• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

a mój misiowaty jak ja :-) ale w dupce chudszy :-) no i brzucha nie ma takiego jak ja :-)

marcynda - no to pewnie jesli masz wybór to korzystaj, ja też bym wolała CC przy takim dużym dziecku...jak pomyślę o mojej zmasakrowanej po porodzie to mi się słabo robi choć ogólnie porodu się nie boję, najgorsze to jak będą musieli mnie nacinać czego chcę uniknąć. Potem ani siku ani nic więcej bo się człowiek boi że się coś rozlezie. Ty do Trawnika chodzisz więc o pewnie będzie przy CC to w takim wypadku też może wybrałabym Dzierżoniów ale do porodu SN to wybieram Świdnicę.

reklama
a skąd wiecie że dziecko duże się urodzi?
ja też boje się nacięcia i nie wyrażę na nie zgody przy przyjęciu do szpitala, zgodę wyrażę dopiero gdy będą komplikacje - taki mam zamiar a jak to będzie w praktyce to się pewnie okaże
ostatnio ktoś na sr mówił że był w Wałbrzychu obejrzeć szpital i dowiedzieć się co i jak to tam powiedzieli że robią coraz mniej nacięć bo starają się od tego odchodzić. Może w Świdnicy też tak jest?

kasiadz - drugie dziecko zazwyczaj jest większe niż pierwsze, mój synuś miał 60 cm i ważył prawie 4,5 kg a drugi już na usg odbiega od normy :-) jest duży i dość ciężki jak na swoje tygodnie w brzuszku.
Ja mam nadzieję, że w Świdnicy też nie nacinają taśmowo bo też nie wyrażę zgody a powtórną masakrę krocza ale jak będziesz na zwiadach to zapytaj również o to.

kasia- no Tymek był wielki- 4.460 - Dr. mi przed porodem wyliczył idealnie.
Teraz nie zapowiada sie aż taki klocek ale jestem juz umówiona z moim lekarzem prowadzącym na CC .
A twój dzidziuś ile ważył na połówkowym?
NAsz synus we wtorek na usg ważył -1.700 czyli w normie . Tymon w tym samym t.c. miał juz2.200

jeessssssuuu aleee leje :szok:

Isabell- wow to kawał dzieciaka :) Gratuluje

W szpitalu w ddz Tymka ubrali mi po porodzie w ciuszki szpitalne i taka rosyjską czapę na drugi dzien sobie go przebrałam w swoje i juz tak było codzien . Połozne kąpią a ty już ubierasz sama.
My bylimsy długo bo 7 dni .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry