• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

Ok, Pola zalapala niekapek. Tzn taki dziurawy niekapek, bo czemu to sie niekapek nazywa to ja nie rozumiem, skoro w dziubku sa 3 dziurki ktorymi sie wylewa. Samo sie wylewa.
No wiec dzis od rana meczymy ten kubeczek, juz 4 zmiany ciuchow byly, ale wreszcie kuma ze jak przechyli to leci, i ze trzeba do buzi.
Cale szczescie, bo znow z butlami na krzywe pyski poszla, i do ust nie da sobie wsadzic....

reklama
Ok, Pola zalapala niekapek. Tzn taki dziurawy niekapek, bo czemu to sie niekapek nazywa to ja nie rozumiem, skoro w dziubku sa 3 dziurki ktorymi sie wylewa. Samo sie wylewa.
No wiec dzis od rana meczymy ten kubeczek, juz 4 zmiany ciuchow byly, ale wreszcie kuma ze jak przechyli to leci, i ze trzeba do buzi.
Cale szczescie, bo znow z butlami na krzywe pyski poszla, i do ust nie da sobie wsadzic....

Gratulacje. U nas cwiczenia z kubeczkiem medeli. Co prawda dalej koszulka cala mokra, ale juz powoli powoli zaczyna chyba rozumiec ze z tego sie pije :-)

Czy są jakieś objawy na nietolerancję glutenu? Gdyby uzbierać wszystkie dni, w jakie dodawałam kaszki mannej do zup to może 2 tyg by się uzbierały, a podobno 2 msc trzeba przyzwyczajać. Ja chcę mu kaszkę mannę na kolacyjkę z mleczkiem podawać i stąd zapytanie

Edit:
Jeszcze jedno - wołowinkę podajecie??

Ostatnia edycja:
Ja dziś ugotowałam młodej warzywka w niewielkiej ilości wody - marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka, dodałam łyżeczkę masła. Następnie to potraktowałam blenderem, ale wody praktycznie nie było i może tu tkwi błąd, bo młoda niechętnie maminy obiadek jadła:-( Zostały nam jeszcze 2 porcje i się zastanawiam, czy można do tego przegotowanej wody dolać? Może to za gęste wyszło? Już sama nie wiem.. Głodna była, bo jak otworzyłam słoiczek z deserkiem to aż się trzęsła i buzię otwierała, a moje to jej prawie wpychałam, ona wypluwała i ja znów i znów.. No, ale szybko się poddałam, bo nie będę dziecku dawać czegoś, czego jeść nie chce. A spróbowałam i smaczne to jest:-)

moim zdaniem możesz śmiało dodać wody - bynajmniej ja tak nie raz zrobiłam
a ja dziśzaserwowałam młodemu budyń z przepisu Agnieszki bo ten czort od rana nic nie chce jeść. No i budyniu teżnie zjadł. Pomemlał rano kaszkę, kilka łyżek obiadku i około 300 ml mleka- i to całę menu dzisiejszego dnia. Nawet teraz przed spaniem wyduldał tylko 80 ml . Jużnie wiem co robić z tym jego jedzeniem..

W przeciwieństwie do Antosia, nasz bobik zakochał się w budyniu. Wczoraj wszamał całą porcję, a łyżeczkę wyrywał mi z ręki. Dziś kisielek - pycha

kamisia może Antoś poprostu tęskni jak Ty w pracy

reklama
Kupilam dzis Poli MM, jej pierwsze. Tzn w sumie drugie, ale z pierwszego nic nie wypila, a leze teraz chce wprowadzac MM. Kupilam z Hippa, no i wyszlo mi, ze musialam kupic juz 3, bo 1 i 2 byly dla maluchow, a 3 byla od 6 miesiaca zycia. W Pl tez tak jest?
Moge od razu startowac z 3?

No i ja z torbami pojde z tym moim lobuzem. Ona nic obiadow nie chce jesc. Czasem jej sie odwidzi to cos zje, ale najczesciej nie je nic, a otwarte sloiki wpieprza pies.
Desery wcina, a obiady nie.
Juz nie wiem jak ja podejsc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry