• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

kasiadz - ano się wybieram, pierwszy raz i chyba raczej będę sama bez Małżona /on coś sceptycznie nastawiony na sr, nawet mówi że zapisałam się do sekty, oczywiście żartuje....chyba :-)/ chyba się wstydzi, bo on taki raczej nieśmiały choć nie wygląda na takiego :-). Ale może uda mi się go zwerbować jesli skończy wcześniej pracę. Powiedz mi, dużo dziewczyn chodzi z mężami i czy oni też muszą mieć stroje do ćwiczeń?

co do różowego to mój synuś na bank będzie miał różowego pajaca /nawet ze 3 się znajdą/ i body w kwiatki :-). Ja nie przywiązuję wagi do kolorów i ubieram we wszystkie jakie mi się podobają, niekoniecznie tylko niebieskie dla chłopca. Mój większy też ma np. różowe polówki, które bardzo lubi i ślicznie w nich wygląda :-).

dzisiaj jadę po łóżeczko, jest po moim synku, potem trafiło do koleżanki dziś znowu wróci do mnie :-) chyba będę musiała dokupić materac bo mój wywaliłam, koleżanka kupiła gryczano-kokosowy i chce mi go dać z łóżeczkiem ale czytałam, że w tych materacach świetnie rozwijają się roztocza i nie bardzo jest jak je uprać. Ona ma ten materac już ponad 5 lat z czego 3 lata stoi nieużywany więc roztocza po nim grasują aż miło i jest pewnie super zakurzony. Zastanawiam się czy nie kupić piankowego - jest antyalergiczny i zawsze można go wrzucić do pralki. Tylko mam łóżeczko niewymiarowe i tu się robi problem.

Ostatnia edycja:
reklama
ja też raczej na sr chodzę sama, mój ma rzadko czas. Jeśli chodzi o ćwiczenia to faceci tak naprawdę głównie nam pomagają:) ćwiczy się na boso więc dobrze mieć skarpetki.
co do materacyka to ja dostałam po siostrzeńcu kokosowo gryczany ale też go nie chcę bo złych opinii się naczytałam, a poza tym z materacem jak z butami dziecko nie powinno mieć używanego po kimś bo on jest już wyprofilowany. Ja kupiłam lateksowo-kokosowy w świecie dziecka za 230 zł, z tego co mi wiadomo to tam robią wszystkie materace na wymiar, więc podejdź tam sie zorientować, a i ceny nie są wysokie

nie wiem jak tam kiedyś było ale siostra mówiła że jak ponad 3 lata temu kupowali materacyk na wymiar to mieli rozsądne ceny :tak:.
i teraz za mój lateksowy zapłaciłam mniej niż w necie bym kupiła z przesyłką:tak:

no jetem :P
oczywiście podpięłam się pod drzemkę Tymona jak codzien oczywiście.
Ze spaniem tez mam przeboje z tym ,że ja zasypiam jak dziecko o 22 max ale budze sie o 5 rano- nie wiem czemu :wściekła/y:i potem ledwo łaże w ciągu dnia.
A jak Wam niewygodnie to polecam szczerze tą poduszkę kojec- ja z nią ciągne juz drugą ciążę i pokochałam ją miłością wielką. Po CC tez była zbawienna a no i do karmienia malucha sie przydała. Nie wiem czy można tu wklejać linki z ALLegro? czy to bedzie spam?

Materac mam po małym kokos gryka- spał w nim może raptem do kupy z cały miesiąc- łożeczko u nas było beee i fuujjj..Ojjj teraz tego błędu nie popełnię ,żeby bąbla do naszego łózka wziąć - bo z Tymkiem to przerobiliśmy i ciężko było.

Z wyprawką jakoś nie mam szału, posegregowałam ciuszki i czekam na komodę - jutro ma być .
W sumie wszystko mam po młodszym- typu podgrzewacze, kołyski, wanienki, bujaczki, łóżeczka,ciuszki- plan był 3 lata przerwy i następne bobo więc zostawilismy wszystko.
Achh wózek tylko teraz kupiliśmy i czeka mnie trochę pierdół - ręczniki, prześcieradełka , z kosmetykami też nie bede szaleć - nakupowałam Tymkowi wszystko co było tylko możliwe- kremy, oliwki, pudry,balsamy łoo retyyy a suma summarum używalismy tylko Oilatum do kąpieli i sudocrem- czasami- do pupci . NIgdy nie miał suchej czy podrażnionej skóry.

Mam nadzieję ,że niebawem dopadnie mnie syndrom wicia gniazda , bo jak na razie to mam ołowiany odwłok i nic mi sie nie chce.

to się rozpisałam ulalalala:szok:

ja tą poduchę też mam ale innej firmy w wypełnieniem z kuleczek styropianowych - BAJKA!!! wszędzie ją ze sobą zabieram jeśli wiem, ze nie będę spała w domku więc jeździ ze mną ta poducha na długie weekendy i na wakacjach tez była :-) ja nie wyobrażam sobie spania bez niej.
Linki z Allegro i nie tylko można wklejać, jak najbardziej wskazane nawet jeśli znajdzie się coś fajnego i godnego polecenia.
Ja ciuszki segregowałam wczoraj po raz trzeci i dalej nie wiem czy mam już wszystko i czy nie za mało a może za dużo :szok:. Kosmetyki też już mam ale tylko do kąpieli i balsam po.

no i nic mi się nie chce, mam stertę prania do złożenia i poukładania w szafki i tak patrzę na to pranie od rana a ono na mnie i tak sobie wspólnie siedzimy ja na fotelu a pranie na sofie :-) ale miłe to pranie bo mnie nie pogania :-D

żeby to pranie jeszcze okna myło to by bajka była co ?? heheh
Moje też leży tylko na górze bo coś mało rozmowne było.

OOO widzisz to ja nawet nie wiedziałam Klementyna ,że sobie ztuningowałam poduchę
Otóż kupiłam przy pierwszej ciąży tą
MOTHERHOOD --- KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET + GRATIS (1713458345) - Aukcje internetowe Allegro
ale że używałam jej tak samo jak Ty wszędzie i kiedy tylko się dało to sie dziewczyna płaska lekko zrobiła;)
to zamówiłam 100 l tego styropianowego wypełnienia na allu, wybebeszyłam poduchę i nasypałam w ią te kuli..ale chyba ciut za dużo bo jest taka mocno wypełniona. Ubije się ?? czy lepiej rozpruć i odsypać??
Wolałabym tego nie robić bo masakre mieliśmy w całym domu przy napełnianiu tego rogala- Tymek pływał w tych kulkach . Chyba więcej poszło do kosza iż do środka. :)Ale efekt jest !

A pytałaś jak się czuje?? JAk mała świnka....wszystko ok tylko że juz sapie i męczę przy byle czym ..
a tu jeszcze z 7 tygodni..

reklama
OOO widzisz to ja nawet nie wiedziałam Klementyna ,że sobie ztuningowałam poduchę
Otóż kupiłam przy pierwszej ciąży tą
MOTHERHOOD --- KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET + GRATIS (1713458345) - Aukcje internetowe Allegro
ale że używałam jej tak samo jak Ty wszędzie i kiedy tylko się dało to sie dziewczyna płaska lekko zrobiła;)
to zamówiłam 100 l tego styropianowego wypełnienia na allu, wybebeszyłam poduchę i nasypałam w ią te kuli..ale chyba ciut za dużo bo jest taka mocno wypełniona. Ubije się ?? czy lepiej rozpruć i odsypać??

zostaw jak jest, ubije się, moja była też twarda a teraz taka fajowa się zrobiła, taka akuratna :-)

ja już jak słonik chodzę albo jak kaczka, bo tak z nogi na nogę i się bujam na boki :-)

tych tygodni to Ci troszkę więcej zostało, ja mam termin na 24 września i jeszcze 9 tygodni przede mną :-)

ja na razie około 15 kg do przodu ale coż to do moich 35 w pierwszej ciąży :-) a dzieciątko będzie duże, też sporo ponad 4 kg i pewnie z 60 cm.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry