reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

@Agnes4312 mi kiedyś też tak pobrała babka krew do dziś mam bliznę. To jedyne miejsce gdzie po wbiciu igły, bez żadnego gmerania w niej krew poleci. Niemniej wyglądam jak ćpunka mówiąc zawsze laborantce by wbijała się przy bliźnie 🤣

reklama
Dziewczyny to teraz ja z pytaniem :)

Do którego waszego roku życia planujecie zachodzić w ciążę?

Ps. Nadrabiam, pierwszy raz mam tak dużo :) jestem na 425 z 436

Ja z racji tego, że mam już dzieci to 35 max.
Gdybym ich nie miała to pewnie tak plus minus 36 bo ja bym poszła w adopcje, a nie można mieć o ile dobrze pamiętam więcej niż 40 lat, a na dziecko jak kto głupio nie zabrzmi też się czeka ok 3 lat

Dziewczyny bo tematy różne się przewijają i broń Boże nie chcę nikogo urazić swoim pytaniem ale ciekawa jestem jak u Was wygląda temat porodu i obecności drugiej połówki? Rozmawialiście o tym?
My w pierwszej ciąży i w sumie przed staraniami już chcieliśmy wspólny poród, mój mąż, jest bardzo dobrym człowiekiem i wiem, że by mi pomógł, potem gdy poroniłam co coś w nim pękło i nie mógł sobie długo wydarować, że cierpiałam, szpital itd. w sumie to byłam w szoku bo powiedział mi o tym chyba ze 4 miesiące później jak miał kryzys i bał się kolejnej ciąży bo bał się o mnie... Więc teraz zastanawiam się jak i w jakiej formie wróci temat porodu o ile kiedyś zajdę w ciążę znowu.
Nie chce męża przy porodzie i nie chciałam. Ale był taki moment, gdzie laska z sali obok rodziła i były jakieś komplikacje i moja położna zostawiła mnie i pobiegła tam. Przez co ja sobie tak leżałam z najgorszymi skurczami sama, bez picia, przypięta do ktg i kroplówki. Wtedy było mi mega mega ciężko i żałowałam, że jestem sama.

Chwale się moim zmarnotrawionym czasem! 😁

Załączniki

• 059D2279-AA71-43E4-AA37-122701971683.jpg
    059D2279-AA71-43E4-AA37-122701971683.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 79

Kiedyś założyłam że 35 to max. Z racji, że mam dzieci teraz bije się z myślami czy warto kusić los na 3. 35 minęło, chęć na 3 jest, ale rozum mówi że 2 zdrowych wystarczy i po co ryzykować szczególnie teraz po zmianie przepisów. Jednym słowem mam mętlik w głowie. Chęci to jedno a rozsądek to drugie.

@Agnes4312 mi kiedyś też tak pobrała babka krew do dziś mam bliznę. To jedyne miejsce gdzie po wbiciu igły, bez żadnego gmerania w niej krew poleci. Niemniej wyglądam jak ćpunka mówiąc zawsze laborantce by wbijała się przy bliźnie 🤣
Mi raz przy pobraniu w szpitalu zrobili serio krzywdę. Załączam zdjęcie bo tego się nie da opisać. Potem siniak był przez prawie dwa tygodnie. Przez to dziś z tej żyły w zasadzie już nie mogą mi pobierać bo boli :(

Załączniki

• F1649846-D457-4A83-8DEE-6D5FB4F141F0.jpeg
    F1649846-D457-4A83-8DEE-6D5FB4F141F0.jpeg
    649,6 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Ooo a dlaczego nie ciął? Mój nie był może jakoś bardzo napalony, ale dali mu w łapy nożyczki i mówią tnij Pan tu to przeciął :D On się bał że dziecko uszkodzi
Mój nie bo nie 🤣 Myślę że bsl się że to boli mnie i dziecko i sam zamdleje. Ale jest już po kursie KPP to moze teraz mu się uda 😁

Chciałam mieć trójkę przed 35 , jest szansa że się wyrobie 😁

Do góry