reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dzidzia czerwiec 2006

Witajcie;)
Ja jutro do gin..Nie mozemy sie doczekać!!!:)
Sumka- ciesz sie,ze nie masz mdłosci..Ja ich też nie miałam do 5 tyg..od poniedizałku- fuj fuj..Nie chce mi sie wogóle jesc.., ale jak nie zjem to mdli niemiłosiernie i muszę wmuszac w siebie(az w buzi rosnie:(..
Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie;):)!i ich kochane brzusie:)!

reklama
Hej! Dodatni test ciążowy przy braku ciąży jest tylko w dwóch sytuacjach: przyjmowanie leków zawierających HCG (po in vitro) i choroby tarczycy (czasami). Pozdrawiam!

Dzisiaj miałam w pracy przygodę. Po prostu spadłam z krzesła i tak się potłukłam że do tej pory chodzić nie mogę. Hahaha a mówią, że kobieta staje się niezdarna dopiero pod koniec ciązy. Pozdrawiam wszystkie mamy i ich fasolki, A do lekarza idę chyba ostatnia z was bo dopiero w przyszły piątek (wieki)

Czesc czerwcowe mamusie :)
Ja jestem z grudniowek :) Rusalka - pamietam Twoje posty na poczatku grudnia, ze chcialabys zostac grudniowa mamusia - i widzisz...bedziesz czerwcowa :) Bardzo sie ciesze :)
A co do objawow ciazowych aniasorsha to piersi najczesciej zaczynaja rosnac w 8 tygodniu - wiec wlasnie teraz powinny Ci wystrzelic... a co do innych objawow, a raczej braku objawow, to ja mialam dokladnie tak jak Ty... Przez dwa miesiace mialam typowe objawy ciazowe - juz kupowalam test, robilam, juz mdlosci i inne takie typowe ciazowe objawy - no i w ciazy nie bylam... ale jak juz zaczelismy sie starac na maksa :D ;D i zaszlam w ciaze, to nie mialam ani jednego objawu...swietnie sie czulam, zero mdlosci itd... Maz mowi do mnie, ze jak nie mam zadnych objawow ani przeczuc, to na pewno zaszlam - i tak tez bylo :D ;D
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie :)

a wydawało mi sie, zę TY Nemezis wczoraj bylas u gin. ..hmm..coś moze poplatałam:)
Tak Wandziu- popróbowaliśmy sobie na grudzien..ale nikłe szanse wówczas byly, bowiem tylko raz( w pozostałe dni uwazalismy, zabezpieczaliśmy sie) Bylo zbyt duzo spraw, które nie mogly czekac..wiec ruszyliśmy po wakacjach pełną parą- i są efekty:)
My dziś idziemy do gin:)- NIE MOZEMY SIĘ DOCZEKAĆ;)!
wszystko opowiem jak wróce;)- wiela buźka dla :)!

A no wlasnie NEMEZIS...? No i Baska chyba tez w tym tygodniu miala wizyte i mam nadzieje ze nie pisze z braku czasu i ze wszystko jest ok.
a co do wizyt to jeszcze nie wiadomo kto z nas ostatni ujrzy prawdziwego gina bo ja wlasnie dowiedzialam sie, ze tu pierwsza wizyta sluzy orientacji i przypisaniu wlasciwemu lekarzowi. Tak wiec mozliwe ze przebije wszystkich na glowe z czekaniem :-[

Nemezis ja też dziś poszłam do GIN bo po wczorajszym upadku strasznie mnie bolał jajnik tak jak na jajeczkowanie i przestraszyłam się że może moja dzidzia nie może trafić na właściwe miejsce. Lekarka powiedziała, że ciąza jest bardzo wczesna i mam porobić wszystkie badania i przyjść dopiero na początku listopada . Przepisała mi też końską dawkę kwasu foliowego 15mg i no spa. Czy wasi lekarze kazali wam brać aż tyle tego kwasu?

reklama
Witamy:)
widzielismy wczoraj swojego maluszka;):):):)cudowna kropeczka;)Potwierdzil tak jak przypuszczałam- 5-6 tc..ale przesunąl date porodu wcześniej na 15.06:)..czyli dzidzius starszy niż sądziłam:)..Kazał narazie łykac folik..ten 0,4mg//i nic poza tym..zrobić badania i wsio;)
Mówił, ze duży pęcherz płodowy, cialko zółte..i kropeczka w nim:)..pecherz ma 17,3 mm z tego gdzieś 1/3 zajmuje to cialko z dzidziusiem(jeśli wszystko dobrze zrozumiałam:)
POzdrawiamy:)!

Do góry