reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria faworki z sera? A cóż to takiego?

Kinga gratuluje udanego zakupu. Właśnie miałam zapytać, co ciekawego kupiłaś, ale nie chciałam być wścibska:-p

Axarai mi czasem udaje się tego nie czuć, ale nie ma jakiejś reguły, po czym. Owoce pomagają najczęściej. Najgorzej mam po jogurtach. Czasem po obiedzie jest dobrze, ale chyba najgorzej przed południem:baffled: No cóż, dla synka zniosę wszystko:happy:

ciasto jak na oponki z sera :) tylko robisz w kształcie faworków (chrustów)

reklama
pokażę wam potem jak z obiadem się obrobię i Filipa odbiore:)
kupiłam ten bieżniczek, full rzeczy w rossmanie w stylko zel pod prysznic szampony, kremy do stup do twarzy cienie, bluzke, parasolkę nową, bluzki dla Filipa w 5.10.15, poszewkę na poduche(dekoracyjną) koc dla psa itd...pierdołki:))

Kinga- nie działaliśmy kochana tylko raz M kombinował jak mi dziecko zrobić, nie działamy bo nie mogę niby no bo jakbym zaszła to zmiana leków po prostu i tyle i do przodu ,ale lekarka kazała zaczekać 2 lata pewnie tak profilaktyka nakazuje no i się tego trzymam ,ale mój M coraz bardziej niecierpliwy i ostatnio próbował mi dziecko zrobić ponownie dopadł mnie bez zabezpieczenia ja po piwkach byłam to nie jarzyłam za bardzo ,a to była akurat owulka fakt potem gumkę założył ,ale raz już tak zaszłam więc to żadna metoda i tak się mierzę profilaktycznie to znaczy tempkę mierzę i śluz obserwuję w ogóle zamierzam się mierzyć do samych staranek.

Pirania , myślisz że implantacja teraz może być ? dzisiaj to juz mnie bardziej ten brzuch pobolewa , ale tempka znów spadła i nic już nie wiem. A od choroby to temp wogóle nie mam podwyższonej bo w zasadzie został katar i jest ok.
Magda z uk , dziekuje za rady , kochana jesteś :)
martucha , &&& za kolejny cykl
kinga , takie zakupki-pierdólki a bardzo poprawiają nastrój , u la la tempka do nieba :)
daria , piękne te ciuszki pokupowałaś

Hello! Dopiero teraz mam internet, przyznam ze wstydem :zawstydzona/y:, że przeczytałam dość pobieżnie zaległości bo Kaja nie śpi.

Truskafffka, Kasia i Kinga, wklejam raz jeszcze Kajutka ze złowrogą minką (Krzysiu ją rano obudził a tak sobie słodko spała pod kołderką na maminym łóżku ;-)).

Zobacz załącznik 497847

misia
, możesz łykać B-50 już od zaraz :tak:, łykany w FL podnosi progesteron.

Kinga, super skok, zaciskam kciuki! &&&&&&&&&&&

natusia, super to wygląda, trzymam kochana kciuki! &&&&&&&&&&&&

Kasiu, ja bym na wszelki wypadek zatestowała by w razie plusika zażyć dupka. Zaciskam kochana kciuki! &&&&&&&&&&&

Tasha, mi też Twoja Sonia troszkę przypomina Kajutka jak była w jej wieku :-D Nocki to ja lubię najbardziej bo Kaja śpi jak aniołek, budzi się na chwilkę po około 4 godzinach, pocmoka na leżąco i znów odpływa :-)

Daria, ale śliczna wyprawka!

Aga, zachodź szybciutko w ciążę a mina szefa będzie bezcenna :-D Testy owulacyjne można robić tak samo jak ciążowe o czułości 10 mIU/ml, ja zawsze polecam 12 dpo choć zdarza się, że test coś pokaże wcześniej, zależy to od tego kiedy zagnieździł się zarodek. Blada kreska na teście owu nie oznacza jednak ciąży a spadające wciąż stężenie LH, test ten krzyżuje się z hCG dopiero na poziome 10 mIU/ml i kreska testowa jest wówczas równie mocna albo jeszcze mocniejsza jak kontrolna. Tak więc tylko pozytywny test owu wskazuje na ciążę, gdy jest negatywny (kreska testowa bledsza od kontrolnej) to wskazuje na LH - tak czytałam :-)

Magda, powiedz mi kochana (bo wydaje mi się, że to pytanie z Twojej branży :-)) - czy niesymetryczne fałdki na nóżkach mogą oznaczać coś złego typu dysplazja stawów biodrowych albo wzmożone napięcie mięśniowe?

Czarodziejko
, też zwalam na przesilenie jesienne, ależ mi uśmiech od ucha do ucha wpełzł na twarz jak napisałaś o tych upałach :-), ja to się powinnam urodzić w innej strefie klimatycznej. Krzysiu zasnął o 15 a Kaja jak zwykle nie, czy ja się doczekam chwili kiedy dzieci w dzień przysną o tej samej porze :-D

Martucha, a ile trwała u Ciebie faza lutealna? Odliczam już godziny, minuty i sekundy do weekendu :-)

tatusiekm, poczytaj wytyczne tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html (zielona czcionka) i tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index4951.html#post8666826 (niebieska czcionka) :-)

Mama, come back to us!

Ostatnia edycja:
hej lalki:)))
ale u nas barowa pogoda...Macieja odebralam kolo 14:00, zakupki zrobione...siedzimy w domku bo za oknem dyszcz
senna jestem jak niedzwiedz w zime chetnie bym sie "rypnela" ale prasowanie czeka..

Co tam dobrego robicie...faworki????

piranha tak to zazwyczaj jest ze jedno śpi to drugie buszuje:)))))))
no fajnie ze bedzie jeszcze ciepelko ale podejrzewam ze to ostatnie podrygi:))))))

reklama
Czarna, no jasne, że może być :tak:, ja w 9 dpo miałam spadek a w 10 dpo drugi skok na znacznie wyższy poziom, trzymam zatem kciuki by tempka jutro podskoczyła w górę!

Do góry