekowe uspokaja dźwięk suszarki i odkurzacza, u mnie działało:tak:tyle, że aby zaoszczędzić na prądzie, puszczałam nagrania odkurzacza z you tube:-D dziękuję za życzonka w imieniu Marcelinka

nullka ja od razu, jak się dowiedziałam o ciąży, zaczęłam łykać Dupka, zadzwoniłam tylko do ginki, aby się upewnić, że mam go łykać-powiedziała, że koniecznie. Zrób jutro betę i będziesz miała jasność

wozek kupilam w sklepie 12 miesiecy gwarancji nowka :)

musze wam powiedziec bylam dzis u siory i byla jej kolezanka z corka i pyta sie mnie co bedzie a ja mowie ze to i to;p a ona mowi do mnie mi 3 roznych lekarzy powiedzialo syn a przed porodem w szpitalu inna lekarka ze corka i tylko ona miala racje :) julka taka grzeczna ze szok

czesc dziewczynki
.... jejku jak niedziela szybciutko uciekla.... hmmm szkoda

Neomi spojrzalam na twoj wykres, ja ci nie pomoge, ja sama mam dylemat ze swoim.... musisz czekac za madrzejsza kolezanka

Kasiu a wstaw swój wykres

Mnie martwi, że tempka spada, a @ dalej nie mam a lutkę odstawiłam dokładnie tydzień temu, ginek powiedział, że powinnam do tyg dostać @ a jak nie to mam zrobić test ciążowy

reklama
Bylam u lekarza ale i tak za bardzo nie miala co zapisac.Teraz juz koniec chorowania mama sie przewrocila i zrobila sobie cos w prawa reke.Maz jest z nia na pogotowiu

Do góry