reklama

Dzidziusiowe zachcianki

reklama
ja zjadłam dzisiaj pierogi z mięsem i pieczarkami a teraz dzieciaczka nafaszerowałam mandarynkami, kiwi, bananem, jabłkiem i zielonym grejpfrutem- dzieciak dostanie hiperwitaminozy jak jeszcze łyknę maternę  ;)

ja robię wywar tj otuję kawałek mięsa +marchew+seler+korzeń i natkę pietruszki + por dodaje pól liścia laurowego, 2 kulki ziela angiielskiego i 5 kulek pieprzu + sól, do tego wrzucam pokrojone w plastry pieczarki- bardzo cienkie gotuję aż zmiękną pieczarki mięso i marchew resztę warzyw wyciągam,

pieczarkową robię z makaronem świderkami i gotuję ten makaron w zupie pieczarkowej ale zostawiam lekko twardy bo jak zupa stygnie to makaron automatycznie dojrzewa i puchnie, gotuję makaron w zupie bo to ją automatycznie zagęszcza a potem dodaję 2-3 łyżki słodkej śmietanki

sylwia - jak mogłaś wspomnieć o sałatce jarzynowej? ;) teraz będę musiała zmusić moją mamę żeby mi bidulka skroiła ;) (bo jej sałatka to rewelacja)
a do tego mięso na zimno!!!!!!!!!!  (to już upiekę sama)

a ta pieczarkowa to dobra, bo ja nie lubię grzybowej ze świerzych grzybów, jedynie z suszonych???

a mi moja mama przywiozła własnorecznie nazbierane i wysuszone podgrzybki...bedzie jak nic do bigosu a na swieta Bozego..zrobie groch z kapusta i grzybami..mniam.... ;D...juz sie nie moge doczekac :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry