Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jeżeli masz umowę cywilnoprawną to wtedy dostaniesz kosiniakowe i mozesz sobie dorabiac.Dziewczyny może któraś z Was wie jak to ugryźć... Bo jak już będziemy razem to chciałabym złożyć wniosek o kosiniakowe. A to jest przecież urlop macierzyński dla bezrobotnych. Więc jeżeli pójdę do pracy w pn i podpisze umowę to nie będę bezrobotna. To tego zasiłku nie dostanę, a jest on większy niż zarobię w miesiąc. Ale chciałam wysłać umowę do sądu, żeby widzieli że naprawdę pracuję i się staram. I nie wiem co robić :/
Coś mi się kojarzy, że jeżeli pracujesz ale zarabiasz mniej niż 1000 zł to ZUS wyrównuje Ci z tego kosiniakowego tyle żebyś dostała właśnie ten 1000, czyli jak np zarabiasz 700 zł to z zusu dostaniesz jeszcze 300 zł. Ale mówię, nie jestem tego na 100% pewna i najlepiej by było jakbyś zadzwoniła do zusu i się dowiedziała od nichDziewczyny może któraś z Was wie jak to ugryźć... Bo jak już będziemy razem to chciałabym złożyć wniosek o kosiniakowe. A to jest przecież urlop macierzyński dla bezrobotnych. Więc jeżeli pójdę do pracy w pn i podpisze umowę to nie będę bezrobotna. To tego zasiłku nie dostanę, a jest on większy niż zarobię w miesiąc. Ale chciałam wysłać umowę do sądu, żeby widzieli że naprawdę pracuję i się staram. I nie wiem co robić :/
W tym momencie na bank ma znaczenie czy podjęłaś pracę i masz warunki dla dziecka.To zadzwonię i się dopytam. Myślałam że to trzeba do mopsu dzwonić
Ale tak szczerze mówiąc to jak ta umowa może zaważyć nad decyzją sądu, a może, to nawet jak nie dostanę to trudno.
No to jakoś będę musiała sobie poradzić bez pomocy państwa, chociaż nie ukrywam że ten tysiąc byłby zbawienny na początku.
Autorka nie musi dzwonić do ZUS. Ponieważ kosiniakowe wypłaca mops.Coś mi się kojarzy, że jeżeli pracujesz ale zarabiasz mniej niż 1000 zł to ZUS wyrównuje Ci z tego kosiniakowego tyle żebyś dostała właśnie ten 1000, czyli jak np zarabiasz 700 zł to z zusu dostaniesz jeszcze 300 zł. Ale mówię, nie jestem tego na 100% pewna i najlepiej by było jakbyś zadzwoniła do zusu i się dowiedziała od nich
No to chyba właśnie autorce nie należy się zasiłek macierzyński z tego co kojarzę, bo dopiero teraz poszła do pracyWydaje mi się że wprowadzacie autorkę w błąd ponieważ kosiniakowe otrzymują osoby, którym nie należy się zasiłek macierzyński.
No tak m się wydaje. A skoro nie należy się macierzyński to należy się kosiniakowe tylko musi mieć takie godziny pracy aby móc opiekować się dzieckiem.No to chyba właśnie autorce nie należy się zasiłek macierzyński z tego co kojarzę, bo dopiero teraz poszła do pracy