reklama

Dieta odchudzająca starającej

Podałam ostatnio też linka do testu dukana, który liczy ile będziemy na diecie, ile będzie trwała dana faza i jaki dla naszej osoby będzie najlepszy system.
Mogę podać raz jeszcze.

Jak któraś potrzebuję książki dukana też pisac, wyślę na meila jutro :)

Najlepszy niby jest system 5/5, bo najszybciej gubi się wagę.

Co do fazy uderzeniowej, ne zaleca się w niej używania jeszcze skrobi kukurydzianej.
A co do chlebków i bułeczek, jest na nie wiele przepisów, i faktycznie te chlebki różnią się smakiem i konsystencją w zależności od przepisu :)
Ja robiłam chyba z drożdzy, mleka, serka, otrębów i jajka i wychodził idealny. A i trochę tej skrobi.

reklama
a wiem jaki test, ale to po francusku było i raczej tego nie zczaiłam :zawstydzona/y: a jak mi przyjdzie odpowiedź po francusku to co ja z tego zrozumiem? :laugh2::laugh2: możesz dać jeszcze raz, a co tam :blink::blink:
no właśnie na tym systemie 5/5 się niby szybciej chudnie, ale dla mnie to katorga 5 dni bez warzyw :szok: i pomyślałam, że może tak by też było dobrze 1/1- ważne że wogóle będzie jakiś efekt, a ja będę co 2 dzień mogła wszamać warzywko, to bym była mega zadowolona i szybciej by mi to leciało i nie czułabym takiej presji, "że dieta".

a pozatym ja mam duuuużo do zgubienia i nie chciałabym chudnąć za szybko, żeby mi potem skóra za bardzo nie "wisiała" :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale natej stronce jest wszystko po kolei wytłumaczone :D
To może spróbuj 3/3 :D

Dziewczyny, pokaże wam jakie były moje efekty po dietce, plus a6w, balsam i peeling kawowy. Tylko bardzo was proszę, nie śmiejcie się, bo trochę sie wstydzę :D

5 Marzec:

brzuch: 95cm
pas: 84cm
biodra: 93cm
uda: 94/56

20 MAJ:

brzuch: 77cm
pas: 69cm
biodra: 87cm
uda: 86/51 cm

Jakis rezulatat jest, więc myślę, że na prawdę waro.

Test :
Test Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl

nooooooo, efekt niesamowity!!! bo w sumie jak się widzi, że w pasie ubywa centymetrów to waga już jest nieistotna ;-) ważne, że "optycznie" się chudnie :-p

dopracowałam wreszcie ten test ;-) pomęczyłam go i dotarło :-D
fazę uderzeniową mam zrobić przez 6 dni (tak też w sumie chciałam), a potem 217dni II fazy- choć ja to bardziej będę spoglądać kiedy mi ubędzie ile powinno :-p ale nie ma info jakie systemy sobie robić :dry: chyba się skuszę na te 1/1- najwyżej wolniej będę chudnąć, ale przecież będę :tak: pozatym ja miałam kiedyś problemy z nerkami i mama mi powiedziała, żebym nie obciążała ich tak białkiem teraz (dlatego też mi doradziła tą 1/1, jest pielęgniarką- teraz do niej dzwoniłam :-) )

no i jeszcze w tej fazie uderzeniowej mam schudnąć 2,4kg :-D problem tylko, że nie mam w domu wagi :eek: pójdę do sąsiadki :smiech:

dopracowałam wreszcie ten test ;-) pomęczyłam go i dotarło :-D
fazę uderzeniową mam zrobić przez 6 dni (tak też w sumie chciałam), a potem 217dni II fazy- choć ja to bardziej będę spoglądać kiedy mi ubędzie ile powinno :-p ale nie ma info jakie systemy sobie robić :dry: chyba się skuszę na te 1/1- najwyżej wolniej będę chudnąć, ale przecież będę :tak: pozatym ja miałam kiedyś problemy z nerkami i mama mi powiedziała, żebym nie obciążała ich tak białkiem teraz (dlatego też mi doradziła tą 1/1, jest pielęgniarką- teraz do niej dzwoniłam :-) )

no i jeszcze w tej fazie uderzeniowej mam schudnąć 2,4kg :-D problem tylko, że nie mam w domu wagi :eek: pójdę do sąsiadki :smiech:
ale fajnie że ten wątek jest,
ja nie stosuje tej diety teraz,ale stosowałam,zakupiłam książki wszystkie podszkoliłam się no i niestety ale w 3 dniu przerwałam bo tętno mi spadło (mam kamice nerkową) a tak jak piszesz bunia przy nerkach nie jest zalecana..i lekarz rodzinny kazał mi przerwać bo widocznie ta dieta nie dla mnie...
ja mam sporo do zrzucenia no ale co z tego jak nie moge jej stosować...
bardzo mi menu odpowiadało (brak jedynie chleba i niesłodzenie herby)
ja miałam działać 2/2 mimo tego że nie ma takiej propozycji to zawsze można sobie lekko zmodyfikować...same zobaczycie co jest lepsze.a ja chętnie będe z Wami tu klikać i służe pomocą...
zrobiłam sobie test dukana i
I faza to 7 dni
II faza to 108 dni
III faza to 154 dni
czyli do 30.05.2011 bym musiała dietkować

j jak już wszystkie dzieci (a chcemy min.3 porodze o ile się uda) to wezme się za te moje nerki i podietkuje sobie bo nie wyrobie z moją wagą.
przed starankami wazyłam 42kg
jak zaczełam łykac clo i dupka to zaczęłam tyć i do teraz nie mogę zgubić...

a ile chcecie zgubić kg i ile macie wzrostu???

Ostatnia edycja:
ja jestem już na III fazie, straciłam 8,5 kg w ciągu 1,5 miesiąca, więc jestem zadowolona, po ciuchach widać niesamowicie zmianę
polecam dietę, ale pamiętajcie też że trzeba dużo pić, minimum 1,5 litra, bo dieta białkowa obciąża nerki
w II fazie stosowałam system najpierw 3/3, później 5/5, a następnie 1/1 wszystko zależy od tego jak długo dacie radę być na samych białkach, mi czasem było trudno, dlatego tak zmieniałam systemy :)
kibicuję każdej :)

Dziewczyny gratuluje wynikow:tak:

Ja chce zrzucic jakies 5 kg, wiec mysle, ze dam rade...

A tak a propo to II faza ma trwac tydzien na jeden kg. Ale nalezy policzyc rowniez to co sie zrzuci w fazie I? Czyli jesli w I zrzuce np 2 kg to II ma trwac 3 tygodnie?
ja właśnie też chcę upiec ten chlebek, bo tego mi najbardziej brakuje na śniadanko, ale nigdzie nie umiem znaleźć mąki kukurydzianej :baffled: może do czasu rozpoczęcia II fazy już ją gdzieś znajdę. najwyżej zostaną mi bułeczki dukanowskie :-D
Ja zrobilam chlebek wlasciwie z tego samego przepisu jak na buleczki:tak: Tylko z otrebami, bez skrobi.

reklama
a jakieś ćwiczenia wprowadzacie??
maćku wejdź na stronę gdzie masz ten test i on ci wyliczy ile masz dni stosować każdą faze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry