reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie wrócłam ;-) było całkiem przyjemnie. Julka dostala od babci huśtawke ale spadla z niej i do końca huśtał sie juz tylko miś :p

mandziula
musisz zadzwonic do przychodni do której chcesz, zeby Mikolaj należał i powiedziec, ze uodziłas, połozne przyjada kilka razy chyba 2 nie pamietam już...
A Mikołajek śliczny :-):-) , porodu nie zazdroszczę, naszczęscie wszystko już dobrze:tak:
:tak:
antuanet chętnie wybiorę sie na spacerek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-):-):-)
Dopiero teraz udało mi się do komputera zasiąść i już M chce mnie wygonić:cool::cool::cool:
Mandziula nie wiem jak tu w Lublinie bo u nas w Radomiu to sama położna przychodziła bez żadnego dzwonienia po nią :tak::tak::tak:
Senio to super prezencik huśtawka i jeszcze nie raz wróci do łask:tak::tak:
Nadulec oby ząbki szybko i bezboleśnie wyszły, ja pamiętam że po Mai to nic nie było widać że ząbkuje:tak::tak::tak:
Anet może faktycznie ta podwyższona temperatura to na ząbki:tak::tak::tak::tak:

Witam sie wieczorowa pora
Moi chłopcy ogladaja Elmo jeden na podłodze a drugi na nim:-)
Mandziula dobrze ze bylas dzielna i jest to juz tylko wspomnienie ale maluszek wszystko wynagradza. A tak poza tym to moja kolezanka na Lubartowskiej miala w srode cesarke pewnie gdzies sie widzialyscie:-D
Anaconda nie daj sie M:-D
Senio czasmi tak juz jest ze jak sie cos nie chce to jest ok w twoim przypadku sie tosprawdzilo
Antuanet slyszalam ze jak trzonowe wychodza to duzy bol podobny do leczenia kanalowego:crazy:

mandziula byłaś dzielna! Podziwiam Cię. Dzięki Bogu że wszystko szczęśliwie się zakończyło. A pobyt w szpitalu po takim porodzie to nic przyjemnego. Odpoczywaj i wracaj do formy.:-) A niestety z tamtej przychodni nie znam lekarzy.
anet15 mi też wczoraj na chęciach się skończyło pieczenie;-)
sienio dobrze że spotkanie rodzinne udane.No i huśtawka super sprawa.
My wróciliśmy przed 19 bo Kubuś już dokuczał, a teraz poszedł spać. Imprezka też udana.Był tort śmietanowy,makowiec i migdałowiec <pycha>. Zaraz wrzucę przepis na kulinarnym. Pozdrowionka.:-)

Mandziula ja rodziłam 6.02. więc jestem na czasie że tak powiem. Rodziłam na Kraśnickich (bardzo polecam - super opieka) i tam przy wypisie podawałam adres przychodni mojej i oni tam przesyłali dokumenty do szczepienia. Potem jak już byłam w domu zadzwoniłam do przychodni i tam podali mi numer do położnej z którą się umawiałam na wizytę w domku. Położna przyjechała, wszystko wytłumaczyła, podała terminy wizyt kiedy trzeba zgłosić się do pediatry, ortopedy, na sczepienia, przyniosła nawet trochę próbek ;-) kosmetyków. No i wrazie pytań mam dzwonić i jak trzeba to umówić się na ponowną wizytę. Więc musisz zadzwonić do swojej przychodni i oni tam Ci wszystko wytłumaczą. Pozdrawiam

Witam wieczorkiem,moja panna juz spi:tak::-) ta mlodsza oczywiscie....:-D
A ja na chwile na kompa....
Senio,chustawka super sprawa,tez by mi sie przydala:laugh2:
Mandziula,przykro mi ze trafilas na tak zla opieke na lubartowskiej,ja tez tam rodzilam,ale mialam ok polozne (nie wiem czy to ma znaczenie,ale moja ginka z Lubartowskiej jest)
A co do poloznej,to ja zglaszalam jeszcze w szpitalu przychodnie do ktorej chce nalezec,oni tam przestlaja potem dokumenty,ze urodzilas....i jest tak jak kolezanka anian pisala:-)
Antuanet,oj,tortu smietanowego to bym zjadla...mniam,mniam
Anaconda,tak cos i mi sie zdaje ze moja panna to na zeby tak dokucza i jeszcze ta podwyzszona temperatura.....no a dzis wieczorem to juz myslalam ze oszaleje,tak sie darla,wszedzie zle i zle...a jak na rece bralam, to cala moja brode do buzi brala i tak mocno dziaslami gryzla ,ze ho,ho....i ciagle bylo baba baba baba....tak sobie moje dziecko gadalo,az tesciowa z dolu przyszla...he,he.....no ale jak Karola babcie wolala,to babcia przyszla

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą i witam nową mamuśkę:tak::-):-).
mandziula ale miałaś szybki poród - mnie Julu męczył cały dzień i pół nocy:confused2::crazy:.
Pojawiać się ;-):tak:bo znowu usnę na chlebowej warcie a i ciasto na oleju piekę:tak::cool:.

Witam się poniedziałkowo:-)
anet15 tak to już babcie mają, że wszystko rzucają i lecą to wnucząt. U mnie moja mama jak dosłyszy że Kubuś płacze już przychodzi.
marta1981 a jakie to ciasto na oleju?A ten chlebek to na zakwasie czy na drożdżach?
Ja też miałam szybki poród, o 14 podali mi oxy na wywołanie a 15:25 urodziłam:tak: tak więc nie było źle,przede wszystkim nie miałam tych bóli krzyżowych.;-)
Dzisiaj biorę się za sprzątanie, ładny dzień się zapowiada.A na obiad chyba udka upiekę bo to najszybciej:tak: My oczywiście już od 7:15 nie śpimy:-) Miłego dnia.:-)

Witam w poniedziałkowy ranek:-):-):-)
Za oknem piękne słońce takie piękne że zaraz rolety będę musiała zaciągnąć:tak::tak:
Rano chodzili i ogłaszali że całe popołudnie ma nie być wody bo jakaś awaria jest:sorry::sorry: tak więc dzisiaj dzień brudaska będzie :-p:-p:-p
Zaraz po śniadaniu idziemy na kontrolę i ciekawe czy jutro Maja pójdzie już do przedszkola czy jeszcze w domu zostanie:sorry::sorry::sorry:
No to ja się zaliczam do tych którzy mieli ciężki poród bo rodziłam 24godz., tzn. najpierw mi wody odeszły i nie miałam żadnych bóli a że to była północ to zabrali mnie tylko na porodówkę i czekałam tam do rana, nawiasem mówiąc nieźle się nasłuchałam darcia innych babek:tak::tak:, a potem jak mi o godz.8 rano oxy podłączyli to bóle się zaczęły i tak z tymi bólami do północy pochodziłam i też mi Maję wyciskami bo za duża była jak na moje gabaryty:sorry::sorry:

reklama
Witajcie, moja Juleczka jescze śpi więc dałam rade Was nadrobić:tak::tak::tak:

zaraz zbieramy się i do W-wy wyruszamy

I jak udała się wycieczka a może zakupy???chwal się:tak::tak::tak::tak:

Madziula do nas przyszła połozna jak zadzwoniła do przychodni że juz jesteśmy w domu....

i nie wiem co jeszcze mialam Wam napisać...

na dobry poranek moja kawka specjalnie dla Was

Do góry