reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

Oj zaczynają się problemy z naszymi dziaciątkami .:-( .Ja tylko na chwilkę ,bo mój szkrabik daje czadu przez tą szczepionkę inon stop go noszę na rękach .O i znowu płacze ,uciekam

reklama
tak dostał już szczepionkę po raz drugi ,tyle że teraz w obie rączusie ,mój mały bidulek .A co do przesypiania to spi całą noc tyle że przez tą szczepionkę jest strasznie marudny i wczoraj miał stan podgorączkowy .A dzisiaj od rana daje czadu i cały czas muszę go nosić na rękach :-( .
jeśli chodzi o ząbki to strasznie się ślini i widać je przez dziąsełka i też dlatego jest poddenerwowany.

Biedniutki twój Oskarek Wiolu:-( Ale swoja droga to baaaardzo wczesnie mu ząbki dokuczają...
Oliwierek cały czas ma probem z załatwieniem się:sick: od soboty brak kupki...pani doktor kazała podawac Debridat,Espumisan,tyle ze Oli nie bardzo chce to łykac i wszystko wypluwa...poza tym musimy juz wprowadzic soczek z jabłuszka i marchewki ale moje dziecko jest niereformowalne i oprócz mleczka mamusinego niczego nie chce wziąć do ust:dry: jak mam mu przetłumaczyć że po soczku pójdzie ładna kupka?;-)

Ja dzisiaj dałam troszke soczku z marchewki i tak wcinała że musiałam siłą wytargać tą flache bo sie bałam ze zadużo jak na 1 raz.Rany ileż tych dzieci z tym wzmozonym napięciem.Ja musze kupić Nadii taką wielgachną piłke do ćwiczeń bo na tym ma przechodzić swoje męki.Teraz byłam sama na rehabilitacji a przedtem z mężem i jak mąż zobaczy te ćwiczenia na piłce to powie że jestem nienormalna i zakaże mi tego :szok:

Biedne te nasze dzieciaczki, szczerze wspolczuje.
Olu mytez mielismy duzy problem z kupka (mam nzdieje ze to juz za nami), od poniedzialku zmienilismy mleczko i dzisiaj poszla piekna, zolciutka rzadziutka kupka. We wtorek tez byla, ale troszk ewymuszona. Ale ty karmisz piersia, wiec musiasz jakos inaczej dzialac. Moze powalcz z Oliwierkiem troszke i sprobuj tych soczkow, na pewno to lepsze, niz jakies swinstwa podawac.
A wczesniej pomagala nam herbatka koperkowa Plantex.

No wiec mi sie tez wydaje ze malej zabki wychodza, bo dziaselka u gory ma rozpulchnione, slini sie niesamowicie, pcha piastki do buzi a smoczkiem od butli szoruje sobie ze bezzebne dziaselka. Od dwoch dni marudnie gada do zabawek, ale nie placze...mam nadzieje ze nie bedzie za duzo plakac i ze nie bedzie bolalo. Budzi die tez znow w nocy i troche marudzi, nie wiem czy to ma jakis zwiazek z zabkami. Ale swoja droga to chyba jednak wczesnie w trzecim miesiacu. Zawsze mi sie wydawalo ze zabki to tak kolo 6 miesiaca wychodza.
Jak dlugo te zeby sie wysuwaja??? Czy ktos wie???

jagusia,mi dzis pediatra powiedziala,ze juz 2 miesiace przed wyrzynaniem sie zebow dzieci juz sie slinia,pchaja raczki do buzi...takze wyrzna sie ok 6 miesiaca ale pocierpimy razem z dziecmi juz troche wczesniej...

Moj z kupka na szczescie problemow nie ma hiihi.To raczej ja mam problem z jego kupka:tak::-D dzis w nocy np. zrobil przy karmieniu taka kupe,ze wylazla z pieluszki i doszla az do lopatek:szok::-D Nie wiedzialam jak sie za to zabrac :laugh2::laugh2:

reklama
Do góry