reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

sandra1982 pisze:
Leyna pisze:
są za to takie jednorazowe waciki nasączone spirytusem po 20 groszy i jakby co to w ostateczności się na nie skuszę...

Wlasnie tez sie zastanawiam nad tymi nasaczanymi gazikami... Ciekawe czy sie sprawdzaja ???

w szpitalach tylko takich używają, więc myślę, że się sprawdzają :)

reklama
Kochane w supermarketach sa stoiska z oddzielonym alkoholem i tam właśnie były 3rodzaje spirytusu w butelkach 200ml , ten sie nazywa "rektyfikowany" i nawet na naklejce pisze ze do celów leczniczych i spożywczych produkowany przez Polmos, kosztuje 17zł .A co do gazików to tez chyba dobry pomysł ale w butelce jak zostanie to zawsze się później np. do nacierania moze przydać.

W aptekach wcześniej ytałam i panie mówiły ze trzeba normalny kupić i rozcieńczyc i tez z takim zamiarem szłam na stoisko z alkoholem :)

IDĄC OD GINA ZALICZYŁAM LIDLA I BIEDRONKE I NIGDZIE NIE MA PROSZKU "DZIDZIUŚ" :mad:
OGLĄDAŁAM PIELUSZKI I CHOLERA ONE CENOWO WCALE NIE RÓŻNIA SIE OD PAMPERSÓW CZY HUGGISÓW WIEC NIE WIEM DLACZEGO TAKIE CHWALONE BO JAKOŚ NIE MOGE UWIERZYC ŻE JAKOSCIOWO SA LEPSZE ::)
OCZYWIŚCIE PATRZYŁAM NA TE NAJMNIEJSZE ROZMIARY, MOŻE TE WIEKSZE SA BARDZIEJ OPŁACALNE???

Właśnie dostałam maila od mojeo brata z UK. Przyjeżdża 29 lipca na 2 tygodnie hurra!!!!!;D Pisze, że chce sie  na poród załapać ;) I oczywiście, ujawnił się u niego ten sam gen co u mojej mamy - zakupoholizmu ;) Nakupował podobno dla Pszczółki fajowych ciuszków (na szczęscie na 3-6 miesięcy, więc przyszłościowe), bo stwierdził, że "nie będzie dziada rżnął, skoro ma zostać 'ciocią'" (wg jego nomenklatury ciocia to wujek dla dziewczynki; nie chodzi tu o "orientację" :laugh:). A to próbki jego "szaleństwa" (troszkę niewyraźne zdj., bo komorka robil)

zdjcie0010iv.jpg

zdjcie0024wr.jpg

zdjcie0031ks.jpg

Super Dominique, fajnie miec takiego brata :) Ciuszki sliczne - tez mam kilka z GAP'a - super gatunek. Moja siostra po maturze - bida z nedza ;) - wiec na prezenty z jej strony liczyc nie ma co ;)

Kurcze, pisalam posta chyba przez piec czy dziesiec minut i mi wkosilo go :mad: zla jestem...

Ja mam ciuszki juz praktycznie wszystkie poprane, zostaly tylko ze dwa kombinezoniki na zime, ale to sie nie spieszy, bo jeszcze nie sa potrzebne :) poprasowane na biezaco tez mam, oprocz wczorajszego prania, ale to moze z pol pralki jest, zreszta nie spieszy sie, bo i tak mam ciuszkow od groma i jeszcze troche. Dobrze, ze mala juz spakowana, ja chyba wloze do szafy jeszcze kilka drobiazgow, zeby potem nie trzeba bylo na ostatnia chwile szukac - w znaczeniu drobiazgow dla mnie oczywiscie. Jakis kubek, sztucce, bo z tym to problem oczywiscie w szpitalu rowniez. Nie wiem, czy przypadkiem w ogole nie wezme sobie jeszcze talerza glebokiego i plytkiego, zeby sie nie okazalo, ze nie mam na czym jesc...

A jesli chodzi o proszek do prania to chcialam prac w platkach mydlanych, przynajmniej cala partie za pierwszym razem, ale kolezanka mi powiedziala, ze od platkow bardzo ubranka szarzeja, bo platki nie wybielaja zanadto, no ale mimo wszystko chcialam kupic - niestety nigdzie nie bylo... Tak samo jak majtek jednorazowych na mnie nie ma, najwieksze sa 42-44 a ja niestety potrzebuje 44-46... I wkladow poporodowych tez nigdzie nie ma, juz caly Slupsk zlazlam. Uwierzylybyscie?? No, ale temat zmienilam. W koncu kupilam Dzidziusia i bardzo zadowolona jestem. Ladnie pierze, fajny zapach, ale zaplacilam mniej niz Wy, bo 8,40 za poltora kilo... No i u nas jest ten proszek tylko w Sano, wiec moze jak macie ten market w poblizu to tam sie przejdzcie... Chcialam kupowac Lovelle, ale niestety finanse nie pozwalaja, ale nie zaluje, ze Dzidziusia jednak kupilam...

No, ale zrobilam zdjecia niektorych ciuszkow malutkiej, razem z ta slodka sukienusia z lumpka :D

reklama
Do góry