reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

Ja na szczęście mdłości nie miałam ani razu do tej pory, więc zdaje się,że należę do tych nielicznych,które to ominęło. :-)
Natomiast bezsenność urosła do rangi naprawdę OGROMNEGO problemu...Nie jestem w stanie usnąć, jeśli mi się to nawet uda, to za 2-3 godziny się budzę albo łaskawie usypiam JUŻ o 4 nad ranem. Dzisiaj się popłakałam przecież w nocy:no: Nic mi nie pomaga z takich domowych sposobów, mam Xanax, ale to chyba nie jest dobry pomysł...zostaje mi tylko wizyta u lekarza,zobaczymy co powie.

xanax?... NIECH CIĘ RĘKA BOSKA BRONI :crazy::crazy::crazy:
w ciąży praktycznie żadnych lekarstw nie powinno się brać a już nie mówiąć o takich silnych lekach uspokajających.
Mnie w normalnym stanie połowa tej tabletki potrafi powalić że budzę się rano jak naćpana:-D:-D

reklama
A ja już w końcu chcę przestać spać :wściekła/y: Śpię w każdej wolnej chwili! M w końcu na serio zacznie się ze mną umawiać na rozmowy, bo chwilkę po wejściu do domu szoruję od razu do sypialni i po kilku głębszych oddechach odpływam :-D. W pracy też śpię, a jak mam już dzień wolny - to ranek zaczyna mi się o 13 a dzień kończę w okolicach 19, gdzie w między czasie potrafię jeszcze zmrużyć oczko. Szokkkk!

Jogobelka właśnie wiem, dlatego się powstrzymałam, ale o 4:40 rano jak już płakałam z tej bezsenności, to tylko mi się marzyła własnie taka tableteczka i iść spać na 3 dni...
A w ogóle, to psychicznie coś ze mną nie jest najlepiej, cały czas płaczę albo się wściekam, nie pamiętam kiedy ostatni raz się tak szczerze śmiałam. :-(

mam tak samo i wszyscy dookoła mówią że sama nie wiem czego chcę bo z niczego się nie cieszę a uśmiechu brak niestety:(

Inko dzięki za radę na ból głowy :):):)
Dziewczyny nie zamartwiajcie się, złe samopoczucie minie niebawem naprawdę. Ja też jestem bardziej tkliwa teraz, ale złe samopoczucie odeszło ze 2 tyg. temu. Zobaczycie niebawem wiosna, słonko zaświeci i będzie dobrze. Trzymajcie się :):)

Ostatnia edycja:
a ja prawie nic nie jem ... nie mam apetytu, nawet zmusić się nie potrafię ... i mam już chyba nerwicę, mówię przez zęby i takie tam :-D jeszcze trochę a mój mąż zwariuje :tak:

Czesc dziewczyny, zrobiłam test w środę jest pozytywny(mój mężczyzna i zarazem przyszły mąż tak sie ucieszył ze podczas szczescia zagryzal sobie mocno zabki i teraz wpierw idziemy z nim do stomatologa a potem ze mna do gina:tak::tak::tak:) wydaje mi sie ze jestem max w 5 tc jednak ma takie okropne mdlosc na jedzenie nie moge patrzec pije tylko maslanke truskawkowa ale jednak dzis moj organizm tez sie zbuntowal:no: i co ja mam robic??jak myslicie ile to moze potrwac...wstaje i mdlosci sa takie mocne a co najgorsze to sa calodobowe... Wiem ze lekow nie moge stosowac...

Czesc dziewczyny, zrobiłam test w środę jest pozytywny
jak myslicie ile to moze potrwac...wstaje i mdlosci sa takie mocne a co najgorsze to sa calodobowe..
Gratulujemy !!!!!!!!!!!!!!:-D:-)
Zazwyczaj mdlosci wystepuja w I trymestrze, potem juz nie:tak:ale sa kobiety co mecza sie nimal przez cala ciaze:szok:Musisz to przetrwac, a rano przed wstaniem zjedz sucharka-pomaga:-)

Ja rowniez ma mdlosci poranne i czasem wieczorne, ale widze ze powoli ustepuja:happy:

dziewczyny, ratunku!!!
strasznie bolą mnie plecy w okolicy kości krzyżowej:szok: Zaczęło się od kursu, gdzie przez bite 6 godzin nie wstawałam z niewygodnego krzesła- myślałam, że mi przejdzie,jak się wyśpię, ale mija już tydzień i jest gorzej...:baffled:...
nie wiecie, czy można miejscowo stosować jakies maści przeciwbólowe- ketonal, czy coś podobnego?!?!
muszę zadzwonić do gina koniecznie jutro...

reklama
Do góry