reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ph mialam na poziomie 4 4,5 po owul.tez . Ja sie nie staralam ale wzielam lactowaginal przeZ 3 dni i potem mierztlam ph .Bo chcialam zobaczyc jak zareaguje.Dlugo sie utrzymywalo na tym poziomie.Sluzu wlasciwie nie bylo.A potem taki gesty.Wiec pomyslalam ze cos nie tak z hormonami.Ciazy nie bralam pod uwage.Potwm na poczatku ciazy ph sluzu bylo zawsze ok 4,5 a ph moczu zawsze ponizej 6. Ja juZ dostalam na glowe.Mialam takie sny ze urodzilam nie jednego a 3 synow/Nie mialam dla nich imion a ja sie rozplakalam ze choc jeden mogl byc corka.A potem przychodzily znajome w ciazy ktore maja synow i sie chwalily ze teraz maja corki.I ze sa lepsze ode mnie a ja plakalam Normalnie glupi sen.
A wlasciwie pirania tej spermy podwyzszajacej ph nie bylo bo jak juz to kropla.Cala zawartosc w gumce byla.
Daria brzuchy mamy podobne.Patrysia gratuluje auta.Bez samochodu jak bez reki.Ja od tygodnia znosze ubranka ze strychu i ciagle cos i zniesc nie moge.
A moze nie powinnam ale mam troche zal do losu ze nie dal mi szansy sprobowac zaplanowac.No i potem to przeczucie zgubne i zludne nadzieje.
Dzis mam wizyte tak ok 18 .
A jutro znowu Bartek u neurologa.A za tydzien u genetyka.Jak sobie pomysle ze bede drzala o zdrowie tego kolejnego synka

Ostatnia edycja:
reklama
jestem i ja ...
poszłam z dziecmi na małe zakupy spozywcze...poszła,żeby wykorzystać pogodę ..zajęło nam to godzinę ..
zostawiliśmy zakupy ,wzięłam Bono ,dzieci rowery i na kolejny spacer ...
własnie weszlismy do domu ..
biorę się za obiad..dzieci lego układają u góry ..Bono padł:)))

Daria sliczny brzuś ..widac ,że Nadia zadowolona ;)

Axarai jeszcze power wróci ;)))

Natusia ja od rana porobiłam bo nie wiadomo jak będzie z głową więc korzystałam ,że nie boli..

Nullka ...chłopy!!! laćto mało!
czyli mówisz ,że obecnie posiadasz focha ..
tulę z powodu widoku I krechy ....ehhhh ciąży brak,@ brak i weź się człowieku nie denerwuj..

Pirania ale tak wieża ciekawa coście byli :) głowa narazie oki..ale oczy już bolą ...

Patrysia* dobrze,że wózeczek schnie ...

a ja mam na sprzedaż spacerówkę z Maclareny bordową ..z budką ,koszem i rozkładana na 3 poziomy ...któras chętna to pisać pw;-)
może jak wysprzedam wszystkie rzeczy to dzidzia przyjdzie :-p

Natusia kolor bedzie jasny beż ..wokół okien jasniutki budyń ..
dach mamy grafitowy wiec powinno ładnie odbijać :)
no i rolety zewnętrzne w kolorze capuccino..

coś jeszcze miałam pisac ,ale dzieci jeść wołają ...

dzień dobry...

mam dziś kryzys!!! Taaaak mi sie baaardzo chce spaaaać...najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła..a tu jak na złość poniedziałek...do wieczora w pracy..ehh
i mdli mnie buuuu a tabletki zostały w domu buuuuuu

no nic...trzeba przetrwać, z wami będzie milej.. ;)

w weekend się nie odzywałam, bo nas nie było. Spędzaliśmy weekend wspólnie ze znajomymi :) szybko zleciało i przyjemnie było :)
a teraz ...byle do środy hihi

poczytałam...ale przyznam, że tak...po łebkach :sorry2:

Mama super że dzieciaki w domu, i u taty i szwagra lepiej!! Dobre wieści :)
Kasia a to małpa:wściekła/y: ale spokojnie, nowa walka się rozpoczyna :)
Kciuki już zaciskam!!!
Noemi i za Ciebie wielkie kciuki :) żeby po tych tabletkach piękna owu była :))) na pewno to wykorzystacie i dzidziorek będzie hihi
Misia najważniejsze że rozmawialiście...a może właśnie jak się zresetujecie, to miła niespodziewana wpadeczka będzie ;)
trzymam kciuki!!
Patrysia łał kierowca rajdowca już na drogach .. :) gratki auta :)
Kinga morza już zazdroszczę hehe no i trzymam kciuki żebyś przywiozła znad morza super wieści :)
Nullka tulę...ehh i trzymam kciuki nieustannie
Daria widać radość Nadii :D super :) i Tobie brzuszek pięknie wystrzelił :)

Andziak, no to faktycznie szanse na córcię były spore a się nie udało. Widzę, że u Ciebie pragnienie córki jest ogromne i tak bardzo bym chciała by się spełniło bo zapewne prędko Ciebie ono Ciebie nie opuści ...ja tak mam, że gdy czegoś strasznie mocno pragnę to wręcz nie potrafię myśleć o czymś innym. Właśnie mi przypomniałaś jakie durne sny miałam tej nocy.

Daria, przecudne zdjęcia i jaka Ty zgrabniutka a Nadia przeszczęśliwa ....jejku jej, jak ja tęsknię za morzem.

Mama, no to mamy podobne gusta bo też chciałabym elewację w jasnym beżu :-), dachówki mam ciemnobrązowe więc też będzie pasować. Też miałam spacerówkę Maclarena a dokładnie Techno XLR w kolorze grafitowo-pomarańczowym. Była świetna!

Truskaffka nie żałuj sobie i idź spać ...:)chyba ,żeś w pracy.....

Pirania no ja byłam z tej spacerówki megaa zadowolona ,dlatego ją trzymam ,ale czas sprzedac bo tylko leży ..tak jak inne sprzęty do dziecko -bezsensu ....
a że mało używana jest to pomyślałam,że sprzedam bo w dobrym stanie ..jeżdził w niej tylko Domi i to niecały rok bo jak zaczął chodzic to wolał chodzić ;))a my na takim osiedlu mieszkamy,że aut mało więc spoko ..
brałam ją jak jechalismy do znajomych ,żeby się przespał jakby co ;)

pewnie,że i u Was będzie taki kolorek ładnie wygladał :)
a kiedy robicie ??

moje storczyki napite ,musze je teraz poroznosić na miejsca :)

oooo..własnie miałam tel od gościa który będzie nam robił elewację ,że jednak nie przyjdą w czwartek bo chłopaki chcą mieć długi week i zaczną w poniedziałek...jutro przywiezie farbę ...

Mama, ja mojego Maclarena sprzedałam z wielkim bólem tuż przed porodem (był w niemal idealnym stanie gdyż Krzysiu jak tylko zaczął chodzić to wolał spacery na własnych nóżkach), kupiłam PP Atlantico gdyż jest bardziej zabudowany jak "parasolka" więc będzie lepszy na chłodne dni. Niestety nie stać mnie obecnie na zmianę koloru elewacji (ale to był pech bo rok po wybudowaniu domu zalała go na 2 metry powódź), marzy mi się też remont kuchni, tarasu, pomalowanie ścian na parterze ale chyba muszę poczekać na to kiedy będę mieć pracę ...ale warto mieć marzenia bo człowiek wtedy ma jakiś cel, do którego dąży :-) Znalazłam właśnie fotkę mojego wózeczka, mam na pamiątkę gdyż mam sentyment do tych długich spacerów z synkiem :-D

Zobacz załącznik 490570

Daria, ale jestem ciekawa! :-) O której masz wizytę?

Ostatnia edycja:
Ja u Darii stawiam na synka .Imiona wybrane? pirania dziekuje ale nawet jesli to spelnienie marzenia wiazalo by sie z decyzja o 5! dziecku .Marzenie bylo zawsze bardzo silne moze dlatego sie nie spelnilo.Najwieksze oprucz oczywiscie zdrowia i szxzescia dzieci i meza.
Potem drugie ostatnie zamieszkac bez toksycznejmamusi przez ktora nie raz moja psychika wysiadala no i moje malzenstwo bylo na wlosku.To pierwsze o corci widac nierealne nie do spelnienia.
Truskaffka znam ten bol przypomina mi sie zaraz kwiecien maj tego roku masakra.

reklama
Do góry