• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

dzień dobry!
Mnie ogarnął szał sprzątania więc wykorzystuje ten stan bo ostatnio rzadko mi się to zdarza ;-)

Miłego dnia brzuszki, wpadnę potem na kawkę

reklama
Hej! No duży jest,sama się zszokowałam:-)
Ale może być tak,że teraz przybrał na wadze konkretnie,a teraz już będzie delikatnie. Lekarz powiedział,że teraz dziecko może rosnąć od 60 do 200g na tydzień,także jest duża rozpiętość.
Ale ślicznie pokazał buźkę na usg,byłam w szoku:szok: tak wyraźnie było widać Kubusia!

isabell28 - gratuluję dużego chłopca :-)

kasiadz - czy na gimnastyce jest jakaś szatnia żeby się przebrać czy od razu wpadacie w "kostiumach" do ćwiczeń? bo nie wiem czy mam wciągać na tyłek leginsy już w domu czy na miejscu.

marcynda - no to zazdroszczę...mnie się dalej nie chce ;-)

ale już mam w pokoju łóżeczko, myślałam że zajmie mniej miejsca :szok: a teraz mam dylemat bo oddawałam łóżeczko pomalowane na pastelowe kolory: zielony i żółty a koleżanka wolała drewno i ściągnęła tamtą farbę i pomalowała lakierem więc teraz kolor taki nijaki, takie ciemne drewno...no i nie wiem czy zostawić czy malować bo ja wolę coś takiego dziecięcego ale mój Małż twierdzi że jest ok i już zaznaczył, że on nic nie maluje bo mu się takie podoba :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :angry:

ja mam wizytę 27 lipca, już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego malucha i sama jestem ciekawa ile już waży i mierzy :-)

Ostatnia edycja:
dzień dobry!
Mnie ogarnął szał sprzątania więc wykorzystuje ten stan bo ostatnio rzadko mi się to zdarza ;-)

Miłego dnia brzuszki, wpadnę potem na kawkę
w takim razie wpadnij posprzątać też do mnie :) zapraszam

isabell28 - gratuluję dużego chłopca :-)

kasiadz - czy na gimnastyce jest jakaś szatnia żeby się przebrać czy od razu wpadacie w "kostiumach" do ćwiczeń? bo nie wiem czy mam wciągać na tyłek leginsy już w domu czy na miejscu.

marcynda - no to zazdroszczę...mnie się dalej nie chce ;-)

ale już mam w pokoju łóżeczko, myślałam że zajmie mniej miejsca :szok: a teraz mam dylemat bo oddawałam łóżeczko pomalowane na pastelowe kolory: zielony i żółty a koleżanka wolała drewno i ściągnęła tamtą farbę i pomalowała lakierem więc teraz kolor taki nijaki, takie ciemne drewno...no i nie wiem czy zostawić czy malować bo ja wolę coś takiego dziecięcego ale mój Małż twierdzi że jest ok i już zaznaczył, że on nic nie maluje bo mu się takie podoba :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :angry:

ja mam wizytę 27 lipca, już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego malucha i sama jestem ciekawa ile już waży i mierzy :-)
obok sali do ćwiczeń jest taka mała salka gdzie dzieciaki mają zajęcia i gdzie się można przebrać, ale ostatnio jak byłam to wszyscy przyszli już chyba przebrani:)

jak nie przestanie padać to raczej będę się jednak przebierała na miejscu bo mam portki po połowy łydki - leginsy właśnie przedziurawiłam
laugh.gif
wiec muszę zamówić nowe na Allegro.

i sprawdziłam ile moje maleństwo ważyło na USG połówkowym w 21 TC - 798 gram
biggrin.gif

heloł

jestem co prawda bez kawy ale po drze,ce. Zrobiłam sobie dzisiaj taką szkołę rodzenia z odkurzaczem że mnie zmogło :):-)

Leginsy to Wam polecam kupić u nas koło biedronki na Piłsudskiego- w tym małym pawilonie. Cienkie , super gatunkowo, i nie robią sie z nich takie wory- 45 zł. chyba prawie tyle co z wysyłką na Allegro- ja zamówiłam na allegro i byłu Ujowate strasznie- grube , za grube jak na lato i postrzelały mi te gumeczki w kroku..o ale krok pokaźny to i postrzelały hehehe

Klementyna- Mój ważył też tyle na połówkowym .:P

Jessu za niecałe 2 miesiace bede miała dwoje dzieci w domu ..i Jacek ..to w sumie troje...i to same chłopy ...reety boje się !! :szok::-D

no moje też już były przezroczyste i nie wytrzymały naporu bidulki :-)

ja muszę na All kupić bo niestety w pawiloniku nie ma mojego rozmiaru :-D dupa mi się jak szafa zrobiła niestety. a na allegro kupiłam dość fajne, też cienkie i nie rozciągają się za bardzo a to ze się przedzierają w kroku to już wina kroku nie leginsów :-D

marcynda - nie bój się, dasz radę a jak nie to poustawiasz chłopów po kątach i już. Ja jestem przerażona tym, że Adek do szkoły idzie a tu maluch w domu i jak to ogarnąć??

Ostatnia edycja:
moje legginsy to M a dupsko mam jak szafe- rozciągają sie ładnie.

Klementyna - a jak Adek w ogóle na pójscie do szkoły reaguje? cieszy się czy raczej chętnie by w domku został?

JAkby Tymon był z pół roku starszy to by chodził do przedszkola a tak to nie dam go od września - niemowlak w domu ta moja bida pewnie by zaraz zaczęła chorować i skończyłoby się na tym że i tak siedzi z nami w domu tylko ,że on i mały chory.Przetrzymam go przez zimę i na wiosne juz pójdzie. w sumie on ma rok do tyłu bo jest z konca grudnia więc dopiero bedzie miał trzy latka za prawie pół roku . A inna sprawa ,że tak strasznie mi go szkoda oddać do przedszkola- ale ja to walnieta jestem ..chyba bym nie usiedział na dupie z nerwów ..
No nic..trzeba będzie to przeżyć tak czy siak :tak:

reklama
ja na moje dupsko M nie wciągnę, nawet tej najbardziej rozciągliwej....nie ma takiej możliwości technicznej :-D

Adek na razie się cieszy, że idzie do szkoły...chyba jeszcze nie zdaje sobie sprawy co go czeka. Teraz jesteśmy na etapie zakupów wyprawkowych typu plastelina, kredki itp. Wybiera sobie takie jakie m się podobają i jest zadowolony. Ale mój portfel za to baaaardzo cierpi, łącznie z książkami pociągnie mnie po kieszeni z 700 zł jak nic.

Z przedszkolem jeszcze poczekaj bo faktem jest, że dzieci chorują i to dość często w przedszkolu. Mój Adek chorował bez przerwy aż lekarka kazała go wypisać jeśli mamy możliwość bo stwierdziła że nie pozostanie już nic innego tylko leczenie w szpitalu. I rok siedział z babcią, potem znowu do przedszkola. Polepszyło się po wycięciu 3 migdałka, przestał chorować.

Wczoraj wieczorem kupiłam arbuza co miał 7 kg....właśnie skończyłam - zjadłam prawie całego, Małżon załapał się na malutką część :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry