reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

K@si@ jak bedziesz miała chwilunie by cos napisac to daj cynk czego wogóle nie użyłas w szpitalu a co ci było niezbędne :)

Ja sie dzisiaj pakuje ::) wole mieć przygotowane bo w pośpiechu potrafie samej siebie zapomniec a co dopiero jakbym miała w trakcie skurczów sie pakować ::)

reklama
wlasnie K@si@, jak bedziesz miala chwilke to napisz

mam pytanie, chodzi mi o te majtki jednorazowe. zastanawiam sie jaki rozmiar kupic. np. jak nosisz 38 to jaki kupic 40, 42 czy jaki?

mada78 pisze:
Frutisku, jak możesz to podaj link do aukcji a jak juz zakończona to nick sprzedajacego bo cena tego łóżeczka kusząca :)

A więc sprzedawca z allegro to bettina27. ja kupiłam łóżeczko licytowane za 153zł podaję link:
http://www.allegro.pl/item115919962__lozeczko_klups_radek_x_z_materacem_.html tylko tam jest inny materacyk,ale uzgodniłam z Panią że zamiast tego materacyka dołoży mi materac Gryko-kokos LUX.. i podała mi link (też jej aukcja,tylko z innym lepszym łóżeczkiem) : http://www.allegro.pl/item114631854_hurtowo_lozeczko_radek_vii_klups_extra_materac.html
Tam można poczytać o tym super materacu.ja wybrałam właśnie opcję po jej namowach (zwykłe łóżeczko+super materac). Cena 173zł za wsio...

Dzieki Fritusku, jeszcze jutro pojedziemy do sklepu gdzie podobno taniej niz na allegro i zobaczymy co zrobimy ::)
mam pytanko czym sie różnia te materace: kokosowopiankowy, kok-gryczany, kok-piankowo-gryczany i jeszcze jakies kombinacje z tych trzech materiałów???
ja nie wiem jak róznica miedzy kokosem a gryka a panie w sklepach tez nie bardzo potrafia mi to wytłumaczyć , kwitując ze wszystkie sa dobre ::) jezeli tak to po co te różnice cenowe???

ja kupiłam materac gryczano-kokosowy. raz, że to naturalne wypełnienie, dwa, że twardszy a pianka lubi się jednak "ugniatać". ponoć te gryko-koko bardziej się sprawdzają i są zdrowsze, ale ponieważ nie wypróbowałam jeszcze to trudno mi powiedzieć. między gryko-koko a kokosowo-piankowym materacem u mnie w sklepie była różnica 5 zł to się nie zastanawiałam długo ;)

Daje cynk :) co do rzeczy do szpitala:
to co było potrzebne i się przydało czyli:
-majtki jednorazowe rozmiar 40 koleżanka dużo większa też kupiła 40 bo ten kolejny jej spadał
-wkłady bella są ok można je chwilami nosić nawet bez majtek dzięki czemu łatwiej wietrzyć krocze (zużyłam dwie paczki, ale zawsze mąż może dowieźć)
-koniecznie ręczniki papierowe do podcierania, bo zwykły po jednym użyciu do niczego by sie nie nadawał
-wkładki laktacyjne w szpitalu mi sie nie przydały, ale to sprawa indywidualna
-dobrze mieć koszule do karmienia na zmianę bo po porodzie pot spływa strumieniami, a do tego są upały
-szlafrok niekoniecznie, u nas do tatusiów trzeba było wyjść a i tak nikt szlafroków nie używał
-laktatora szpitalnego używałam raz, ale to bardziej żeby sprawdzić czy coś mi w ogóle leci i jak

A co do rzeczy dla dzidziusia to w naszym szpitalu nic nie było potrzebne, ale i tak kazałam tatusiowi dowieść pampersy i chsteczki, bo jak dzidzi zrobiło tylko siku to można było samemu przewinąć, można też wziąść skarpetki, bo w szpitalu daja kaftaniki i rożek. Tak będzie można go rozpakować i założyć tylko skarpetki.

Mam nadzieję że informacje się przydadzą, jakby co to pytajcie :)

reklama
Do góry