Justa_82
Mamuśka x3
I dopadł mnie wirus:-(. Tak spustoszył mój organizm, tak mnie wyczyścił ( i górą i dołem), że dziś na wadze 57 kg. 
Brak sił...Osłabienie...Brak apetytu...:-(
Jednak idą Święta i czas pomyśleć o przysmakach, którymi będę się raczyła.
Może by tak na początek...
RYBA PO GRECKU
- o,5 kg mrożonych filetów rybnych
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- seler
- 3 średnie cebule
- liść laurowy
- mała puszka konc. pomidorowego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- pół kostki rosołowej Viniary
- sól , pieprz
- papryka mielona
Cebulkę zeszklić na patelni teflonowej z odrobiną wody . Marchewkę , pietruszkę i seler ugotować. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywka dodać do zeszklonej cebulki wraz z połową kostki bulionu. Lekko podlać wodą.
Do warzyw dodać przecier pomidorowy, listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego . Doprawić solą ,pieprzem i papryką. Chwile przesmażyć .
Rozmrożoną rybę usmażyć na patelni teflonowej, odłożyć w ciepłe miejsce. Ew. zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku.
Rybę przełożyć warzywkami.
Podawać jako danie ciepłe lub wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin i podawać na kolację jako przystawkę.
A w tle moje kochane rybki.....:-)

Brak sił...Osłabienie...Brak apetytu...:-(
Jednak idą Święta i czas pomyśleć o przysmakach, którymi będę się raczyła.
Może by tak na początek...
RYBA PO GRECKU
- o,5 kg mrożonych filetów rybnych
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- seler
- 3 średnie cebule
- liść laurowy
- mała puszka konc. pomidorowego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- pół kostki rosołowej Viniary
- sól , pieprz
- papryka mielona
Cebulkę zeszklić na patelni teflonowej z odrobiną wody . Marchewkę , pietruszkę i seler ugotować. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywka dodać do zeszklonej cebulki wraz z połową kostki bulionu. Lekko podlać wodą.
Do warzyw dodać przecier pomidorowy, listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego . Doprawić solą ,pieprzem i papryką. Chwile przesmażyć .
Rozmrożoną rybę usmażyć na patelni teflonowej, odłożyć w ciepłe miejsce. Ew. zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku.
Rybę przełożyć warzywkami.
Podawać jako danie ciepłe lub wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin i podawać na kolację jako przystawkę.
A w tle moje kochane rybki.....:-)