reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy ten test owulacyjny jest pozytywny?

Co do ulotki to jest tylko napisane, ze nie można używać go do antykoncepcji i ja to rozumiem tak, ze nie można nim się posługiwać jako METODA antykoncepcji 🤔
ale jeśli tabletki obniżają hormon lh, a nie całkowicie go blokują to chyba nie mam co się martwić 🤗
dziękuje, bardzo mnie uspokoiły Wasze odpowiedzi

reklama
Co do ulotki to jest tylko napisane, ze nie można używać go do antykoncepcji i ja to rozumiem tak, ze nie można nim się posługiwać jako METODA antykoncepcji 🤔
ale jeśli tabletki obniżają hormon lh, a nie całkowicie go blokują to chyba nie mam co się martwić 🤗
dziękuje, bardzo mnie uspokoiły Wasze odpowiedzi
Ja bym się nie martwiła. Jeżeli przyjmujesz tabletki prawidłowo, to szanse na ciążę praktycznie zerowe 🙂

A jeżeli bardzo stresujesz się możliwością ciąży, to możecie pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniu prezerwatywą. Chociaż uważam, że jest to zbędne 🙂

A jeżeli bardzo stresujesz się możliwością ciąży, to możecie pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniu prezerwatywą. Chociaż uważam, że jest to zbędne 🙂
Zawsze tak robilismy, ale raz zdarzyło się bez i przez to pewnie zaczęłam panikować. Tym bardziej ze zażywam dopiero 2 opakowanie tabletek, zaczęłam przyjmować pierwsze w 1 dniu okresu i z ulotki się dowiedziałam, że ochrona jest wtedy natychmiast. A dodatkowo współżylismy w dniu przerwy 7 dniowej, nie było wytrysku w srodku, ale bałam się, ze może w tej przerwie nie jestem chroniona, ale tutaj tez ulotka przyszła z pomocą i okazało się, ze ochrona jest taka sama jak przy braniu tabletek z substancja czynna 😅
tylko ten test mnie zmylił, ale myślałam, ze tabsy całkiem blokują ten hormon, a jednak tylko obniżają 😄
Na pewno już więcej nie będziemy współżyć bez prezerwatyw, bo oszaleje z moją paniką

Do góry