reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama hehe o tak, dobrze być wśród żywych :)
fajna wymiana z sąsiadką;-)
Natusia dzięki :) i pięknie Mama to ujęła, wspólnie damy radę i zdarzy się kolejny cud :)
Piranha a kładziesz małą z innym pokoju? próbowałaś szumu suszarki?
ja pamiętam, że nawet na mp3 nagrałam szum suszarki i młodemu puszczałam cichutko ;)
Kasia zdrówka Słońce !!!

reklama
natusia, zapomniałam Ci napisać, według mnie owulka była, zresztą bolał Ciebie lewy jajnik a torbiel masz na prawym - pasuje to do torbieli czynnościowej (czyli niegroźnej i z endometriozą niemającej nic wspólnego) gdyż z tego co pamiętam to w poprzednim cyklu tempki były niezbyt ciekawe ...dobrze pamiętam? Głowa do góry, ja czuję, że będzie dobrze!

Truskafffka, próbowałam z innym pokojem ale jak mała kapnie się (a kuka co chwilę nawet jak śpi :-D), że jest sama to wybudza się z płaczem, musi mieć koło siebie ludzi (towarzyska z niej babka :-D). Suszarka na Krzysia super działała ale teraz odpada z jednego powodu - synek panicznie się boi suszarek, ze strachu płacze i normalnie spazmów dostaje, cały się trzęsie.

natusia, ale dlaczego z tego cyklu nici? Według mnie owulka była (torbiel masz zapewne z poprzedniego cyklu, w którym owulka miała być z prawego jajnika, teraz bolał Ciebie lewy, który nie ma żadnych torbieli) i są duże szanse! Co do endometriozy to jest to tylko gdybanie i potwierdzić na 100% ją może jedynie laparoskopia ...można też obserwować torbiele, jeśli będą przybywać i powiększać się to również można podejrzewać tą chorobę ale według mnie będzie dobrze, zobaczysz! Moja koleżanka ma endometriozę i nie może zajść w ciążę, niebawem będzie mieć prawdopodobnie drugie in vitro gdyż pierwsze nie wyszło (zarodki się podobno nie rozwinęły, nawet ich nie wszczepili i kilkanaście tysięcy poszło).

edit: Sama widzisz, że wszystko pasuje do niegroźnej torbieli czynnościowej, one powstają właśnie z takich dziwnych cykli bezowulacyjnych. Będzie dobrze, zobaczysz!

Ostatnia edycja:
na pewno zdam relacje z wizyty:)
gaviscon czy jakos tak dali w aptece , probowalam mleka , mieta, migdaly wszystko tylko na chwile i od nowa;/ jakas katastrofa;/

Natusia ja mimo choc nadal zielona w obserwacji tempki, to wydaje mi sie, ze narazie z tempka masz ok. Trzymam mocno kciuki aby jednak cos z tego bylo &&&&&. Nie martw sie, jak trzeba to porobisz badania a pozniej to juz z gorki, przynajmniej wiadomo bedzie od czego zaczac

Mama, DZIĘKUJĘ CI SŁOŃCE;****

Od razu mi lepiej, wgl po tej czekoladce-uwieeeelbiam w szczególności te z alkoholem:-D
Wiem, że muszę się wziąć w garsć, ale już nie mam na to sił....w życiu bym żadnych torbieli nie brala pod uwagę.... i przez to nawet mi nie powiedziała czy owu była... :( Jeszcze te nazwy, ktore nic mi nie mówią... ohhh szok!
A Ty kochana co na nie brałaś?

Natusia aaaa widzisz jak ja wiem co dobre :))
a na torbiele dostała kiedyś dufaston..
a ostatnio 2 rodzaje czopków ,ale nie pamiętam nazwy ..;/
jedne są po 50zł i doodbytnicze i trza przechowywać w lodówce...jest ich 5 szt.
drugie dopochwowo ,nie trzeba w lodówce i jest ich 6szt ..coś koło 15zł..
brałam jedne rano a drugie wieczorem
to są jakieś z hormonami ..ładnie mi rozbiły w tydzień i na usg poszłam po @ i czysto było na jajnikach ...też Ci tego życzę ...

a raz miałam torbiel 55mm wiec już tylko laparoskopia i po badaniu hist-pat okazało się ,że była to torbiel czekoladowa-wypełniona krwią ..

Truskaffka no fajna wymiana :)) chociaż ja sie śmiałam do Moni ,że drogo Ją ta henna kosztowała ;))ale Ona to dusza człowiek i zawsze jest hojna :)

Daria &&&&&&&&& za wizytę ..ja zgagi nigdy nie miałam to nie pomogę ..

Mama, miałaś torbiel czekoladową? ...bo one powstają w wyniku endometriozy :-(

tak kochana ..w maju poroniłam pierwszą ciążę..i na usg wykryli mi tą torbiel ..poczekali aż sie skończy krwawieni po poronieniu...potem miałam sie zgłosić po @ i miałam laparo..
na wyniku histo-pat mam tak wpisane....
potem dostałam cilest brałam 3 opakowania bez przerwy na @ odstawiłam ,dostałam @ i potem działanie i tak mamy Zuzę ...
dlatego potem tak szybko działalismy ,żeby była kolejna ciąze bo bałam sie kolejnej torbieli....
dlatego teraz co 3,4 m-ce chodze na kontrolę czy nie mam ...

Natusia wymiana ?? ja zrobiłam sąsiadce henne a Ona mi dała siatkę fajnych ubranek dla Domisia :)))

kurcze nie usuwałam suwaczków a 2 nie mam.....

reklama
Natusia

... kurcze no nie poddamy sie!!!.....

Slonce nareszczie
wykrzyknik.gif
wykrzyknik.gif
Czekalam kiedy napiszesz tak madre slowa. Widzisz, jestes wielka
cmok.gif

Do góry