reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej dziewczynki

Antosiowe bioderka są ok. A co do stópki to mam rozmasowywać i w maju kolejna wizyta, a wtedy zobaczymy co dalej.

Za to dziś zaliczyliśmy z Antonio wizytę u pediatry bo coś mi pokichiwał i kasłał. Niby wydaje się, że wszystko jest ok, mam mu robić inhalacje z soli fizjologicznej, dać calcium i obserwować. Jeżeli będzie się coś działo to nasza doktorka ma jutro dyżur w szpitalu więc mamy przyjechać. A ja będzie bez zmian to w poniedziałek do kontroli.

dlatego o tym napisałam bo Ty wstałaś błyskawicznie
nam połozna mowiła ze jak nie będziemy leżeć plackiem to wlaśnie migreny murowane i ze moga nas dopaść już po wyjściu ze szpitala
mozesz brac Ibuprom (nam dawali jeszcze w szpitalu) APAP albo czysty paracetamol spróbuj :-)

Fogia współczuję bólu głowy... ja też niestety z tych co głowy je męczą więc wiem o czym piszesz... :-( i do tej pory też tylko apapem się ratowałam, dopiero niedawno lekarz mi powiedział że jak mnie tak naprawdę mocno boli to żebym dała spokój z apapami tylko od razu pyralginę brała... ale moja Nela była już duża... nie wiem czy przy takim maluszku pyralginę można... najlepiej zapytaj lekarza...

fogia mnie tez bole głowy maczyły, ale brałam Ibalgin (takie różowe tabletki) pomagały w ciagu 15 minut, w szpitalu mi połozna powiedziała że mozna je brać odczas karmienia ale nie cześciej niz co 8 godzin:tak::tak:
dzięki dziewczyny za wszystkie rady. W przyszłym tygodniu mam wizytę u ginia. to jeszcze go wypytam o te bóle.

reklama
Witam, cały czas Was czytam ale odpisać to już ciężko, od niedzieli będę wolniejsza to wszystko opiszę - dziś dzień wariata, jeżdżenie w tą i z powrotem, szkoła, lekarz, zakupy - M trzeba na wyjazd naszykować:tak:.
Zmykam odpocząć.

Witajcie,

Gon1a powiem szczerze że miałam takie samo wrażenie jak Madzieńka co do chorych dzieci i przedszkola... Fajnym pomysłem jest to żeby przedszkolanki dzwoniły po rodziców tak jak u Anacondy... muszę to podpowiedzieć u nas w motylku bo też mam dość chorowania przez to że ktoś ciągle chore dziecko przyprowadza które zaraża pół przedszkola :baffled:

Fogia super że z bioderkami wszystko ok... a nóżkę masuj to też będzie ok! :tak:
i zdrówka życzę - oby Antoś nie chorował!!!!

Madzieńka super filmik!!!! Gdzieś ty to wynalazła? :-)

Maltanka jak teścik?

A Wy tak o tych wakacjach piszecie że chyba dziś pomęczę M. żebyśmy i my szybko jeszcze coś znaleźli... bo jak tak dalej pójdzie to w domu będziemy wakacjować :baffled::crazy::-(

Marta widzę że ożyłaś... to dobrze - znaczy że masz się lepiej...

Madzieńka jestem - sprawdź gg może znowu się zablokowało... :baffled:

witam i ja

przyznam ze badzo się cieszę że dziś piątek:tak::tak::tak:

fogia super że z bioderkami ok:tak::tak::tak:

justyna zdrówka podsyłam, dobrze, ze to nie płuca:tak::tak:

madzienka superasny filmik:tak::tak:

karlita i jak Norbi dzisiaj??mam nadzieje zę brzuszek już nie dokuczał:tak::tak:

oj i nie pamietam co jeszcze miałam napisać tyle produkujeie:-D:-D:-D nie macie litości:no::no:
a ja dziś do domu wracalam z przygodami, wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk... i nic:angry::angry::angry: nosz k..... nie wiem czemu padł mi akumulator, nie dało ise nawet podjechac kolezanki autem żeby podpiąc kable bo korki w mieście że masakre, cała Akademicka stała:no::no::no: no ale przywiozła mnie do domi a wieczorkiem małz po autko pojechał jakos dał radę przyjechać ale akumulator padł chyba na dobre bo pod domem tez nie mógł go odpalic:angry::angry::angry::angry:

tak więc padam dzis ze zmęczenia bo dotarłam do domku na 4:no::no: zmykac ogarnąc co nieco i spać:-D:-D:-D

miego wieczoru życze:tak::tak::tak:

widze ze dzis jakos malo nas na forum bo weekend sie zaczał, moja Asienka spi juz, a nosek zapchany, nie wydmu****e wszystkiego z nosa, pare kropli olbas oil jej a pizamke kropnełam zeby sie jej lekko oddychało, jak na razie nie jest goraca, poinhalowalam ja troche moze nic sie nie rozwinie z tego,
nie umie smarknac tylko wciaga gluty do srodka a wczesniej tak łądnie jej szło (wczesniej to znaczy rok temu)
ide pomyje naczynie i tez lece do łózka, dobrej nocki

Witam wieczorkiem

Ja tylko na chwilkę. U nas dzisiaj znowu goście :tak:. Koledzy M przyszli i sobie piwko popijają.

Z Natalką lepiej. Biegunka przeszła :-). Justysi ząbki też nie dokuczają :tak:. Także super.

Miłego weekendy życzę :tak:. Bo pewnie część gdzieś wyjedzie. Mój M do pracy idzie wiec sama będę. No cóż i tak 5 dni siedział na zwolnieniu. Tyle dobrego.

Witam sie i ja wieczorową porą, tez tylko na chwileczke. M juz spi-wygonił go Maks na swoje łóżko a sam lezy na jego miejscu i nie śpi:baffled:
Spokojnej nocki wszystkim!!!

Witajcie wieczorową porą. Syn śpi więc w końcu mogę siąść przy kompie. Dzisiaj Krystek na spacerku wołał do wron które przyleciały do jedzenia bo ktoś im zostawił i szedł do nich ale to fajnie wyglądało.
Bardzo fajny filmik:tak::tak::-):-)

U nas w przedszkolu to np. jak przyjdzie dziecko bardzo kaszlące albo zaglucone to przedszkolanki dzwonią po rodziców i każą odbierać malucha, tak uzgodniliśmy na zebraniu na początku roku i tak jest, wszyscy tego przestrzegają
Żeby w każdym przedszkolu tak było to by dzieci nie łapały infekcji.
karlita dzieki za przepis-napewno wyprobuje-nastepne pulpety beda szpinakowe, a co do miesa to ja ostatnio uzywam mielonego z indyka.
Madzienka Madziarka a nie wiecie jak to jest jesli ja teraz zlozylabym karte to jesli mi sie dostanie a potem dostanie sie do panstwowego to normalnie moge odwolac z Motylka dziecko???
Ide dzisiaj do apteki kupic "kobiecy" probiotyk-bo cos czuje dyskomfort i od razu kupie cos dla Maksa....dzięki

A my sie powaznie-tzn bardziej ja nad zapisanie-chodzeniem w razie chorob do prywatnej lekarki a do przychodni tylko na szczepienia-skierowania itp. bo po tym jak bylismy po skierowanie do chirurga i pow nam na siusiaka i jege stulejke cyt." ze to rozwojowe ze malutka-nic nie trzeba robic"(i na skierowaniu nie napisala nic o stulejce) a chirurg od razu jak tylko zobaczyl to pow,ze bardzo dluga skorka i trzeba tez robic. Wiec wiecie....
A ostatnio mojej mamy kolezanki wnuczka niecaly mc w nocy jak byla karmiona nagle zaczela siniec wszysycy narobili rabanu, zawolali sasiadke ktora jest salowa- ona zrobila jej masaz serca i oddychanie- pogotowie przyjechalo i lek pow ze uratowala dziecku zycie, zawiezli je do na Krasnickie i wiecie ze lek pow im ze powinni jechac z nia na Chodzki a nie tutaj....Masakra!!!

Zobaczcie-chyba sie skusze i zamowie:-) TABLICA DWUSTRONNA MAGNETYCZNA i KREDOWA + MAGNESY (1451407848) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy co sądzicie?
Biedne dzieciątko dobrze że salowa umiała zrobić masaż serca, tylko lekarz z kraśnickiej do d...,że im tak powiedział , a tablica bardzo fajna :tak:
Fogia: Bardzo fajnie że z bioderkami jest ok:happy:

reklama
Wita nocną porą;-)

o siostra widze że Ty też późno chodzisz spać;-)
ja wpadłam trochę po korzystać puki załoga śpi:tak::tak:
Mój małżonek mnie dziś uświadomił że Martyna wcale nie śpi grzecznie do 5.00 tylko wcześniej się budzi i płacze:zawstydzona/y: ale ja mam taki kamienny sen że nie słyszę a mu nie udaje się mnie zbudzić i sam ją uspokaja:zawstydzona/y:
Cóż poza tym hmm... upiekłam dziś ciasto może nic w tym dziwnego ale ja nie piekę ciast :-pwięc to był dla mnie nie lada wyczyn:-p wygląda jak zebra (bo jest dwukolorowy) ale niestety strasznie wychudzona zebra bo coś nie wyrosła:dry: ale za to w smaku bardzo dobra jeszcze poćwiczę i wyjdą z niej ludzie;-)

Do góry