reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Ratunku! Dziewczyny...

Ruby od kilku dni mial krostki na twarzy, teraz zlaly mu sie w wielka czerwona plame. idziemy dzisiaj do lekarza, ale wiem co mi powie- Olo mial to samo- skaza bialkowa...
Tutaj dzieciom nic nie daja na takie buzie, kaza przemywac mlekiem mamy i przegotowana woda, ale moze ktoras z Was wie co mozna z taka buzka zrobic? W sensie czym smarowac? Bo to musi go przeciez bolec...

Ratunku! Dziewczyny...

Ruby od kilku dni mial krostki na twarzy, teraz zlaly mu sie w wielka czerwona plame. idziemy dzisiaj do lekarza, ale wiem co mi powie- Olo mial to samo- skaza bialkowa...
Tutaj dzieciom nic nie daja na takie buzie, kaza przemywac mlekiem mamy i przegotowana woda, ale moze ktoras z Was wie co mozna z taka buzka zrobic? W sensie czym smarowac? Bo to musi go przeciez bolec...
zrob fote i pokaz bo moj tez miał nawet na klacie ale mu zeszło troszke ma jeszcze na buzi fotka czrno biała ale chrostki widac..........
ma takie same????????????

Zobacz załącznik 343136

harsh u nas to samo z Maxem.B. tez mial skaze i mam nadzieje,ze tym razem nas to ominie.
Maxowi wyskoczyly wlasnie takie krostki,a potem byla to wielka czerwona plama - na czole i przy nosku. Mniejsze kroski i plamki ma na brzuszku i nozkach.
Byla polozna i tez stwierdzila ,ze samo przejdzie :sorry2:
Ja zauwazylam,ze najbardziej czerwone jest tam gdzie ma czapeczke (np. po kapieli) i przestalam w ogole uzywac czapeczki, po kapaniu tez nie zakladam (tylko na spacer) i zeszlo! zastanawiam sie czy to nie od proszku, na reszcie ciala mamy dalej male plamki.
Jesli to nie proszek - uzywam fairy ,ale nie wydaje mi sie ,ze to jego wina. Tym bardziej,ze prane w tym proszku od poczatku,a to mu wyskoczylo jak mial ponad tydzien.
No,ale bedziemy sprawdzac proszek, kosmetyki, a jak nie zejdzie to idziemy do lekarza (mamy tu dobra pediatre-alergologa)
Choc boje sie ,ze to moze byc skaza bo do tego ma baaaardzo sucha skore, smarujemy dipro base,troche lepiej, ale skora dalej sucha

my od kilku dni też walczyliśmy z takimi krosteczkami, ale mały miał je tylko na polikach i czółku, reszta gładziutka. Lekarka obejrzała i stwierdziła, że to potówka. Stosowałam na buźkę krochmal i niewielkie ilości sudocremu. krostki przyschły, zbledły i znikają

Lokata mi w szpitalu babki od noworodkow i laktacji mowiły ze po cycu nie trzeba odbijac,wystarczy odłozyc na boczek ale juz po butli trzeba odbijac.

A ja mam pytanko dotyczace jedzenia dla mam;)
Czy mozna jesc zupe ogorkowa? albo pomidorowa? czy cos w sosie pomidorowym? bo wiem ze pomidory uczulaja ale czy takie przetwozone tez?

ja jadlam pomidorowa i makaron w sosie pomidorowym i wszystko u nas ok... nie jadlam jedynie surowych pomidorow:-)

ola ja nawet surowe pomidory jem, z 3 plasterki na jedno posiedzenie do kanapek i jest ok:-) pomidorowa tez jadłam;-)

do mam które maja chłopców

Sprawa dotyczy susiaka a mninowicie sporo czytałam na ten temat i zdania podzielone jedni mówia ze sciagac o urodzenia ale pomalutku zeby skórka nie pekła i dziecku krzywdy nie zrobic i około 4-5 misiaca skórka juz powinna zejsc do konca inni mówia ze do roku nie sciagac wogóle......

ja codziennie po kompieli małemu delikatnie sciagam odsłaniam dosłownie czubeczek zeby nie za mocno i obmywa to białe co wychodzi a wy jak robicie??????? pytam bo nie chciała bym aby mój synus potem przezmnie cierpiał........​

reklama
do mam które maja chłopców

Sprawa dotyczy susiaka a mninowicie sporo czytałam na ten temat i zdania podzielone jedni mówia ze sciagac o urodzenia ale pomalutku zeby skórka nie pekła i dziecku krzywdy nie zrobic i około 4-5 misiaca skórka juz powinna zejsc do konca inni mówia ze do roku nie sciagac wogóle......

ja codziennie po kompieli małemu delikatnie sciagam odsłaniam dosłownie czubeczek zeby nie za mocno i obmywa to białe co wychodzi a wy jak robicie??????? pytam bo nie chciała bym aby mój synus potem przezmnie cierpiał........​

ja robię dokładnie tak jak ty już z drugim facetem:tak: pierwszemu żadna krzywda się nie stała;-)

Do góry