reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dziecko

Niunia12345

Aktywna w BB
Witajcie proszę pomóżcie bo już mi te myśli spać nie dają.
Staramy się o dzidziusia 5 miesięcy bez owocnie. U gin byłam 2 miesiące temu powiedział że jest wszystko dobrze i mam czekać na owulacje.
I właśnie wczoraj podkusilo mnie coś zeby zrobić test owulacyjny. Zrobiłam i były 2 kreski. Kreska testowa dużo ciemniejsze od kreski kontrolnej, miałam ze 3/4 dni ból prawego jajnika. Wspolzyjemy regularnie codziennie z przerwami w miesiącu 2/3 dni. Czy jest szansa że wkoncu się udało???

reklama
Rozwiązanie
Ja tez musiałam kilka miesięcy poczekać na druga ciąże. Robiłam testy, niektóre wychodziły pozytywne, niektóre nie. Wywnioskowałam z tego, ze owulacja nie jest gwarantem ciazy. Gdyby tak było to na pierwszy pozytywny test owu byłabym w ciazy a tak się nie stało.
Jesteś w stanie zajść w ciąże i ja donosić. Prognozy są bardzo dobre.
Pierwszy test jest wcześniej robiony a ten 2 z dziś co o tym myślicie??

Załączniki

• IMG_20190809_112311.jpg
    IMG_20190809_112311.jpg
    317,2 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_20190809_112241.jpg
    IMG_20190809_112241.jpg
    323,7 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Nie nakręcają się tak, to na razie tylko owulacja z której może być ciąża, a może jej nie byc, a testy LH niestety są złudne, pokazują tylko pik LH, ale czy rzeczywiście pękł pęcherzyk powie tylko USG. Mogą też wychodzic negatywne a owu może być. Chyba lepiej miło się zaskoczyć niż przykro rozczarować.

Witajcie proszę pomóżcie bo już mi te myśli spać nie dają.
Staramy się o dzidziusia 5 miesięcy bez owocnie. U gin byłam 2 miesiące temu powiedział że jest wszystko dobrze i mam czekać na owulacje.
I właśnie wczoraj podkusilo mnie coś zeby zrobić test owulacyjny. Zrobiłam i były 2 kreski. Kreska testowa dużo ciemniejsze od kreski kontrolnej, miałam ze 3/4 dni ból prawego jajnika. Wspolzyjemy regularnie codziennie z przerwami w miesiącu 2/3 dni. Czy jest szansa że wkoncu się udało???

To pytanie z cyklu „na dwoje babka wróżyła”.
Ja robiłam testy owulacyjne, niektóre wychodziły pozytywne, uprawiałam seks w czasie, w którym się wydawałoby, ze szanse są spore a przez ponad pół roku nic się nie działo.
Dopiero piec miesięcy temu zaczęłaś starania i już taki stres? Sugeruje wyluzować, zwłaszcza ze ginekolog mówi, ze wszystko ok.

reklama
Ja tez musiałam kilka miesięcy poczekać na druga ciąże. Robiłam testy, niektóre wychodziły pozytywne, niektóre nie. Wywnioskowałam z tego, ze owulacja nie jest gwarantem ciazy. Gdyby tak było to na pierwszy pozytywny test owu byłabym w ciazy a tak się nie stało.
Jesteś w stanie zajść w ciąże i ja donosić. Prognozy są bardzo dobre.

Rozwiązanie
reklama
Do góry