reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha ojjjj stresu to ja w tym cyklu miałam pod dostatkim - nerwy na prace, nerwy na dzieci , o nerwach na M nie wspomnę :baffled: Więc może to jest przyczyna krótszej FL.
Teraz wakacje, wyluzuje sie totalnie i bedzie dobrze. Ja stwierdziłam że nie bede pilnowała odstępu od owu tylko bede pilnowała niskiego Ph.
Piranha pytanko- czy jak Ph jest okolo 5,0 to mozna uznać je jeszcze za dziewczynkowe czy ju raczej nie??

To masz trochę luzu jak M Krzysia zabrał na zakupy? Ehhh ile ja bym dała za taki widok w leżaczku jak Ty masz :-)

reklama
nullka, super podejście, też zwracałabym uwagę na pH a nie odstęp od owulki :tak: Podobno najlepsze pH to 4-4,5 a po staraniach pH należy korygować gdy jest powyżej 5. Co do stresu to faktycznie mógł zwiększyć PRL w organizmie i stąd krótsza FL, działa to na tej zasadzie, że stres to dla organizmu sygnał, że teraz są niesprzyjające warunki do zajścia w ciążę, wzrasta poziom PRL a maleje progesteron więc w ciążę ciężej zajść. Mój luz trwał krótko bo 15-20 minut ale lepsze to niż nic :-D

natusia nie nie robie irygacji bo sie jakoś boję, ja musze jeszcze zakupic przed wyjazdem replens (w sumie to sama nie wiem - po @ zaaplikuje sobie przez kilka dni lactovaginal o ile nie zapomnę). On też mi obniża Ph a w czasie staranek to chyba tylko replens i Sylk . Masz jeszcze jakis pomysł inny do podsunięcia? Ja to sie boję jakoś im bliżej tych staranek.
Zreszta irygacje chyba robi sie jak jest ten ciągnący śluz, a u mnie ostatnio wogóle go nie ma

Ja największy problem do zbicia mam po seksie , bo wiadomo sperma ma wysokie Ph i od razu po jak zmierze to jest granatowy pasek czyli około 7,0 i wtedy mam dylemat co dalej???

natusia, jakbyś chciała Castagnus albo jeszcze silniejszy Agnus Castus z UK to Ci wyślę, mam kilka nowiutkich opakowań, u mnie się zmarnują.

nullka, a próbowałaś zaraz PO zaaplikować Replens? Dobrze jednak zbić pH po starankach gdyż niskie pH unieruchamia plemniki z chromosomem Y, część z nich zatem nie weźmie udziału w wyścigu i szanse na córeczkę wzrosną :-)

Ostatnia edycja:
No i piknie - zobaczyłam że w mojej aptece nie ma Replensu :-( jest tylko rephresh No i gdzie ja go teraz dostane?????? Za 3 dni wyjeżdzam

Ten replens po zapodałam 1/3 aplikatora ale chyba to nie był dobry pomysł i nastepnym razem na palcu bede dawała- taaaaa o ile go gdzies dostane

natusia, Replens koniecznie w ilości na palcu a nie cały aplikator, na in-gender dziewczyny radzą kontrolę co 30 minut przez 4h po starankach i ewentualną korektę, często używany jest w tym celu właśnie Replens (Rephresh może być zbyt gęsty i stąd stosowany jest zazwyczaj do obniżania pH tylko przed staraniami).

natusia zadzwonie jeszcze do jednej apteki i zapytam czy można zamówić i dam Ci wtedy znać oki??

Piranha jestes niezastąpiona z tymi Twoimi radami :-) Dzięki wielkie

nullka, nie ma za co kochana, dzięki za miłe słowa :-* A Replens koniecznie tylko w takiej ilości jaka zmieści się na koniuszku palca, on ma bardzo niskie pH (2,8) i większa ilość zabije plemniki, aplikatory używa się tylko w Rephreshu, który ma pH 4-5.

reklama
hej dziewczynki:-)

wpadłam się z Wami przywitać... zmęczona jestem, zaraz chyba pójdę spać... M pojechał do szpitala, bo rozwalił sobie nogę wczoraj na koszu i nie może chodzić. Wściekła jestem, bo parę lat temu miał to samo, zerwane więzadła i musiała być ich rekonstrukcja, pół roku z życia wzięte:no:

miłego wieczorku dziewczynki

Do góry