reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
A ja dziś nie śpię od 3 rano ,mały nie mógł zrobić kupki ,,biedaczek prężył się i stękał a tu nic i nie mógł przez to usnąć .W końcu dałam mu plantex i ruszyło a do tego jeszcze wspomogłam go termometrem w pupie .A teraz padam i oczy same mi się zamykają

no ja też mam dzis bal od 5 rano,mały marudzi,kupke zrobił sam,ale jak nózki mu do góry z mamą podnosiłysmy,a jeszcze nie umie usypiac sam i trzeba go nosić ::) ma charakterek,bo jak chce mu sie spac a nie może usnąć to drze się jakby go ze skóry obdzierali,robię mu wtedy kokon z kocyka i lulam...poza tym dziś jest zimno i pada to i dziecko i my padamy na pysk przez cisnienie może??????????

dobrze że moja Niunia nie ma takich problemów, małej profilaktycznie codziennie aplikuję herbatkę z kopru włoskiego HIPPA, wystarcza jej 50 ml i kupka jest codziennie i gazuje też nieźle ;D
a od wczoraj ma fazę na spanie, przespała cały dzień, całą noc i teraz dalej śpi, budzi się tylko na karmienie... może rzeczywiście przez to ciśnienie, bo ja też chodzę i śpię...

Bylam na wizycie u lekarza i kazala mi dawac jeszcze ta herbatke hippa, zobaczymy jak u nas to zadziala.Maly byl wazony i wychodzi ,ze na tydzien okolo 200gr przybiera (niecale200) dr. mowi ,ze to nie jest duzo ale tez nie na tyle malo zeby sie martwic.Mam przyjsc za tydzien na kolejne wazenie ::) Juz sie boje :-[

A wczoraj dowiedziałam się od koleżanki z pracy, że dzidziusie kolki mogą dostawać od naszej diety. Jej sąsiadka miała taki problem i jak lekarz jej zmienił dietę to wszystko przeszło...

Dlatego ja wariuję,bo nie wiem co mi wolno a czego nie,oczywiście nie mówię o zakazanych daniach typu schabowy z kapustą,tylko np o brzoskwiniach,ciastkach maślanych,bananach itp...Oliś właściwie nie ma kolek tylko czasem problem z kupką...no i taką kaszkęna buzi.W poniedziałek pójdę do lekarza to się dowiem co to może być...
Aneczko,dostałaś ten Debridat?

ja się przyznaję bez bicia ze biszkoptami zajadałam się już w szpitalu...a ponieważ przez 3 doby nie dali mi nic jeść to normalnie je podjadałam po kryjomu bo mi jęzorek już na wierzch wychodził a żolądek to przyrósł do kręgosłupa  ;) i było to jedyne jedzonko jakie miałam pod ręką ::) teraz też wcinam i ciacha maslane również  :) Mały nie protestuje  ;) ale każde maleństwo inaczej reaguje... :)

reklama
Mój OSKAREK jest na NAN a dziś dał mi czadu od 3 rano do 11.00 .I oczywiście po plantexie przeszło a jutro jadę kupić hipka dla niego żeby bidulek się nie męczył.

A jeszcze zaczęły mu ropieć oczęta i sól nie pomaga .I starym sposobem( po tamtych dzieciaczkach) stosuję herbatę do przemywania oczek która wysusza ropkę a jak to już nie pomoże to pójdę do doktora po maść

Do góry