reklama

Dieta odchudzająca starającej

No tak, ale niestety wyczaiłam to dopiero po napisaniu posta :D Już się nie mogę doczekac, zrobię wieczorkiem podwójną ilość co by reszta też mogła zjeść. Właśnie jestem po śniadanku jajecznica z szynką wołową pycha :) I zbieram się poszukać jakiś fajnych przepisów na jutrzejszy obiadek, choć wtedy to chciałam zrobić tą ogórkową.. ale coś jeszcze na drugie danie by się przydało :)

Powiem wam, że mam problem, bo po przeprowadzce zostałam bez garków :D Mam jeden wielki na bigos etc, a drugi maleńki ;/ Miałam kupić po przeprowadzce a tu zonk, nie ma tych moich garów już a nie mam czasu ani chęci jechać na poszukiwania na miasto.. aaa i co gorsza, blach też nie mam :D Wszystko wywaliłam i nawet dobrze, bo by nie pasowało do pieca :D

reklama
Gratuluje spadku!!!
Wiesz- masz trochę racji z mlekiem i kakao. Ja często robiłam nutellę jak mi się chciało słodkiego. Jesli zjadałam raz na jakiś czas to było ok, ale np. dwa dni pod rząd to waga stała w miejscu.
Ale uważam,że takie przepisy są super gdy "musimy" zjeść coś słodkiego. Lepiej to niż objadac się prawdziwymi słodyczami....

dlatego zawsze mam w "pogotowiu" sernik dukanowski bez skrobii i otrebów , a jak nie to to ptasie mleczko wciagam:tak:

martolinka ale popatrz na proporcje np. tych batonów , nie są one duże. I jak naraz zje się 4 szt. to tak jakby się zjadło placki Dukana z kakaem i mlekiem odtłuszczonym ;) A do swojego ptasiego mleczka nie sypiesz kakaa? ;)

ja własnie nie uzywam kakao , ani mleka w proszku. Na forum Dukana dziewczynom czesto powoduja zastoje albo wzrost wagi. Wole nie ryzykowac:tak:
do ptasiego mleczka tez nie daje kakao

własnie zjadłam 6 pałek z kurczaka , oszalałąm chyba:-D

Loree to poleciałaś z wagą :)!!!!
Lilth jak niewiele Ci juz zostało !!!! gratulacje!!!!

Nie wiele, bo zmieniłam na 50 kg a nie na 48 :D Zaraz się zabieram za szukanie tych przepisów, bo jeszcze byłam przysprzątać :) Jak dobrze pójdzie to spróbuję przeciągnać do tych kg, które planowałam wcześniej, tak by przed świętami wejść juz na III :)

niam Na słodko - Dietetyczne Obżarstwo

A teraz prosze o pomoc, chciałabym zrobić dziś spagetty i makaron zrobić z naleśników, czy ktoś próbował? Zamiast słodzika dodam sól i pieprz, drobno pokroje i powinno być ok.. Tylko czy to będzie pasować.. bo jednak te naleśniki z mlekiem w proszku smakują zupełnie inaczej niż kapcie ze skrobią :D

Lilith, martolinka, Loree gratuluję wam dziewczyny spadków!

Loree dlatego właśnie poszukuję mleka beztłuszczowego w proszku ;)
A ty kochana jesteś wegetarianką? Jak dajesz radę wytrzymać na diecie?
)

Jem ryby, ale nie jest w ogóle mięsa, wędlin itp. Już chyba 16 lat.....
Jest ciężko, bo niewiele składników moge jeść. Dlatego często przerywam dietę bo już nie mogę patrzec na jajka i otręby :)
Wyobraź sobie,że z diety musisz wyrzucić mięso to zobaczysz o czym mówię :)
Ale dam radę i będę laska!
niam Na słodko - Dietetyczne Obżarstwo

A teraz prosze o pomoc, chciałabym zrobić dziś spagetty i makaron zrobić z naleśników, czy ktoś próbował? Zamiast słodzika dodam sól i pieprz, drobno pokroje i powinno być ok.. Tylko czy to będzie pasować.. bo jednak te naleśniki z mlekiem w proszku smakują zupełnie inaczej niż kapcie ze skrobią :D
Wiem,że któraś dziewczyna robiła makaron, ale nie pamiętam która....

Już połowa za Tobą, więc dasz radę :)
Nie chce robić typowego makaronu, bo ja niestety nie toleruje nic co jest robione ze skrobią.. dlatego chciałabym to zastąpić tymi naleśnikami z mlekiem w proszku.. jak się nie da, zrobie nalesniki z do środka mięsko włożę, tez pycha będzie :)

Ja spróbuję naleśniki z grzybkami! Ale to za 2,3 dni, bo teraz chcę kilka dni mieć proteinek.
Zaraz będę jadła pierwszy raz owsiankę.....

Ostatnia edycja:
Ja robię dziś na pewno te naleśniki z mięsem w sosie pomidorowym, boje się ryzykować z tym ala makaronem :D

Tak więc smacznego życze, ja uwielbiam, choć dziś otręby poświęce na te batony od Justy, nie będę tylko kakaa dodawać :)

cześć kochane :-D oczywiście zabiegana- do 13 praktyki, potem obiad no i relaksik z małżem :-) i czasu brak :-(
waga mi stoi jak zaklęta- pogrzeszyłam ostatnio :-( najważniejsze, że nie idzie do góry :tak:

z egzaminu dostałam dopa :-( bo oczywiście baba wstrętna skorzystała z okazji, że to był ustny egzamin, więc mnie "udupiła". czekała na to od początku mojej nauki tam, ale że wcześniej były pisemne, to musiała dac taką ocenę, jaka z punktów wychodziła. małpa wstrętna :-p

małżon pracuje nadgodziny, więc obiad jeszcze przede mną :-) a dziś proteinki, więc kurak z piekarnika :-D

muszę się pochwalić, że mamy już całkiem wytapetowany pokój i jest piknie :-D dziś pomyłam okna- to była rzeźnia :-P tak brudnych okien jeszcze nie widziałam. musiałam umyć framugi mleczkiem, potem płynem, a dopiero potem szyby wyczyścić. poracha- jak tak idzie zapuścić okna, żeby trzeba było cifem myć, bo inaczej nie schodzi??? wrr... ale ważne, że teraz są czyste, a ja już sobie zadbam o to, żeby zawsze były białe, a nie żółte (wręcz brązowe :dry:)

cóż jeszcze chciałam pisać :sorry: śpiąca jestem okrutnie dalej. ledwo głowę do poduszki przytulę i już odlatuję ;-) masakra. ale to dlatego, że wszystko takie męczące.

w przyszłym tygodniu pojadę kupić choinkę- nie mamy, a w carfurze były po 25 zł takie średnie- na większą się nie piszemy, bo nie będzie gdzie dać :-p jeszcze muszę pogadać z ciotką, bo mi ma karnisze, żeby już było wszystko oki na święta :-D
z kuchni już wybrnęłam, wszystko jest pikne :-D zostaje nam odkładać na remont łazienki, ale prędko pewnie go nie zrobimy

acha- jeszcze mam w planie jutro porwać małża (albo w czwartek) do kina na piłę 3D :-D bardzo chcemy to zobaczyć.

no nic- jak to zabiegana, to lecę dalej. psa wyprowadzić, pomyć naczynia i kolację przygotowywać :-)

buziam was kochane. i trzymam kciukasy za spadki.

(mama jak czytasz to buziam cię mocno!!!)

reklama
Bunia, oglądałam tą piłe na zalukaj i przyznam, żadna rewelacja.. trochę zakręcony i pomieszane wszystko w jednym, ale tak czy siak życze miłego oglądania.
Co do roboty widzę, że Ty też ciągle sprzątasz.. może powinnaś sobie zrobić dzień odpoczynku? Ja mam dziś taki :) i to na prawde dobrze robi.
Co do egzaminu to na pewno to poprawisz a jak nie, to pewnie średnia i tak wychodz ok??
Trzym się tam dzielnie, nie grzesz i pisz jak najczęściej :)

Widzę ciągle samotnie tu odpisuje :D Siedze nadal na przepisach i kombinuje co by tu dobrego zrobić.. to i tu zaglądam..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry