reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

Mnie jak złapie zgaga to nic nie pomoże. Rennie to tylko na chwilkę uśmierzy ja , ale po jakimś czasie wraca. Tak samo herbata miętowa czy mleko. Migdały w ogóle nie pomagają. Ale gdzieś czytałam ze herbata miętowa i mleko to wcale nie najlepszy pomysł. Bo one spłukują kwas z przełyku ale powodują jego większa produkcje w żołądku.

reklama
A ja znowu mam skurcze i to dość silne. Dostałam leki i nospe i mam dużo leżeć.Ciekawe tylko co zrobię z córcią?:-(
No nic jakoś sobie radzimy.Za dwa tygodnie kontrola to może będzie już lepiej.

ja tak istnieje troche w cieniu, bo podczytuje a sie nie udzielam za duzo:)
ale od tygodnia mam dosc silny bol pod prawa piersia, poza tym nic nie puchne, nie mam zaburzen wzroku co by swiadczylo o zatruciu, ale ten bol jest straszny jakby mi ktos noz wbijal, jak powiedzialam poloznej to zignorowala, dodam ze to takze ulubione miejsce majki na zadawanie kopniakow.

czy ktoras z was tez tak ma?

aggi Ja tez mam dosc czesto cos takiego ale po lewej stronie no ale cóz jestem przekonana ze to mały mi cos uciska. A poza tym to kolki strasznie czesto mam...

Mnie jak złapie zgaga to nic nie pomoże. Rennie to tylko na chwilkę uśmierzy ja , ale po jakimś czasie wraca. Tak samo herbata miętowa czy mleko. Migdały w ogóle nie pomagają. Ale gdzieś czytałam ze herbata miętowa i mleko to wcale nie najlepszy pomysł. Bo one spłukują kwas z przełyku ale powodują jego większa produkcje w żołądku.
Zupki chinskie wyprobujcie, wiem, ze swinstwo, ale jak juz nic nie pomaga, to to na mnie dziala...:zawstydzona/y:
ja tak istnieje troche w cieniu, bo podczytuje a sie nie udzielam za duzo:)
ale od tygodnia mam dosc silny bol pod prawa piersia, poza tym nic nie puchne, nie mam zaburzen wzroku co by swiadczylo o zatruciu, ale ten bol jest straszny jakby mi ktos noz wbijal, jak powiedzialam poloznej to zignorowala, dodam ze to takze ulubione miejsce majki na zadawanie kopniakow.

czy ktoras z was tez tak ma?

Ja mam, ja mam i wiem co to jest;-) tylko nie dajcie sobie Laseczki wmowic, ze to zoladek. Generalnie ze wzgledu na to, ze nieco sie zebra podnosza, moze pojawic sie ucisk na nerw. To w sumie moze tez byc bol odkregoslupowy - jesli macie tez w lopatce po tej samej stronie. Aktualnie jestem pod opieka super rehabilitanta, ktory mi ponaklejal tape'y i jest znacznie lepiej, co nie znaczy, ze w ogole nie boli. Odciazajaco proponuje lezenie na przeciwleglym boku, wyprostowanie wierzchnej nogi i przelozenie reki nad glowe. I znalezienie kogos, kto robi terapie manualna...

Ja chyba jeszcze mogę dodać jako dolegiwość ciążową " zwolnione tempo""- normalnie dzień dla mnie za krótki, wszystko zajmuje mi 3x więcej czasu niż normalnie, przed ciążą, nawet głupi prysznic, czy ubranie się, albo pościelenie łóżka, dosłownie wszystko co robię trwa i trwa, już nie wspomnę że rzadko kiedy udaje mi się odebrać telefon w domu, zanim do niego dotrę to już się rozłącza.
Też tak macie??

A pewnie ze tak... raz ze trwa, a dwa - jakos relatywnie inaczej czas biegnie...czasem mam wrazenie, ze jak odwracam glowe z prawej strony w lewo, to jak na zwolnionym tempie obrazy sie przesuwaja....

reklama
Ja też jakaś powolna się zrobiłam... A co do tego bólu to właśnie mi powiedziano, że to żołądek :baffled: I teraz zaczynam w to wątpić, zwłaszcza, że w łopatce też mnie boli :dry::baffled:

Do góry