Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
Rany! Już do szkoły??!!Jak sobie uswiadamiam ze nasze dzieci sa w jednym wieku to nie mogę sobie wyobrazić zeby Oli juz do szkoły szłana razie awansowała z grupy Maluszków do grupy 5-latków:-)i od wrzesnia już bedzie w nowej sali itp - ale nadal w przedszkolu
![]()
No ta szkoła to też na poziomie przedszkolnym jest. Tyle, że mniej zabawy a bardziej nauka podstaw. Normalnie sama w szoku jestem. Tutaj można dać dziecko do szkoły od 4 roku życia, a trzeba od 5. Dla dzieci emigrantów lepiej jak pójdą od 4 roku, bo w 5 przerabiaja praktycznie to samo, więc ma większe szanse na porządną naukę podstaw

na razie awansowała z grupy Maluszków do grupy 5-latków:-)i od wrzesnia już bedzie w nowej sali itp - ale nadal w przedszkolu
w tym roku experymentalnie powstana I klasy z dziećmi od 6 lat (dotychczas było od 7) a jak się sprawdzi (choć nie wiem jak oni zamierzaja to sprawdzić) to już tak zostanie i moja Oli pójdzie do szkoły już za 2 lata
. Ja bym tego tak nie zostawiła. Wyślij męża niech wyjaśni sytuację i powie dziadowi, że sobie nie życzycie jakichkolwiek kontaktów jego z dziećmi, a już z pewnością zapraszania ich do siebie 
macie na to jakieś triki
), Oliwia też ma sukieneczkę tylko musze jakies bolerko dokupić jej, MArcel ma koszulę i mąz tez ubrany - niby idziemy tam na kilka godzin bo z małym dzieckiem to nie da się na dłuzej ale wyglądac trzeba
moja zdolniacha hhehe