• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

reklama
ja sie zle wyrazilam. zupek nie mroze, trzymam taka gotowa w lodowce i podaje nastepnego dnia. mroze natomiast ugotowane i rozdrobnione mieso, ktore dodaje do zupek. takie mieso wkladam do sloiczkow i do zamrazalnika. nie trzymam ich tam dluzej niz 2 tyg.

Ja już kilka razy ogórkową dałam Alicji. Z tym, że ona tak średnio kwaśną lubi, jak babcia taką typową zrobiła (Igor był fanem, każdą ilość potrafił pochłonąć) to Alicja nie zjadła, nawet po zabieleniu.

Ja zupki wekuję i takie słoiczki około 2 tygodni trzymam w lodówce.

Olka dziś ogórkową dostała ale jej nie smakowała ale była ogórkowa i do tego warzywna ( ogórkowa bez ogórków he he ) i zjadła tą bez , dobrze ze zostawiłam troszkę . Ale ja też jakimś wielkim fanem ogórkowej to nie jestem . Ola tak jak ja kocha rosół i pomidorową , a najlepsza z lanymi kluskami.

no i po obiedzie. Sebek nie za bardzo zareagowal na 1sza lyzke, ale jak zobaczyl ze ja tez jem to oporow nie bylo:p tak wiec jedlismy sobie razem (znaczy kazdy ze swojej miski) i bylo super:) ale samego ogorka nie chcial. skrzywil sie jak jeszcze chyba nigdy i popatrzyl na mnie jakos tak jakby chcial powiedziec "matka, ty oszalalas juz do konca?" :p

u nas był dzisiaj delikatny kurczak z ryżem(ten taki w plastikowym pojemniczku) i dostały koty na zewnątrz. Tatuś walczył strasznie, Alicja miała całą twarz, śliniak i ubranie brudne, ale nie dało rady i mama wyciągnęła pomidorową, no i poszło;-)

reklama
Pomidorówka była bleee, zrobiłam marchewkową z ryżem (ulubiony słoiczek Zosi) też bleee, czyli nadal jak ja ugotuje to nie chce jeść. Za to znowu się nawróciła na słoiczki i zjada wszystkie, pod warunkiem że są gładkie, jak jest coś z kluseczkami albo z ryżem to trzeba zblendować i wcina. Gdy trafi na jakieś grudki to udaje że się krztusi i się śmieje w oczy bo chrupki, ciastka i bułki to gryzie aż miło! Mój mały cwaniaczek! Sukcesem był rozpaćkany ryż ugotowany z tartym bananem i jabłkiem, to zjadła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry