reklama

Dieta odchudzająca starającej

Kurcze a mnie zaczęły chyba nery boleć.. i nawet by to mogło pasować bo wczoraj bardzo mało wypiłam.. no ale jestem na PW ;/ Swego czasu dwa razy w szpitalu na nie leżałam, ale dziwne.. bo wcześniej, jak 3 miesiące na dietce byłam to nic się nie działo.. choć nie miałam "zaległości" z piciem :D
Lece robić herbatki i zapijać wodą plus colą ile wlezie :)

A co do tych mąk, to widziałam na grupach, że jakaś dziewczyna porównywała mąke kukurydzianą do ziemniczanej i ta druga ma lepsze wyniki składników. Tak samo jest z ogórkami.. Dukan, nie zna naszych kiszonych, czy tej mąki ziemniaczanej, podobnie jest u nich z mlekiem odtłuszczonym.. o ile się nie mylę, odtłuszczone zawiera więcej węgli czy tam cukrów od zwykłego :)
czasem warto kupić coś tłustszego - tak tez zaleca. Bo często bywa tak, że te 0% etc mają więcej węgli i cukru :) Trzeba patrzeć zawsze na przelicznik W C P. węgle plus cukry muszą mieć mniej łacznie niż protein w danym produkcie. Np.popatrzcie na te jogurty naturalne..
A z serków polecam wam Total 0%. Pyszny :) Dostępny w tesco :)

reklama
Kurcze a mnie zaczęły chyba nery boleć.. i nawet by to mogło pasować bo wczoraj bardzo mało wypiłam.. no ale jestem na PW ;/ Swego czasu dwa razy w szpitalu na nie leżałam, ale dziwne.. bo wcześniej, jak 3 miesiące na dietce byłam to nic się nie działo.. choć nie miałam "zaległości" z piciem :D
Lece robić herbatki i zapijać wodą plus colą ile wlezie :)

A co do tych mąk, to widziałam na grupach, że jakaś dziewczyna porównywała mąke kukurydzianą do ziemniczanej i ta druga ma lepsze wyniki składników. Tak samo jest z ogórkami.. Dukan, nie zna naszych kiszonych, czy tej mąki ziemniaczanej, podobnie jest u nich z mlekiem odtłuszczonym.. o ile się nie mylę, odtłuszczone zawiera więcej węgli czy tam cukrów od zwykłego :)
czasem warto kupić coś tłustszego - tak tez zaleca. Bo często bywa tak, że te 0% etc mają więcej węgli i cukru :) Trzeba patrzeć zawsze na przelicznik W C P. węgle plus cukry muszą mieć mniej łacznie niż protein w danym produkcie. Np.popatrzcie na te jogurty naturalne..
A z serków polecam wam Total 0%. Pyszny :) Dostępny w tesco :)
Pij, pij, zeby Ci sie czasem nie pogorszylo:tak:

Czyli mam patrzec na tabele na opakowaniach?

A jak jest z grzybami? Mozna w I fazie?

Ja to sie nie moge doczekac tej drugiej fazy, bo uwielbiam warzywka:tak:

Ja tez robilam z niemielonych otrebow. Ale wiem, ze niektorzy miela. W kazdym razie sprobuje:tak:

A skrobie robi sie z czegos innego (precikow?:baffled:) niz make kukurydziana:tak:

ja też nie umiem żyć bez warzywek.

a z mąką to sobie tak "inteligjentnie" obmyśliłam, że z ziemniaka mąka to skrobia. to może z kukurydzą jest podobnie. zobaczę czy dostanę tą skrobię :dry:

oto moje dzisiejsze dukanowskie debiutancko- amatorskie bułeczki ;-)

P8300011.jpgP8300013.jpgP8300015.jpg

w fazie uderzeniowej je się tylko produkty "wskazane" te "dozwolone" albo "dopuszczalne" to tylko w II fazie można już. faza I jest bardziej restrykcyjna- a potem można sobie pozwolić na "więcej" :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
chyba można ze skórką upiec i potem zdjąć. ja też tak zawsze robiłam bo nigdy skórki nie jadłam. ale wczoraj akurat jak robiłam kuraka, to skórkę zdjęłam i zostało mi więcej przypraw na udkach i stwierdziłam, że tak chyba lepiej.
bo jak się po pieczeniu skórkę ściągnie to z przyprawami.
ale to też zależy jak kuraka pieczesz- bo ja na ruszcie nad blachą z wodą i nie jest taki suchy. a jeśli się normalnie robi tylko na blasze, to chyba lepiej potem skórę ściągnąć, żeby za suchy nie był.

zamotałam :sorry:

a pozatym ja mam koty to one mi zeżrą tą skórkę surową, bo upieczoną to małżon zawsze mi zjadał.

Ja zawsze ściągam skórę :)
Można też kupić kurczaka z rożna i zdjąć skórkę :)

Piję, piję ile wlezie :)

Bunia, bułeczki wyglądają bardzo smakowicie :)

A o jakie grzybki chodzi?? Na pewno można pieczarki i inne zwykłe grzybki poddusić. Nie wiem jak z marynowanymi bo tu i tak bym nie dostała takich jak lubię :D

chyba można ze skórką upiec i potem zdjąć. ja też tak zawsze robiłam bo nigdy skórki nie jadłam. ale wczoraj akurat jak robiłam kuraka, to skórkę zdjęłam i zostało mi więcej przypraw na udkach i stwierdziłam, że tak chyba lepiej.
bo jak się po pieczeniu skórkę ściągnie to z przyprawami.
ale to też zależy jak kuraka pieczesz- bo ja na ruszcie nad blachą z wodą i nie jest taki suchy. a jeśli się normalnie robi tylko na blasze, to chyba lepiej potem skórę ściągnąć, żeby za suchy nie był.

zamotałam :sorry:

a pozatym ja mam koty to one mi zeżrą tą skórkę surową, bo upieczoną to małżon zawsze mi zjadał.
Ja pieke we worku foliowym i tez ie jest suche.:tak:

A skorka tez sie nie zmarnuje - piesek chetnie zjadl;-)

to chyba jednak bez znaczenia, kiedy się skórkę ściągnie- ważne że jej nie będzie :-D

O! ja też w woreczku robię czasem, ale skończyły mi się woreczki :dry: przy tym jest mniej zmywania, bo przy moim drugim sposobie to jest ufajdany ruszt i blacha :-p

lillith a mi się wydawało, że grzybki można dopiero w drugiej fazie :sorry: chyba że one tak jak ogórki konserwowe są traktowane jako przyprawa?

Tak, w II :D
Ja się zakręciłam i myślałam, że pytasz czy ogólnie są dozwolone. Na I bym nawet ogórków nie jadła ;p BY zrobić jak zaleca dukan czysto proteinową :)

reklama
przejrzałam sobie tą książkę. jest w niej napisane, że pierwsze 3 dni są najgorsze- racja. wczoraj myślałam, że padnę z głodu!! burczało mi w brzuchu, marzyła mi się czekoladka!! a dziś już lepiej. a jutro- to będzie jeszcze lepiej :-D mam bułeczki, czyli pieczywko, którego mi najbardziej brakowało na śniadanko ;-) mam więcej materiałów dotyczących diety i pewnie będe gotować według przepisów Ducana i przy okazji małżon będzie zdrowo jadł :-) przecież nie będę gotować 2 różnych obiadów :-p

zaczynam odczuwać satysfakcję, że się na to zebrałam :laugh2::laugh2::laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry